KAISER idell 6631 bordlampe lanceres i en særudgave

En design-bevægelse, som har sat sit præg på designhistorien kan i 2019 markere sit 100 års jubilæum. Dette markeres af Fritz Hansen med en særudgave af en designklassiker. Læs med videre og bliv klogere på hvad Bauhaus-bevægelsen var, og hvordan det hænger sammen med KAISER idell lampen, og Fritz Hansen.
SE SÆRUDGAVEN HER

Bauhaus Design – en skelsættende kulturbevægelse

Bauhaus Design – en skelsættende kulturbevægelse

Bauhaus-bevægelse, var aktiv i perioden 1919-1933, og levede en lidt turbulent tid med 3 direktører, og 3 beliggenheder. Men trods det har bevægelsen sat sit helt tydelige præg på design og arkitektur. Bauhaus var en skole, som samlede alt inden for design og produktion i et hus. Skolen blev stiftet af Walter Gropius som havde en vision:


”Kunst og håndværk skal smelte sammen. Artisten skal også være en håndværker”
.Bauhaus skolen blev en skelsættende kulturbevægelse i det 20. århundrede, som introducerede hele verden for funktionalismen. Dette fik en afgørende betydning for arkitekturen langt op i 1900-tallet og i høj grad også i dag.
Ideen bag Bauhaus, var at sætte fokus på funktionen, funktionen skulle vise sig i formen. Kendetegnet for Bauhaus design var og er; rene linjer, simple former, og enkle farver som tilsammen giver et rent udtryk.
En klassiker fra Bauhaus perioden

En klassiker fra Bauhaus perioden

KAISER idell lampeserien er udsprunget fra Bauhaus skolen i Tyskland, og kombinerer den ide, der var grundtanken bag skolen. Der skulle være fokus på funktionen, og det gode håndværk skulle smelte sammen med designet. Det er KAISER idell lamperne et ægte bevis på. Som en hyldest til denne periode har Fritz Hansen lanceret den kendte KAISER idell Luxus bordlampe i en messing-version. Messing-versionen er lanceret som en særudgave, der markerer Bauhaus bevægelsens 100 års jubilæum. Særudgaven af model 6631 bordlampen er ubehandlet messing, som gør at den vil patentere over tid, og derved give en helt unik patina, som gør hver lampe helt unik.

Den ikoniske KAISER idell bordlampe er bygget op omkring et patenteret kugleled, som giver lampen en god og stærk funktion. Bordlampen er især genkendelig på sin meget karakteristiske skærm, som giver et helt perfekt lysudfald, som gør den perfekt til skrivebordslampen – eller som et lækkert design-ikon i indretningen. På toppen af lampens skærm er der indpræget ”ORIGINAL KAISER idell”.

Christian Dell designede den første KAISER idell lampe tilbage i 1936, hvor den også for første gang optrådte i et katalog. Lampen blev hurtigt hovedpersonen i hele KAISER idell serien. En lampe, der også i dag er et symbol på nobelt, og germansk design.
SE ALLE KAISER IDELL LAMPERNE HER

Christian Dell – en stor del af Bauhaus bevægelsen

Christian Dell er en af hovedpersonerne fra Bauhaus perioden, hvor han i perioden 1922-1925 stod i spidsen for Bauhaus’ metalværksted. Han var en anerkendt tysk designer med en baggrund som sølvsmed. Med en stor sans for detaljerne – måske grundet hans baggrund som sølvsmed, har han formået at designe en lampeserie, som også i dag er relevant i indretningen.

Læs mere om Christian Dell her

Fritz Hansen hylder en designbevægelse

Fritz Hansen markerer 100 års jubilæet for Bauhaus bevægelsen med en særudgave af KAISER idell 6631 bordlampen. Her kombineres den matte sorte skærm, men en flot rå messing. Det klassiske design i den nye messingversion, er helt aktuel i boligindretningen. Særudgaven er en fornem hyldest til et design, der i den grad har bestået prøven og kan kalde sig ”en ægte designklassiker”.

Fritz Hansen er et dansk design-hus, som rummer alt til hjemmet fra nogle af verdens største designere. De har det komplette aktuelle sortiment af KAISER idell lamperne, men har også et bredt udvalg af ny-designede og klassiske lamper.

Gå på opdagelse i Fritz Hansens sortiment her