I løbet af de første 2 år udviklede værstedet på Christianshavn sig til en blomstrende virksomhed, og allerede her blev grundstenen til det høje kvalitetsniveau lagt.
Sidenhen er det blevet et varemærke for firmaet at levere denne høje kvalitet for de let genkendelige produkter hvor også designet har en fænomenal lang levetid.
Gennem tiderne har Fritz Hansen leveret toppen af møbel- og belysningshåndværk til kendte bygninger såsom Christiansborg, Universitetsbiblioteket, Københavns Rådhus, Højesteret, Royal Hotel og mange flere, og så er det endda kun nogle af de Danske projekter der her nævnes.
En af de allermest kendte ikoner fra Fritz Hansens portefølje er, ud over den navnkundige 7´er stol, vel nok Ægget der uden besvær krydser årtier, generationer, kontinenter og mange andre udefinerbare grænser.
Denne smukke lænestol slår på én gang hurtigt fast at ekstrem høj kvalitet parret med let genkendeligt og gennemtænkt design med fænomenalt lang levetid er vejen til folkets hjerter.
Af nyere dato er opstarten af produktionen af den klassiske Kaiser Idell lampeserie der stammer tilbage fra starten af 30´erne.
Disse banebrydene lamper i den innovative Bauhaus stil lever til fulde op til Fritz Hansen krav til uhørt høj kvalitet og design, der formår at krydse århundreder og stadigt være spændstige og fremtrædende.
Du kan også se Republic of Fritz Hansens hjemmeside
herOneLine – Fra Poul Kjærholm til Kasper Friis Kjeldgaard
Når man ser OneLine-lamperne, er der stor sandsynlighed for, at man sender en kærlig tanke tilbage til den legendariske gamle danske designer Poul Kjærholm – og det er ikke helt tilfældigt.
Poul Kjærholm er oprindeligt udlært snedker, og havde en stor interesse i materialer. Han respekterede de materialer, han arbejdede med, og var særlig i sin samtid, da han var en af de designere, der behandlede stål med samme respekt, som man typisk behandlede træ med. Han jagtede den perfekte, reneste form, og gjorde meget for at bibeholde simpliciteten og minimalismen i sine designs, som han skabte mellem 1951 og 1967 – og som i øvrigt også sælges af Fritz Hansen.
Springer man frem i tiden knap 50 år, kan man finde Kasper Kjeldgaard, der studerer arkitektur hos Det Kongelige Akademi. I den aspirerende designers studiehjem var et PK54-bord, som Poul Kjærholm designede – og Kjeldgaard fortæller selv, at han tit endte under det. Ikke på grund af studiefester, men fordi han var betaget af bordets metalben. Det var netop stålet, som Kjærholm var så kendt for at bruge, der inspirerede Kasper Kjeldgaard.
Den unge designer forsøgte også at forædle metallet i sine designs. Med metal kan man udtrykke sig, og man behøver ikke tage hensyn til dets aegenskaber på samme måde, som man skal med eksempelvis træ. Metal er funktionelt, og det tiltaler Kjeldgaard.
OneLine kombinerer de to discipliner. Den elegante lampe anvender et enkelt, rent og letforståeligt design, der samtidigt er funktionelt og lader materialernes funktion tale for sig.
Se alle OneLine-pendlerne her!