Boston-serien fra danske House DoctorBOSTON-SERIEN FRA DANSKE HOUSE DOCTOR
Det er fuldstændig magisk, når form og funktion mødes i et design, og på den lange designrejse er det helt essentielt at få materialer, design, lys og udtryk til at gå op i en højere enhed. Hos House Doctor har de formået at knække koden med deres enestående Boston lampeserie, som består af en pendel i to størrelser samt en bordlampe. I denne artikel vil du blive klogere på House Doctor, og særligt hvordan de har skabt et design, hvor ærlige materialer, kontraster, traditionelt håndværk og moderne design smelter smukt sammen i funktionelle og atmosfæriske lamper.  
Den gentænkte 50’er-lampe

Boston er en velproportioneret og tidløs lampeserie med et formsprog, der har klare referencer til 50’erne, mens detaljerne og materialet giver serien et mere industrielt look. Man kan tydeligt fornemme et klassisk islæt, og den Ikast-baserede interiørvirksomhed har da også ambitionerne om at skabe en klassiker i moderne og opdaterede klæder.

Materialerne spiller en stor rolle i Boston-serien, hvor kuplens matte opalglas giver et blødt og behageligt lys, som reflekteres af de afrundede metalflader. Desuden går også farvenuancerne; Gunmetal og Antique Brown i fantastisk samspil med materialet, da de smukt smyger sig hen over metallet. Farverne er med til at bygge videre på det industrielle islæt med en overflade, som ikke nødvendigvis er helt ensartet, som er et helt bevidst valg, da detaljerne har stor betydning for House Doctor. Der må nemlig gerne være små ufuldkommenheder hos House Doctor, som efterstræber det ærlige og uperfekt perfekte. Det kan komme til udtryk gennem små ujævnheder i overfladen eller som her hos Boston, hvor man på overfladen kan fornemme spor efter produktionen.


Når lys er mere end lys

En lampe skal gerne kunne give noget til indretningen, også når du ikke har den tændt. Boston-lamperne befinder sig godt mellem det funktionelle og tidløse design. Pendlen kan du placere i enhver højde, endda helt oppe under loftet. Den matte kuppel gør nemlig, at lyset ikke blænder dig og dine gæster, men giver dit rum et blødt og behageligt lys. Brug den som en loftslampe eller henover spisebordet, hvor den er med til at sætte rammerne om hyggestunder og familiemiddage. Med to størrelser og to tidløse farver er der rig mulighed for at få netop dén, der passer til din indretningsstil og dit behov.

Bordlampen giver et mere fokuseret lys, men stadig et som er blødt og skaber en hyggelig og afslappet atmosfære. Dens størrelse gør den ideel til et sidebord, på dit kontor, på skænken eller i vindueskarmen, hvor den både giver dybde samt spreder god belysning og skaber en dejlig stemning. Med et identisk udtryk fra spiseområdet og ind i stuen, kan du ved hjælp af Boston-lamperne skabe et sammenhængende look, der er æstetisk tiltalende, samtidig med at rummet er ideelt oplyst.


Lys i mørket

En ting er sikkert: Lamperne fra House Doctor har et karakteristisk og unikt look, uforstyrret af farver men med et fokus på former, materialer, detaljer og udtryk. Her står lamperne som en smuk kontrast til det minimalistiske hjem, hvor deres designs for alvor kan træde i karakter, både når de er tændte såvel som slukkede. Det stiller krav til hver enkelt lampe, men heldigvis er elegante designs blandt spidskompetencerne hos House Doctor. Her er en unik lampe som Big Fellow er et godt eksempel på dette. Dette design formår at kombinere et yderst stilrent formsprog med et industrielt strejf, som gør den særdeles æstetisk og interessant i indretningen. Lampen består af en nydelig sort lampeskærm, der står i flot kontrast til den gyldne fod og marmorlignende kuppel, der spreder sit varme, hyggelige lys.

Er ud på udkig efter en mere fleksibel lampe, som også kan sprede den hyggelige og varme belysning mere end bare ét sted i hjemmet, så bør du overveje Bring. Denne lampe er det oplagte valg, hvis du har brug for nydelige udendørsbelysning en sensommeraften eller blot leder efter en bærbar belysningskilde uden bøvlede ledninger. Med Bring går æstetik og funktion op i en højere enhed – og uanset, hvor du placerer den i dit hjem, vil den give et behageligt lys takket være den indbyggede lysdæmper, som gør, at du selv kan indstille lysintensiteten efter dit behov og humør.

Mangler du derimod en belysningskilde, som skal oplyse et større rum, så bør du overveje Molecular. Lampen har en unik, skulpturel form og særdeles smuk og iøjnefaldende i slukket såvel som tændt tilstand. De vidtrækkende og justerbare arme gør lampen praktisk og giver samtidig et fantastisk lys i dit hjem. Hæng den over dit spisebord, i hjørnet af din stue eller som en elegant lyskilde i din entre, hvor den med garanti vil imponere dine gæster.
Dansk design i bedste stil

House Doctor, som i 2022 fejrer 20-års jubilæum, har som forventet givet detaljer og finish fuld opmærksomhed i Boston-serien. Lige fra det bløde lys til overfladerne, som bliver ved med at overraske, til det velovervejede materialevalg. Jernet kommer i den grad til sin ret i designet, hvor både overflade og samlinger giver et industrielt touch, som vil tilføje kant til enhver boligindretning.

I stedet for at jagte de nyeste farver og trends, leger House Doctor i stedet med de små detaljer og forarbejdninger, som giver hele forskellen. Hvis man kigger på Boston-serien, er det især fremtrædende på overfladens finish og den måde, hvorpå det rå arbejder sammen med de organiske former. Det er i det hele taget et design, som emmer af en ny klassiker, som holder på den lange bane.


Lær mere om House Doctor

House Doctor har et bredt udvalg af unikke lamper, der siden starten har været dybt forankret i den skandinaviske designtradition, hvor detaljerne har stor betydning for det danske designbrand. Det kan eksempelvis være overfladens finish, materiale sammensætningen eller funktionaliteten, som resulterer i exceptionelle produkter, som helt sikkert kan passe ind med resten af din indretning.

Udover at producere ekstraordinære lamper, har House Doctor også kastet sig over at skabe boligtilbehør til ethvert behov, som kan give din indretning et ekstra pift. Her kan du frit vælge mellem det brede udvalg og kombinere flere items, for at sætte et mere personligt og nordisk præg på din indretning, der samtidig formår at skabe en behagelig og hyggelig stemning. Så lad dig inspirere af House Doctor og deres enestående boligunivers, som tilføjer en hyggelig og hjemlig atmosfære til dit hjem.

Se hele vores udvalg af det fantastiske boligtilbehør fra House Doctor herSE HELE VORES UDVALG AF HOUSE DOCTOR LAMPER HER