Louis Poulsen Udendørslamper – lær dem at kende

Louis Poulsen har i årtier været blandt toppen når det kommer til design og lysets liv og funktion. Særligt er Louis Poulsen kendt for sit mangeårige samarbejde med Poul Henningsen, som har designet et utal af lamper i samarbejde med Louis Poulsen. Han gjorde treskærmsprincippet verdenskendt, og i dag finder du fortsat mange af de populære PH Lamper i Louis Poulsens spændende og store sortiment. Læs med videre og bliv klogere på nogle af de udendørslamper du finder hos Louis Poulsen.

PH Væg – en designklassiker


PH Væg er måske blandt de mest ikoniske udendørsvæglamper. PH Væg Kobber er udført i ubehandlet kobber, som gør at den over tid vil opnå en smuk patina. Denne proces kan allerede være i gang når du modtager produktet.

Udendørs PH Lamper


Fra Poul Henningsen og Louis Poulsen finder du i dag 3 udendørs PH-lamper. Den ikoniske PH Væg i kobber, og den stilrene og klassiske PH 3-2½ Væg Sort, som også fås som en pullert.
Designet med treskærmssystemet sender størstedelen af lyset nedad. PH Udendørslamperne er hvide på indersiden som giver et diffus og behageligt lys.

PH Udendørs Væglamper – vælg den der passer til huset


Er det PH-lamper, der skal hænge udendørs hos dig, så vælg den der passer bedst til husets ydre. Sort er det sikre valg, og passer godt sammen med murer i rene farver som hvid eller grå. Bor du i et klassisk murstenshus med røde, eller brunlige mursten vil kobbervæglampen gøre sig flot sammen med husets varme nuancer.

PH Lamper Udendørs – placering


Placeringen af PH-lamperne afhænger helt og holdet af smag og hvordan huset tager sig ud fra alle sider. Det klassiske er at hænge en ved hoveddøren. Nogle Vælger at føre dem hele vejen rundt om huset, og andre at placere dem på terrassen. PH Pullerten er ideel ved indkørslen, gangstier eller som ekstra belysning på terrassen.
<hr> Albertslund Lampe


Albertslund Lampe

Albertslund væglampe har du med garanti set rundt omkring i gadebilledet. Du vil ofte kunne se den placeret ved offentlige bygninger, museer eller lignende. Udendørslampen er designet af Jens Møller-Jensen tilbage i 1963 til et beboelsesområde i Albertslund. Væglampen har et minimalistisk udtryk med et lille snert af retro, en væglampe der passer til både byhuset, sommerhuset og butiksfacaden.
<hr> Skot Lampe


Skot Lampe

Skot lampen er en gammel kending, som blev designet af Lauritz Knudsen i begyndelsen af 1900-tallet. Formålet med lampen var egentlig tiltænkt større både og det maritime, hvor den med sin form og udseende er helt perfekt. Siden hen har lampen vundet stort indpas i andre sammenhænge, og du vil ofte kunne møde den på halvmuren langs indkørslen, i værkstedet og ikke mindst på huset både rundt om og ved hoveddøren.
<hr> AJ og Toldbod, også som udendørslamper


AJ og Toldbod, også som udendørslamper

De populære lamper AJ og Tolbod findes selvfølgelig også som udendørs væglamper. Større end dem til indenfor, men samme udtryk. Begge lamper er perfekte ved hoveddøren, på terrassen og ved udekøkkenet og grillen.
<hr> Nye designs også som udendørslamper
FLINDT Væglampe


Nye designs også som udendørslamper

I nyere tid er Flindt blevet et hit til både inde og ude. Den runde form på lampen er helt perfekt til at bryde funkisvillaens skarpe udtryk. Væglampen er designet af Christian Flindt og vandt i 2019 ”Årets Lampe” til Design Awards.

Louis Poulsen Udendørslamper gennem tiden

Gennem tiden har der været flere udendørslamper fra Louis Poulsen. Har du en udendørslampe, som ikke er nævnt her så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Nogle af de ældre modeller findes stadig i sortimentet, mens andre er udgået. Mangler du en reservedel er det ofte en mulighed – og vi hjælper dig gerne så langt i mål som muligt.