Den Store Lampe Gras Guide


Overvejer du at investere i en af de fantastiske Lampe Gras lamper, men er en smule forvirret over de mange muligheder? Fortvivl ej! Med Lampemesterens store ’Lampe Gras Guide’, hjælper vi dig til at vælge den helt rigtige lampe til lige netop dit behov.

Lampe Gras lampen er designet af Bernard-Albin Gras i 1922, og lampen var tiltænkt til brug i kontorer og i industrien. Lampen var enkel og robust, og passede fint til datidens krav om funktionalitet. Det var på den tid fuldstændig uhørt at en lampe som denne skulle stå i en stue eller på et værelse, men lampens enkle og industrielle look blev hurtigt populært blandt den almene befolkning, og især den tyske stilart og kunstskole Bauhaus, var stor fan af Lampe Gras. Selveste Le Corbusier, en af de største indenfor Bauhaus stilarten, havde lampen på sit kontor, hvilket gav lampen endnu en blåstempling indenfor den tids moderne design.

I dag er Lampe Gras meget populær, og passer perfekt ind i nutidens industrielle og rå stil, og kan placeres i ethvert hjem. Om du er til det enkle, det romantiske eller det farverige look, er der altid en Lampe Gras der passer ind!

Og hvilken lampe skal du så vælge? Ja det kommer jo unægtelig an på hvor lampen skal bruges? Er det køkkenet der mangler lys? Stuen der skal have noget lækkert hyggelys? Eller er det måske værelset der skal opgraderes på lampefronten?

Under hver kategori finder du al information om lamperne, så du kan vælge den helt rigtige lampe til dit hjem.

God fornøjelse!
Bordlamper

Bordlamper


Er du på udkig efter en bordlampe fra Lampe Gras, men ved du ikke helt hvilken model du skal vælge, så er du kommet til det rigtige sted!

Bordlampen kommer i 4 forskellige modeller:

205 – En lækker lille sag på 39 x 20 cm., som kommer i 15 forskellige varianter og som kan placeres alle steder! Lampen har en smal fod, så den kan passe ind i smalle vindueskarme og på en smal hylde. Lampen har en rund skærm.

206 – En høj slank fyr, som kommer i sort med rund skærm og træfod. Lampen måler 60x20 cm.

207 – Denne her smukke bordlampe kommer med både rund og konisk skærm, og i 6 forskellige varianter. Bordlampen vil se skøn ud på skænken, reolen eller måske i vindueskarmen?

317 – Skal det være lidt mere voluminøst? Så vælg 317 bordlampen! Lampen måler ca. 70 cm i højden og kan komme til at måle ca. 100 cm i bredden og med de mange led, kan lampen justeres lige derhen hvor du vil have den. Lampen kan fx stå på spisebordet eller skrivebordet i en ende, og nå helt ind over bordet.

Vil du se alle bordlamperne fra Lampe Gras finder du dem her.


Væglamper

Væglamper


Når det gælder væglamper, er Lampe Gras helt i front, og det findes et hav af muligheder! Herunder kan du læse om de forskellige modeller og forskellen på dem.

203: En skøn væglampe, som passer perfekt til ved siden af sengen eller måske på væggen i stuen? Lampen kan opnå en max længde på 76 cm. Kan fås med rund og konisk skærm. Lampen er til montering i udtag.

204: Fantastisk lampe med kortere arm til de lidt mindre rum. Stadig helt genial som sengelampe, eller måske på væggen i køkkenet hvor der mangler lidt lys? Kommer med rund skærm. Lampen er til montering i udtag.

210: En anderledes og lækker væglampe, som vil gøre sig godt på enhver væg. Med den fastgjorte stang, giver lampen her en god mulighed for at få en meget alsidig lampe fx ved siden af sengen, i køkkenet eller stuen. Kommer i 8 forskellige varianter og med rund skærm. Lampen er med afbryder/kontakt på ledningen.

