Arkitektlampen – Fleksibel belysning til hele hjemmetARKITEKTLAMPER
Arkitektlampen fås i dag i mange forskellige afskygninger til de private hjem og findes fortsat på mange kontorer og arbejdspladser. Vi har ikke længere samme behov for et skrivebord i hjemmet, da de fleste ordner deres arbejde ved en bærbar computer. Arkitektlampen ses dog fortsat i indretning i mange forskellige udgaver og har atter fået stor opmærksomhed, på baggrund af den konstante fokus på retro design. I forhold til belysning i den skandinaviske indretning, er der fortsat fokus på det funktionelle design og samtidig stor opmærksomhed omkring ikoniske designklassikere. Arkitektlampen lever i bedste velgående, men bliver i dag brugt med energibesparende LED-pærer i stedet for glødepæren. Den bliver ved med at dukke op i nye fortolkningen og vi fortsætter med at anvende den i nye sammenhæng. Selvom det snart er 90 år siden arkitektlampen første gang så dagens lys, er den fortsat mere aktuel i den moderne indretning, end nogensinde før. Uanset hvilket praktisk belysningsbehov du står med, kan det imødekommes med en arkitektlampe; gulv, loft, væg eller bord – der findes en model, til enhver placering i hjemmet. Der er derfor utallige af muligheder for at anvende lampen i hjemmet.


SOM SENGELAMPE
Ønsker du en fleksibel og funktionel sengelampe, med et moderne udtryk, så er arkitektlampen helt ideel. Vælg eksempelvis den populære Original 1227 væglampen, der med en imponerende rækkevidde også let kan anvendes, hvis du har en elevationsseng. Har du behov for en sengelampe, der også kan anvendes som læselampe, er arkitektlampen det perfekte valg. Med det skarpe og koncentrerede lys, skal du ikke anstrenge øjnene for at læse. Samtidig får du en lampe der ikke oplyser hele rummet og det forstyrrer derved ikke ens partner der gerne vil sove.

I KØKKENET
Når du vælger lamper til dit køkken, er det vigtigt at du får et godt arbejdslys over dit arbejdsområde. En arkitektlampe til væg eller loft er det oplagte valg, hvis du ønsker fleksibilitet i din belysning. Fra Lampe Gras er 302 Loftlampen eller væglampen 213 væglampen robuste og enkle løsninger, der giver et fantastisk lys, når der skal smøres madpakker eller laves aftensmad.
TIL KONTORET
I de seneste par år har hjemmekontoret fået en renæssance! Der bliver brugt flere timer derhjemme ved skrivebordet, og det er derfor helt essentielt, at man får den helt rigtige belysning med hjem. Her har et brand som Leucos forstået opgaven, og har derfor skabt JJ lampeserien. Serien består både af pendler, væglamper, gulvlamper og bordlamper. Her fungerer særligt sidstnævnte særdeles godt på kontoret både derhjemme eller på arbejdspladsen grundet dens størrelse og fleksibilitet – og er derfor den oplagte belysning til dit skrivebord. Alle lamperne i serien er en moderne fortolkning på det klassiske arkitektlampedesign, og særligt bordlamperne repræsenterer det man karakteriserer som en klassisk arkitektlampe.

Præcis som en klassisk arkitektlampe besidder JJ bordlampen den samme fleksibilitet, da både arme og skærm kan justeres i forskellige retninger, så du bedre kan målrette din belysning efter netop dit behov. Derudover er bordlamperne også udstyret med et dæmpbart LED lys, så du selv kan sætte lysintensiteten efter de siddende dag- og aftentimer ved skrivebordet. Desuden kommer det elegante bordlampedesign i forskellige størrelser og farver samt med eller uden base, så du kan få præcis dén model, der passer bedst til din stil og dit behov. Pryd dit skrivebord med denne klassiker, der både fungerer som et praktisk og dekorativt indretningselement, der aldrig går af mode!

