AJ Væg - Smuk og klassiskAJ VÆG - SMUK OG KLASSISK
Tag med på en rejse tilbage til 1960’erne. Tilbage til boblens storhedstid, Rolling Stones på de skrå brædder og teak møbler i overflod. Vi skal helt tilbage til dengang, for udover alt det andet, skete der også noget helt fantastisk lige midt i København. Verdens første designhotel blev opført et stenkast fra Hovedbanegården, og på lige netop dette hotel blev nogle af verdens største møbel- og lampeikoner skabt, blandt andet AJ Lampen.
En stor designer bliver til

En stor designer bliver til

Arne Jacobsen blev født i 1902, og uddannede sig til arkitekt i 1924. Kreativiteten ulmede dog i den unge Jacobsen, så efter endt eksamen startede han en ny uddannelse på Kunstakademiet i København i 1927. Arne Jacobsens tankegang var innovativ og dybt præget af hans arkitektoniske baggrund, og han blev derfor hurtigt et af de unge håb på skolen. Året efter hans afgangseksamen vandt han en designpris for et projekt til Nationalmuseet, og så var stilen lagt for en lovende designkarriere.

I årene omkring 1930’erne satte Arne Jacobsen for alvor sit navn på landkortet, og hele den nye stil, International Funktionalisme, blev født med Arne Jacobsen i spidsen. I de kommende år tegnede Arne Jacobsen et utal af huse i ind- og udland, alle sammen med det samme enkle, funktionalistiske og moderne udtryk, og blandt andet Rødovre Rådhus, Nationalbanken og rådhuset i Århus er alle ikoner designet af Arne Jacobsen.      

Arne Jacobsen kastede sig også over møbeldesign, og designede i løbet af 50’erne et utal af klassiske møbler, som den i dag står som designikoner verden over. Skalstolen ”Myren” var den første stol fra Arne Jacobsens hånd, men adskillige møbler har fulgt siden og står i utallige hjem rundt omkring i verden.
Designhotellet der blev verdensberømt

Designhotellet der blev verdensberømt

Så kommer vi til det skelsættende designår 1960.  

SAS Royal Hotel blev designet af Arne Jacobsen som det første designerhotel i verden. Hotellet skulle sætte Danmark på verdenskortet i turistsammenhæng, og blive et attraktivt rejsemål for Amerikanske turister, som med nye flyruter havde nemmere ved at komme til Norden.

Alt på hotellet var gennemsyret af Arne Jacobsens øje for moderne og elegant design! De ikoniske stole, Svanen og Ægget, blev designet specielt til hotellets foyer, og skulle stå som det bløde modstykke til den kantede arkitektur på bygningen. Den gennemførte stil blev ført ud til fulde og selv bestik, dørhåndtag og tapet var Arne Jacobsens design.
Helheden på hotellet var meget vigtigt, og Arne Jacobsen havde stort fokus på hotellets belysning.

Der blev designet mange forskellige lamper specielt til hotellet, blandt andet Royal Lampen, men den ikoniske AJ Lampe er sidenhen gået hen og blevet et vaskeægte designikon, og står i utallige hjem i hele verden.  
Garanti for lampekærlighed

Garanti for lampekærlighed

AJ Væg er en simpel, men samtidig vanvittig smuk tilføjelse til dit hjem. Mangler du de perfekte lamper ved siden af sengen, som på fineste vis kan samle og tilføje elegance og ro til soveværelset? Eller måske på en væg i stuen over sofaen, hvor lampen kan give det behageligste læselys til aftenhyggen? Eller hvad med to styk AJ Væglamper som en ny og spændende køkkenbelysning på væggen i stedet for de klassiske pendler?

Lampen er udført i stål og zink, og kom tidligere kun i farverne sort, hvid og lys petroleum. I forbindelse med 60 års jubilæet for AJ Lampen, har Louis Poulsen introduceret 7 nye farver, så AJ Væg nu også kan fås i mørk grøn, midnatsblå, okker, rustrød, aubergine og to grå toner. De nye lækre farver gør AJ Væg endnu mere anvendelige i ethvert hjem, om man er til det minimalistiske look eller et mere farvestrålende lampevalg. Skal det matche lidt, så kommer lampen også som gulvlampe og bordlampe.

AJ Væg er så smuk i sin enkle og stilrene form, og vil være et klassisk men også spændende valg, hvor end du ender med at placere den. Gør din nattesøvn lidt mere behagelig med en AJ Væg i soveværelset og hav søde drømme under en fantastisk designerlampe. Eller lad dine grøntsager bade i lækkert AJ Væglampe-lys, med et par smukke lamper over køkkenbordet. Lige meget hvor de skal hænge, er der garanti for lampekærlighed.

Arne Jakobsen har også designet en masse andre smukke lamper, blandt andet Royal og Bellevue.
AJ Væglampen - En klassiker

AJ Væglampen - En klassiker

AJ Lamperne blev tegnet i 1957, som en elegant og skulpturel del af indretningen til SAS Royal Hotel, og var med sit formsprog og elegante arkitektonisk udtryk noget helt nyt i lampeverdenen. AJ Lampen blev efterfølgende produceret i samarbejde med Louis Poulsen.

I dag er AJ Lamperne blandt de mest populære lamper, da det tidløse design passer ind i enhver bolig. Om du er til det nordiske og minimalistiske, eller om du har knald på farverne og kører efter ”more is more” princippet, så er der garanti for, at AJ Væg vil passe perfekt hjemme hos dig.
Find AJ Væglampen her