Lær alt om lysskinner

DEN ULTIMATIVE GUIDE TIL LYSSKINNER
Søger du en fleksibel og praktisk belysningsløsning til dine pendler og spotlamper, så er du kommet til det helt rette sted. For hos Lampemesteren har vi et skønt udvalg af lysskinner og reservedele fra mærker som ANTIDARK og Halo Design, så du med garanti kan finde den skinne, som passer til dit behov. En lysskinne er et let, praktisk og fleksibelt redskab at bruge over dit spisebord, henover klædeskabet, i stuen, i gangpartiet – ja, egentlig er det kun fantasien, der sætter grænser. Med en lysskinne slipper du samtidig for en masse ledninger, der hænger i vejen alle steder – en strømskinne gør nemlig ledningerne overflødige. Med en lysskinne kan du også selv bestemme, hvor dine pendler eller spots skal placeres og vinkles, og du kan løbende ændre for deres retning og placering alt efter dit behov – således sætter du dit eget unikke præg på belysningen. Men hvad skal du så gøre, når du har valgt den helt rigtige lysskinne? Hvordan skal du egentlig gribe monteringen an? Det vil du finde svar på i denne artikel, hvorefter du selv vil være noget af en handy(wo)man! Du kan også se hele vores udvalg af lysskinner her
<hr><font size="+2">BLIV KLOGERE PÅ 1-FASET ELLER 3-FASET LYSSKINNER</font>


BLIV KLOGERE PÅ 1-FASET ELLER 3-FASET LYSSKINNER

Det kan være svært at finde ud af, om man skal bruge en 1-faset eller 3-faset lysskinne. Her skal du først og fremme overveje, hvor du skal anvende din skinne. Hvis lysskinnen skal bruges i din virksomhed, kan en 3-faset skinne være fordelagtig, da den har flere watt samt tændinger, og du kan derfor også tænde, slukke eller dæmpe for de respektive lampers individuelle lysstyrke uafhængigt af hinanden. Hvis du til gengæld skal bruge din lysskinne derhjemme, kan du med fordel anvende en 1-faset skinne, som oftest har et pænere design, og kun har en enkelt strømførende ledning, og du har derfor kun mulighed for at justere lampernes lysintensitet simultant. Uanset om du vælger en 1-faset eller 3-faset lysskinne er du sikret en alsidig og fleksibel belysning.

OBS! at alle Bankamps, ANTIDARKs og Halotracks lysskinner kun er 1-faset, og hvis du derfor ønsker en 3-faset, må du kontakte kundeservice.
<hr><font size="+2">ANTIDARKs DESIGNLINE SYSTEM</font>


ANTIDARKs DESIGNLINE SYSTEM

Herunder vil du blive klogere på ANTIDARKs Designline Skinnesystem, som både er af høj kvalitet, har mange forskellige sammensætningsmuligheder samt et tyndere design end de gængse skinner med kun en 2,2 cm i bredden. Med disse skinner kan du blandt andet flytte rundt på lamperne efter behov og anvende skinnen et hav af steder lige fra kontoret til galleriet eller over spisebordet derhjemme. ANTIDARKs Designline lysskinner kan både fås i en sort eller hvid farve med en længde på henholdsvis 1 eller 1,9 meter, som kan anvendes alene eller i kombination med flere skinner for at skabe større fleksibilitet i forhold til placeringen af dine lamper. Alle Designline reservedele kommer også i sort eller hvid, så farverne på de forskellige dele passer sammen.  

Find alle ANTIDARKs lysskinner her


SÅDAN MONTERER DU DIT DESIGNLINE SKINNESYSTEM


TRIN 1

Først starter du med at montere din Designline lysskinne på loftet det sted, hvor du ønsker den fleksible belysning og tilkobler det i det nærmeste lampeudtag. Du skal først og fremmest være sikker på også at have et Startstykke, som ethvert Designline skinnesystem kræver til opsætning. Vær opmærksom på, at Startstykket skal placeres for enden af lysskinnen, og ikke i midten.
STARTSTYKKE
CENTERSTART
TRIN 2