213: Helt genial væglampe, som virkelig ser godt ud i rummet og fylder det ud! Med konisk skærm og kommer i 8 forskellige variationer. Findes også med dobbeltskærm, som du kan finde et link til i bunden af artiklen. Lampen er med afbryder/kontakt på ledningen.

214: Skal det være lidt større end 210, er 214 lige lampen for dig! Skærmen er konisk, og stangen måler 118 cm. Lampen fylder godt i rummet, og vil se godt ud over bordet eller på væggen i stuen ind over sofaen.

216: En anden variant af væglampen, hvis du ønsker flere led. Denne kommer i 7 forskellige variationer. Lampen kommer med afbryder/kontakt.

222: Endnu en skøn væglampe fra Lampe Gras’ store udvalg. Lampen er med afbryder/kontakt.

304 Bathroom: Væglampen til badeværelset! Har du i forvejen spots på badeværelset, vil det se fantastisk ud med denne skønne væglampe over spejlet eller måske ved siden af vasken? 304 Bathroom er godkendt til vådrum og kommer med en rund skærm og i mange forskellige varianter. Lampen er til direkte montering.

217: Væglampe med flere led og en lang stang på væggen. Passer lige ind i stuen, på kontoret eller lige der hvor du mangler godt lys og en fed lampe. Lampen er med afbryder/kontakt.

303: Væglampe med flere led, som passer godt ind over sengen eller i stuen.

304L40: 304 modellen med stang på 40 cm. Til montering direkte i udtag.

304L60: 304 Modellen med en stang på 60 cm. Til montering direkte i udtag.

304: Den lille model af 304 væglampe. Du kan både få lampen til montering i udtag, med stik til stikkontakt (betegnet med CA i titlen), og med afbryder/kontakt på ledningen (betegnet med SW i navnet).

Vil du se alle væglamperne fra Lampe Gras finder du dem her.

Gulvlamper

Gulvlamper


Er du på jagt efter en skøn gulvlampe, er en af modellerne fra Lampe Gras et godt valg! Gulvlampen kommer i flere varianter.

215: En skøn og klassisk gulvlampe med et industrielt twist. Selve stangen er 130 cm. høj, og lampestangen kan justeres, så lampens højde er lige som du vil have den. Lampen har konisk skærm, afbryder på ledningen og kommer i mange forskellige varianter.

411: Lampe Gras når det er bedst! Gulvlampen kan justeres lige som du vil have den, og vil give et godt og behageligt lys. Lampen kommer med rund skærm, og i flere varianter. 411 kommer både med en enkelt arm og i en udgave med dobbelt arm, som du finder her.

230: En lidt atypisk Lampe Gras lampe, men stadig smuk og klassisk. Lampeskærmsformen hedder ’Oculist’, og giver et virkeligt målrettet og samlet lys, og skærmen kan drejes i alle retninger. Kommer i flere varianter.


Vil du se alle gulvlamperne fra Lampe Gras finder du dem her.Loftslamper

Loftslamper


Skal det være top-lækkert og moderne? Så skal du købe dig en loftslampe! I stedet for at vælge den klassiske løsning med en eller to pendler over køkkenøen eller spisebordet, kan du vælge en loftslampe, og loftslamperne fra Lampe Gras giver det helt rigtige og lækre lys. Så er der bare tilbage at vælge hvilken model du foretrækker!

302: En skøn loftslampe, som giver et lækkert lys og ser fantastisk ud!  302 kan justeres i armen, som kan være fra 55 cm til 92 cm, så den kan justeres lige så den passer til dit hjem. 302 kan også fås i en længere model, 302 L, som kan indstilles fra 112 cm og helt ud til knap 2 meter, så her kan du tilgodese dit hjem, hvis du har højt til loftet. Lampen har rund skærm og kommer i mange varianter.

