Design lamper til børn og børneværelse

Hos Lampemesteren finder du søde og hyggelige lamper til børneværelset, hvor man ikke er gået på kompromis med kvalitet eller sikkerhed.  Vores børn fortjener det bedste lys, og det finder du lige her. Læs vores guide og lad dig inspirere og få gode idéer til dit børneværelse.

Se vores spændende udvalg af børnelamper her

Skal børnelamper være med LED?

Om dine børnelamper skal være med LED eller ej, kan vi naturligvis ikke beslutte, men vi vil klart anbefale at du vælger LED. LED er utrolig strømbesparende, så du kan sagtens lade lyset være tændt hele natten, uden at skulle tænke på din strømregning. Pærerne bliver heller ikke varme som gamle glødepære, så dine børn vil ikke kunne brænde sig på lyskilden og udover at LED er strømbesparende, så har de også en lang leve tid - som hovedregel siger man 25000 timer. Vi vil helt sikkert anbefale LED – ikke kun på børneværelset, men til hele huset.  

Overvejer du LED til hjemmet, så kan du finde hele vores sortiment her.

Design lamper i børneværelset – vores bedste bud.

Design lamper i børneværelset – vores bedste bud.


Vores bedste bud på lamper til børneværelset, er de søde og skønne væsner fra Mr Maria. Vi har selv Nanuk på drengeværelset og Miffy på pigeværelset og tro os, det er et hit.

Lamperne fra Mr Maria kan dæmpes, med en lille rund switch, som du kan dæmpe det til næsten slukket. Du kan have dem
tændt hele natten på svageste styrke og da det er LED, skal man ikke tænke på strømforbrug eller sikkerheden.
Nanuk som ses her, er en stor og bedårende isbjørn, som måler 41cm. Den spreder varmt og stemningsfuldt lys i aftentimerne, og pynter fint i dagtimerne, når den er slukket - en sød ven ethvert barn ville elske.  

Miffy, Nanuk og alle de andre søde dyr fra Mr Maria, er selvfølgelig testet og godkendt! Som du nok kan se, så er Mr Maria lamperne, bare et godt valg, da du hverken skal bekymrer dig om sikkerhed eller din strømregning og lampen bliver naturligvis heller ikke varm, så der kan krammes og kysses alt det, dit barn nu har lyst til. Vi lover dig, at det bliver dit barns bedste ven.

Billederne er fra Instgram profilen @bytvedEn anden populær lampe på børneværelset er Eos fra Vita. Fjerlampen, som mange kalder den, er en flot og fluffy lampe, der bestemt passer ind mange steder i hjemmet, men især på børneværelset.

Sæt evt. en color pære i fra Philips Hue og vælg mellem 16 millioner farver, som du kan styre via en app på din smartphone eller tablet.


Eos fås i Hvid, Brun og Grå, samt mange størrelser og så kan du til vælge pendelophæng, bordstativ, gulvstativ eller det nye vægstativ. En anden nyhed er Eos væglampen, som også kan være en mulighed, på dit barns værelse.

Find hele Eos serien fra Vita her.

Billederne er fra Pinterest

Skal vi anbefale en loftlampe, så bliver det Being fra Philips Hue, som er en flot og tidløs lampe, der har mange funktioner. Being har indbygget LED og kan styres via samme app, som til dine color pære - synes man det er for teknisk, selvom det er utrolig simpelt, så medfølger der en fjernbetjening, med faste indstillinger.

Being loftlampen er med White Ambiance, hvilket betyder at den giver hvidt lys, som man kan justere alt efter om man ønsker et koldt eller varmt lys. Den har 4 tryk, som giver 4 forskellige farver hvid. Udover at kunne justere kelvin graden, kan du også dæmpe lampen med din fjernbetjening. Loftlampen giver et direkte nedadrettet lys, men også ud af siden, hvilket gør at lyset rammer loftet, for så at blive reflekteret ned og ud i rummet. Super smart og flot loftlampe.

Jeg bliver lige nødt til at nævne Light Strips, som også er fra Philips Hue. Du kan nok høre jeg er rimelig begejstret for Philips Hue, men det er bare så genialt og nemt.

Light Strips kan bøjes og formes præcist som du vil have det og de beskæres bare ved mærkerne, så man får den ønskede længde og til sidst, slutter du den til stikontakten og opretter forbindelse til din bridge.

Læs mere om Philips Hue opsætning her.
Du kan fremhæve forskellige steder i rummet og du kan skabe indirekte lys med effekter, som du ønsker. Det er enormt nemt at installere Hue Light Strips, da de har tape på bagsiden og derfor blot skal sættes fast, der hvor du ønsker det.

Sæt det fast rundt om dit barns seng, skrivebord eller under kommoden. Du kan kode lyset til at tænde langsomt om morgenen eller til at dæmpe langsomt om aftenen. Du har igen 16 millioner farver og du kan justere styrken, få det til at blinke og meget, meget mere.  

Mulighederne er mange – så slip fantasien løs og leg med lyset!

Værd at vide om belysning i børneværelser.

Der er flere måder at have belysning på i børneværelset. De fleste har en loftlampe, som er din grundbelysning. Derudover kan du have hyggebelysning og en natlampe, så værelset ikke bliver alt for mørkt ved sengetid. Hvis dit barn er større, og skal lave lektier eller måske fordybe sig i tegnearbejdet, er en skrivebordslampe også en god investering.

Vil du have en natlampe monteret på væggen ved dit barns seng, så sørg for at du ikke har direkte belysning, så barnet bliver blændet. Har du et mindre barn, så vælg en lampe, hvor lyskilden en gemt bag en skærm, da dit barn ikke skal kunne komme til pæren. Vælg gerne en dæmpbar natlampe, da det er rart du kan styre lysstyrken efter behov.
Du kan også vælge en gulvlampe, f.eks fra Mr Maria, som beskrevet ovenover, så har du en lampe dit barn vil elske, som kan dæmpes, som har LED lys, en lampe der ikke bliver varm og som selvfølgelig er testet og godkendt.

Og husk nu, at det er meget vigtigt at lampen er godkendt! Mange køber efterligninger af fx. Miffy og andre søde børnelamper på forskellige gadget-sider og fx. E-bay, og de fleste af dem er ikke lavet i et godkendt materiale, dvs. lampen faktisk kan være giftig, den ikke er sikkerhedsgodkendt og kan udgøre en brandfare!

Prisen for de originale er selvfølgelig noget højere end for en kopi, men så har du også sikkerheden i orden, og det er jo altid vigtigt og især når det gælder de kære små!