Kobberlamper

LAMPER MED KOBBERFINISH


Metalfarver er blevet meget moderne gennem de seneste år, og især kobberlamper med sine rødlige og jordiske toner har vundet indpas hos danskerne. Kobberlamper er yderst dekorative, og de skinnende overflader bringer glødende og varme lysreflekser rundt i rummet og arbejder smukt med alle neutrale farver til både indendørs og udendørs brug. De findes i mange varianter – både til det elegante og stilfulde hjem, men også til den mere rustikke indretning. Kobber anvendes til mange formål; det være sig kabler, komponenter i computere og ledninger, da metallet er en god el- og varmeleder. Desuden er kobber et dejligt og blødt metal at arbejde med. Metallets røde farve skyldes de elektronforbindelser, som arbejder i kobberet. Kort fortalt har disse elektronforbindelser lettere ved at afgive den energimængde, der er i det naturlige røde lys, som kastes tilbage.Der er nok ikke det skrivebord, som denne stilfulde og elegante kobberlampe ikke vil klæde. Bordlampen 205 i sort og kobber fra Lampe Gras giver et behageligt og direkte lys, som desuden er rart at læse og skrive ved. Med de justerbare arme kan lampen vendes og drejes på mange led, så lyset rammer det helt rigtige sted. 205 fås også med stel af krom.
Også blandt gulvlamper findes der elegante modeller, som er klar til at give din indretning et ordentligt skud elegance. Minerva fra Lindby anvender et industrielt udtryk i sin udformning og står på et stativ, der minder om noget, man spænder et spejlreflekskamera fast i. Dette giver lampen en spændende kontrast, og i mødet med den elegante parabolagtige skærm skabes der interesse og skønhed for den smukke gulvlampe.
Skal hjemmets loftbelysning have både et skud elegance såvel som praktikalitet, kan vi intet andet end at anbefale den ikoniske Joudy-serie fra Lindby. Den vidunderlige Joudy 4-loftlampe er spotbelysning, der gør brud med stereotypen om, at spotlys er anonyme, små lysgivere i loftet. Lindby bruger blankt messing til at skabe de fire lyskilder, som er fantastiske peget mod både klædeskabe såvel som rundt omkring i lokalet, og som virkelig pepper rummet op.
Er man mere til det robuste og industrielle kan vi anbefale Julin fra Lindby, der fungerer som fire projektører på to separate skinner, som mødes i en enkelt baldakin. De arkitektlampelignende spotlys bruger et stringent og sort design, og indeni i hvert enkelt spot er indersiden af skærmen beklædt med kobberfarvet metal. Den smukke loftlampe er yderst justerbar samt giver både praktisk og behageligt lys, idet hver enkel skærm kan drejes og reguleres.
I væglampeverden kan man falde over Karam fra Arcchio, der er enormt minimal og nærmest futuristisk i sit udseende. I et enkelt stykke bukket metal formes yderskærmen, der beskytter og gemmer lampens indmad. Metallet er farvet sort, men inden bag buen sidder et ruflet, kobberfarvet metalstykke, der reflekterer den indbyggede LED-skinne både op og ned langs muren, hvorpå lampen hænger. Brug lampen i stuen, på kontoret eller i gangen, hvor den med sikkerhed vil give indretningen et ekstra pift.
Kobberlamper er selvfølgelig også både dekorative og velegnede som udendørsbelysning!


Denne Rørhat fra Light Point gør sig med sin smukke og enkle halvcirkel velegnet til placering i dit havebed eller langs indkørslen. Den giver mulighed for at tilføje navne eller adresse nedenunder lampen og kan derved også bruges ved indgangen til huset. Rørhat fås også til montering direkte på muren.
Hos Lampemesteren finder du et stort udvalg af kobberlamper til netop dit hjem eller din have!