312: Endnu en skøn lampe fra Lampe Gras, her med 3 justérbare ’albuer’, hvormed lampen bliver meget alsidig og anvendelig i mange rum. 312 kommer også i en længere model, 312 L,som kan blive 145 cm. i længden på stangen. 312 er ligeledes med rund skærm.

Vil du se alle loftslamperne fra Lampe Gras finder du dem her.


Dobbeltlamper

Dobbeltlamper


Når én af noget er godt, må to af det samme jo være dobbelt så godt? Og det er lige netop tilfældet med dobbeltlamperne fra Lampe Gras. Modellerne 302, 303, 213, 204 og 203 kommer som dobbeltlamper og giver en virkelig fed effekt i køkkenet, soveværelset eller måske i stuen.

Find dem lige her:

302
303
213
204
203

Vil du se alle dobbeltlamperne fra Lampe Gras finder du dem her.


Arkitektlamper

Arkitektlamper


Arkitektlamperne fra Lampe Gras er lige til at montere på bordet. Samme modeller som de øvrige lampetyper, men her uden den – for nogen – måske lidt klodsede og fyldige fod. Her får du lampen i sin helt enkle form, og den vil se genial ud på skrivebordet eller på reolen.

201: Konisk lampeskærm og perfekt størrelse til de fleste borde.

211/311: Rund eller konisk skærm, og kommer i mange varianter.

226: Rund skærm og mange indstillingsmuligheder.Udendørslamper

Udendørslamper


En smuk tilføjelse til dit uderum, vil helt sikkert være en af de skønne Lampe Gras Outdoor lamper. De kommer i flere forskellige modeller, men fælles for dem alle er, at de tåler vind og vejr, også det lidt mere ekstreme af slagsen, og alle kan også sagtens placeres fx ved swimmingpoolen eller ved et sommerhus lige ned til vandet.

304: En fræk lille væglampe, som vil passe ind i ethvert uderum. Skærmen har en diameter på 14 cm., som er en god størrelse til ved siden af døren fx eller på husmuren. Rund skærm og direkte montering.

304 XL: Samme model som den klassiske 304 model, men med en større skærm på 22 cm. Rund skærm og direkte montering.

222 XL: Vil du have lidt mere fylde på din væglampe, så er 222 XL et godt valg! Med arme på 67 og 37 cm., fylder lampen godt ud i rummet eller på væggen. Lampen kommer med rund skærm.

213 XL:  En flot væglampe, som vil passe super godt på væggen ved terrassen og vil løfte hele looket på dit uderum. Kommer med konisk skærm.

304 XL 75: 304 modellen med længere stang, som vil se godt ud hvis du har skal bruge lyset lige længere ude fra væggen. Kommer med rund skærm.

Vil du se alle udendørslamperne fra Lampe Gras finder du dem her.


Pendler / Acrobates

Pendler / Acrobates


Skal det være en helt almindelig pendel, så kan Lampe Gras også være behjælpelig – Og så alligevel ikke, for intet er helt almindeligt når det kommer til Lampe Gras! Pendlerne er ophængt i flere baldakiner, som giver et anderledes og spændende look. Pendlerne har fået navnet Arcobates, fordi de slænger sig i loftet med nærmest akrobatiske tendenser.

322 Pendel:  2 ledninger og 1 udtag! Utrolig smuk lampe, som giver et meget anderledes look. Kommer både i XL og almindelig størrelse, og i både konisk, rund og oculist skærm.

323 Pendel: Smuk pendel, som givet et anderledes og lækkert look. Kommer både i almindelig og en XL version, med både rund, konisk og oculist skærm og i mange varianter.


Så er der bare tilbage at vælge...

Så er der bare tilbage at vælge...


Som du kan se, er det er hav af muligheder for at få fat i en lækker Lampe Gras lampe, og det er nogle af de lamper, som virkeligt hitter lige nu! Men lige meget hvilken lampe du vælger, går du ikke helt galt i byen med en Lampe Gras!

Se alle de mange skønne modeller her.