Coolicon Original 1933 Pendel

COOLICON - UNIK EMALJERINGSFORM
I snart hundrede år har ovnene hos britiske Coolicon, med mere 800 grader, fastbrændt de skønne farver til de tidløse stålampers rødglødende overflader. Siden den ikoniske lampe først blev produceret og patenteret i 1933, har fremstillingsmetoden stort set ikke forandret sig. Hos Coolicon er menneskehånd og øjemål stadig i højere kurs, end højteknologisk nanopræcision og mekanisk ensformighed.

Afvigende farvenuancer, fregner og endda små sorte stykker af ovnen, der er endt på lampen, er alt sammen stempler på den kvalitet, der siden 1933 har været ensbetydende med navnet Coolicon

På tværs af de hyggelige små værksteder og fabrikker i England, hvor lamperne bliver produceret, vogtes de traditionelle produktionsmetoder og lampernes individuelle autencitet nidkært. Hver eneste Coolicon Pendel er håndlavet og fuldstændig enestående.

BLIV KLOGERE PÅ DEN OMHYGGELIGE 3-DAGES PROCES
Emaljering og efterbehandling i 15 trin

DAG 1 - Trin 1-5

På første dag fjerner de dygtige håndværkere på emaljeringsfabrikken med håndkraft eventuelle svejse eller formningsmærker i den ny fremstillede stålskærm. Dernæst får den et syrebad, der præger overfladen så den flotte emaljering kan fastbrændes på overfladen. Bittesmå glasskår og mineraler udmåles omhyggeligt og males henover 8 timer sammen til den tyktflydende væske, der påføres lampens inder-og yderside i varierende tykkelse alt efter den ønskede farve. Dernæst fyres den vældige ovn op til 850 grader celsius. Herigennem passerer lamperne i en 30 minutter lang brændingscyklus, der forener farve og skærm.DAG 2 - Trin 6-11

Næste dag gentages denne proces med det ydre emaljeringslag skabt efter Coolicons hemmelige opskrift af naturlige mineraler og oxider. Nogle farver såsom gul behøver et underliggende lag af hvid emalje først, hvilket kræver endnu en ekstra 800 graders brænding. Til sidst påføres den hvide emalje med en håndholdt spray lampens inderside. Hvis noget af den hvide emalje ved at uheld rammer lampens yderside tørres det af inden lampen brændes for sidste gang ved 800 grader. Emaljen smelter og flyder henover lampen i et semikontrolleret proces, der skaber en naturlig variation i farven. At hver eneste lampe således er unik er et kvalitetsstempel på den omhu Coolicons dygtige håndværkere ligger i deres arbejde.


DAG 3 - Trin 12-15

Den tredje og sidste dag er helliget kvalitetskontrol. Her nedslibes igen med håndkraft eventuelle mærker efter de bøjler, der har båret lamperne i ovnen. Når lampen er perfekt på sin egen unikke facon påføres med hånden Coolicon mærket, der også skaber unikke folder omkring sig på lampen. At farve og form varierer i lamperne afspejler, at glasemaljering er en praktisk mere end en dekorativ overfladefarvning, hvis formål er at beskytte stålet under ekstreme forhold. Hverken vand, damp eller rust bidder takket være den solide glasemaljering på en Coolicon. Ligeledes falmer farven ikke under skrap sol, men afspejler derimod langt bedre lys end almindelig maling. Sidst men ikke mindst er den homogene standhaftige glasoverflade svær at ridse og har en særlig lang levetid.Alt dette afspejler Coolicons rødder som den pålidelige lyskilde for millioner af arbejdere i Storbritanniens industrielle hjerteland. Lampens smarte design tillod varmen fra pæren at stige ud af toppen til stor glæde for de hårdtarbejdende sjæle, der sled under den hvælvede kuppels varme og behagelige lys. Det pålidelige håndværk gjorde sammen med det både praktiske og æstetik behagelige design lampen til et fast indslag overalt fra fabrikshallen til Winston Churchills kommandobunker under de mørkeste dage i 1940’erne. Designet har tålt tidens tand og lyser fortsat ufortrødent ned til os i dag.

Se eventuelt hele udvalget af unikke Coolicon pendler her