Ønsker du at se hele den unikke JJ-serie fra Leucos? Så kan du finde den her
I STUEN
I forbindelse med sofagruppen eller den fortrukne lænestol, hvor man ofte sidder med en god bog eller strikketøjet, er der især behov for et godt lys. Med Archi fra Nordic Living, får du et fantastisk og fleksibelt lys. Lampen med klemmefunktion, kan let monteres på en hylde eller på kanten af et bord og flyttes nemt igen, hvis der er behov for det. Den fås i flere forskellige farver og passer ind i alle stilarter.

PÅ BØRNEVÆRELSET
Skrivebordet på børneværelset skal være ordentligt oplyst, når der kan laves lektier, tegnes tegninger eller laves små kreative projekter. Type 75 Bordlampe er den klassiske arkitektlampe på fod i flere iøjefaldende farvekombinationer. Med Type 75 bordlampen får du en dekorativ og praktisk lampe til børneværelset, der både passer dig og dit barn. Den enestående bordlampe fås i to forskellige størrelser, med en max. højde på henholdsvis 50 centimeter og 66 centimeter. Den kan derfor også let anvendes som sengelampe på natbordet.
TIL DEN PERSONLIGE INDRETNING
I den moderne indretning bruges arkitektlampen i mange nye sammenhæng. En af de mere iøjefaldende og kreative fortolkninger, er den kæmpe arkitektlampe Tolomeo Mega Gulvlampe. Artemides Tolomeo-serie ligger blandt de mest populære arkitektlamper og har vundet utallige priser siden den første gang blev introduceret i 1987.

Den karakteristiske gulvlampe har en højde og en rækkevidde, der tillader at placere lampen over spisebordet eller som belysning over sofabordet. Den kræver ingen montering på vægge eller loft og er derfor let at integrere i indretningen. Som med en mindre arkitektlampe, kan lyset fra den store arkitektlampe justeres og tilpasses, hvis du eksempelvis har behov for at flytte dit spisebord, når du får gæster. Lampen skaber både frihed i din indretning, samt et personligt udtryk, der med garanti gør indtryk.


DEN REVOLUTIONERENDE BORDLAMPE FRA 1930'ERNE
Den franske ingeniør; Bernard Albin-Gras designede i starten af 1920’erne, den revolutionerende skrivebordslampe, med den bøjelige arm med kugleled. Hans opfindelse blev de efterfølgende år flittigt anvendt på kontorer, laboratorier, systuer og andre steder, hvor man havde behov for et fleksibelt lys til arbejdet. Blandt arkitekter var lampen yderst populær og blev hurtig udbredt heriblandt. Lampen fik derfor navnet; ”Arkitektlampen”. Bernard Gras solgte rettighederne til sin lampe og derved startede produktionen af den første Gras-lampe.

En anden ingeniør; George Carwadine skiftede i 1932 de bøjelige kugleled ud med fjederkonstruktionen - bestående af fire fjedre, der ved let berøring kunne flyttes og alligevel fastholde sin position. Lampens skærm fokuserede lyset omkring et arbejdsområde, mens den tunge fod, skabte stabilitet i lampen – selv når lampen fulde rækkevidde blev udnyttet. Få år senere bliver lampen sat i produktion, under navnet ”Anglepoise 1208” og efterfølgende den mere elegante udgave ”Anglepoise 1227” som stadig produceres og sælges i dag.

Arkitektlampen er ikke længere den orangefarvede retro-lampe, der i mange år har været fast inventar over mange skriveborde. Blandt vores udvalg af arkitektlamper, findes der utrolig mange fortolkninger – nogle er mere tro overfor det klassiske retro-design end andre, mens nogle har et moderne skandinavisk look, i flere forskellige farver. Fælles for alle arkitektlamperne er deres fleksible arm og det koncentrerede lys, der kan anvendes i hele hjemmet.

SE UDVALGET AF ARKITEKTLAMPER HER