GUBI introducerer Bestlite i Limited Edition

I 1930 introducerede designeren Robert Dudley Best, den første lampe i Bestlite serien. Lampen kan derfor fejre sin 90-års jubilæum i 2020 og GUBI lancerer derfor en Limited Edition Bestlite BL90 serien. Der bliver kun produceret 300 stk. af hver model i nikkel. Hver lampe er certificeret med sit eget nummer, for at gøre hver enkelt lampe unik. Derudover har den en lille metalplade med 90-års jubilæumslogoet indgraveret.

Hele kollektionen af Bestlite lamper består af mange forskellige lamper, så der er altid en lampe der passer til ens belysningsbehov. I BL90 serien finder du de fire mest populære lamper; BL1 Bordlampen, BL3 Gulvlampen, BL5 og BL7 væglamperne i en stilfuldt nikkel-finish.Bestlite Bordlampe – BL1


Bestlite BL1 Bordlampe var den første Bestlite-lampe. En funktionel lampe, hvor der tydeligvis har været stor fokus på lampens fleksibilitet; en justerbar højde, en vipbar arm og en lampeskærm, der kan roteres 360 grader. Med en højde på 51-84 centimeter (afhængig af indstilling), har lampen den perfekte størrelse som skrivebordslampe.

Bestlite Gulvlampe – BL3


Med udgangspunkt i bordlampen, er Bestlite BL3 Gulvlampe designet med samme fleksible funktioner – vipbar arm, justerbar i højden og med en skærm der kan roteres. Lampens afbryder er her placeret på ledningen ved gulvet, så lampen let afbrydes med foden. Du slipper derved for at bukke dig ned, hver gang du skal tænde eller slukke lyset. Placer den ved sofagruppen eller dit foretrukne læsehjørne, hvor den give et behageligt og fleksibelt læselys.

Bestlite Væglamper – BL5 og BL7


Den samme justerbare skærm er anvendt til Bestlite BL5 og BL7 væglamper. BL5 væglampen har tilmed den justerbare arm, hvorimod BL7 er en mere simpel udgave af lampen. Uanset hvilken model du foretrækker, passer den perfekt som natlampe. Af samme årsag er væglamperne især populære indenfor hotelbranchen. Som indbydende belysning i entreen eller på gangarealer, er lampen også helt oplagt.
Giv indretningen en luksuriøs stemning med Bestlite Limited Edition


Efter at have været overgået af messing og kobber, er de kølige metaller atter på vej ind i indretningen. Udtrykket er mere enkelt og bærer præg af luksus og kvalitet. Lad den blanke nikkel-farve giver et fantastisk blikfang i hjemmet – kombiner den eventuelt med de naturlige materialer, for at skabe en stilfuld kontrast. Sammen med bløde runde former og tekstiler, giver nikkel-finishen en minimalistisk luksus, der er hottere end nogensinde før.

Lampen en en fantastiske kombination af tradition og fornyelse – det er tydeligt at den ikke er designet i går. Lampens form og detaljer er både klassiske, stilrene og absolut ikke kedelige. Lampen passer perfekt ind alle stile – fra den ældre klassiske bolig til det ultramoderne.

<hr> Godt design, høj funktionalitet og en god historie


Godt design, høj funktionalitet og en god historie

Det smukke design har med 90 år på bagen, bevist sit værd som en klassiker. Lampen komplimenterer nutidens indretning, såvel som den gjorde for 90 år siden. Ikke kun på baggrund af sit tidløse design, men også lampens funktion.

I slutningen af 1920’erne tog den engelske designer Robert Dudley Best, til Tyskland for at studere. Her blev han utrolig begejstret for Bauhaus-skole og hele Bauhaus-stilen der var dukket op igennem 20’erne. Hans interesse for formsproget og grundprincipperne i Bauhaus blev forstærket, da han senere rejste til Frankrig. På verdensudstillingen i Paris, hvor blandt andet Mies van der Rohe og Le Corbusier var repræsenteret, fandt han sin inspiration til Bestlite-lampen.

Da Robert vente hjem med de første skitser, lykkedes det ham at overtale hans far, til at producere lamperne i familiefirmaet; Best og Lloyd. I starten blev lampen ikke solgt til de private hjem som forventet. De blev derimod købt til bilværksteder og Royal Air Forces tekniske afdeling, hvor man satte stor pris på lampens funktionalitet.

Et par af lamperne endte dog på arkitekternes skriveborde, hvilket førte til en artikel i The Architects Journal, hvor lampen blev udnævnt til Den første britiske Bauhaus-produktion. Pludselig ville alle have lampen! Den daværende premierminister Winston Churchill, valgte personligt Bestlite Bordlampen til sit skrivebord. Historien siger endda, at han havde lampen med på sine utallige af ture rundt i verden. Det blev det store gennembrud for Bestlite lampen, der gennem tiden er elsket af både arkitekter, designere samt designelskere, og anses i dag for at være en sand klassiker.
Fra britisk designer til danske Gubi

Fra britisk designer til danske Gubi

Ejeren af Gubi, Jacob Gubi, så første gang Bestlite lampen sammen med hans far i København. Hans far havde forinden set den smukke lampe i en skobutik, hvorefter de begge var taget over for at kigge på den. De kunne begge to se, at den havde noget helt særligt over sig. De tog til Birmingham og besøgte Dudley Best-familien, hvor de oplevede hvordan de fine lamper blev produceret. I de gamle produktionshaller fik de lidt et kulturchok og blev samtidig utroligt fascinerede, af de autentiske omgivelser; Gammelt værktøj overalt, mens det hele emmede af tradition og håndværksmæssig knowhow.

Best og Lloyd stod for produktionen af lamperne frem til 2003, hvor Gubi købte rettighederne til Bestlite.
Gubi har en tilbøjelighed til at fortælle en historie gennem deres produkter – hvert lampe eller møbel har en unik historie; hvorfor Bestlite lampen passer perfekt ind i deres DNA.

Se hele BL90 Limited Edition kollektionen her, hvor den kan købes så længe den er på lager.