Dernæst kan du vælge at kombinere flere skinner sammen, hvor du her kan anvende en række forskellige forbindelser. Du kan eksempelvis anvende en Connector, så du kan sætte flere lysskinner i forlængelse af hinanden; eller en T-Connector så du kan forene tre skinner på samme tid, så det former et ”T”; eller en Corner, som du kan bruge hvis du ønsker, at dine lysskinner skal danne et hjørne. Uanset hvilken Connector du vælger, vil du kunne sprede lyset over et større område i forskellige retninger.
CONNECTOR
T-CONNECTOR
CORNER
TRIN 3

Efter de første to trin, kan du begynde at tilføje præcis det antal Design Tube Spots, Designline Bell Spots eller Designline Tube Pendler til din lysskinne, som passer til dine behov. Her kan du med fordel kombinere både spots og pendler, præcis som det passer dig, samt let og elegant skifte deres positioner efter behov og humør for at skabe et unikt og dekorativt designelement, der kan placeres overalt i din boligindretning.
TRIN 4

Ønsker du at tilføje ”almindelige” pendler til dit skinnesystem, som ikke er skræddersyet dertil, skal du anvende en Pendeladapter. Herefter er du klar til at hænge dine pendler op med præcis dén afstand og i dét antal, som du ønsker på din skinne – du skal dog være opmærksom på, at hver enkelt pendel max må veje 5 kg. Med en lysskinne kan du nemlig have flere lamper ved siden af hinanden uden brug af yderligere ledninger – ret så smart og praktisk.
TRIN 5

Som en lækker finish på dit skinnesystem, kan du med fordel tilføje en Dækskinne i plast over din Designline skinne, så den dækker de huller, hvor lamperne ikke sidder for et mere strømlinet look. Dækskinne kan desuden nemt skæres i og tilpasses efter dine behov.
FIND ALLE DE RELEVANTE SKINNER OG RESERVEDELE TIL DESIGNLINE SKINNESYSTEMET HER

<hr><font size="+2">HALO TRACK LYSSKINNER</font>


HALO TRACK LYSSKINNER

Herunder kan du lære mere om Halo Track skinnesystemet, som er et enkelt og smart system, der også giver dig et hav af fleksible belysningsmuligheder. Du kan få Halo Tracks lysskinner i både sort og hvid med en længde på enten 1,2 eller 2 meter, som du kan anvende alene eller sammen med flere skinner, for at udvide størrelsen på det område, du gerne vil oplyse.  

Find alle Halo Track lysskinner her


SÅDAN MONTERER DU DIT HALO TRACK SYSTEM


TRIN 1

Først monterer du din Halo Track lysskinne på loftet og installerer den i det nærmeste strømudtag. Lysskinnen kan afkortes, forlænges og monteres ganske enkelt med de medfølgende skruer. Alle 230V pendler kan benyttes til Halo Track lysskinner, hvor lysdæmper også kan benyttes.

TRIN 2

Dernæst kan du vælge at koble flere lysskinner sammen, enten ved brug af et T-stykke, som gør det muligt for dig at samle tre skinner på én gang, således at de danner et T; eller ved brug af et samlesystem til Halo Track lysskinner. Dette samlesystem indeholder blandt andet en Halo Track 90° vinkel, som du kan bruge til at sætte dine strømskinner sammen, så de danner et hjørne. Desuden indeholder den også en El-samler, som du kan benytte dig af, hvis du vil sætte flere lysskinner sammen i en lige linje og dermed forlænge belysningen over et større område – eksempelvis over et langt spisebord eller gangparti. Sidst men ikke mindst er der også en Flexsamler til Halo Track skinnen, som gør, at du kan samle to skinner og bukke samlingen, præcis som du ønsker. Med dette samlesystem får du en lang række monteringsmuligheder, så du perfekt kan tilpasse din belysning til din indretning og dit behov.

TRIN 3

Som en sidste del af monteringen, kan du tilslutte dine spots eller pendellamper til skinnen – og hvis du benytter dig af ordinære pendellamper, skal du også anvende en Pendeladapter, som er kompatibel med alle 230V pendler, der max må veje 4 kg – adapteren kan også bruges til de fleste andre lamper.
FIND ALLE DE RELEVANTE DELE TIL HALO TRACK SKINNESYSTEMET HER