Lysekroner - Klassisk og topmoderneLYSEKRONER

Historien går langt tilbage - Den første lysekrone kan dateres helt tilbage til middelalderen, og var en meget simpel udgave med vokslys på et trækors, som man hejste op i loftet. I slutningen af middelalderen var man begyndt at eksperimentere med ophæng af ringe og metal, og det begyndte så småt at være de rige og adelige forbeholdt at have en lysekrone. I slutningen af 1600-tallet var lysekronerne blevet store, ornamenterede, gyldne og med masser af lyskilder, og blev skænket til kirkerne af de adelige. Mange af de gamle lysekroner hænger der stadig den dag i dag, og minder om gamle dage. Senere kom prismelysekroner til, og i dag ser vi mange af de ældre prismelysekroner på de gamle teatre og museer.

Fra trækors, over barokperiodens messinglysekroner til i dag – Alt er tilladt! I dag er en lysekrone ikke længere en 7-armet, romantisk, tung og snirklet sag, men kan være både simpel og spinkel, men også overdimensioneret og vanvittig. De kan tilføje kant og karakter til dit hjem, og være et samlingspunkt for din indretning.Gino Sarfatti har designet denne fantastiske lysekrone for Flos, og har formået at sammensmelte en klassisk lysekrone med noget nyt og anderledes. Med enten 30 eller 50 led lyskilder, lyser lysekronen smukt op over spisebordet, i hall’en eller måske i stuen? Det er faktisk 60 år siden lampen blev designet, og er i jubilæumsåret lanceret i en ny sort farve, så den nu passer ind i ethvert hjem.

2097 fra Flos

Marnia 5 Lysekrone Messing fra Lindby

I det helt klassiske hjørne finder vi den smukke Marnia 5 Lysekrone fra Lindby. Lysekronen udstråler elegance, eksklusivitet, et klassisk udtryk – og så i øvrigt et godt lys. Den smukke lampe er skabt i messing, hvilket understreger det tidløse udseende og den klassiske tilgang til lysekroneproduktion. Lampen har fem lyskilder, der elegant sidder på de snoede arme – og man kan forestille sig Marnia som et kontrastelement i den super moderne storbylejlighed såvel som med stearinlys over rundbordet med riddere og adelige.
Nytænkende og helt sin egen! Lysekronen fra Menu udfordrer former og traditioner med den enkle og skulpturelle form. Er oplagt til det enkle hjem, som en anderledes men stadigvæk stilren tilføjelse, men passer også perfekt ind, hvis du er til det skøre og skæve look. Fås også i en mindre model med 4 arme og i flere farver.

Harrison Chandelier fra Menu
Hayley 9 Pendel Clear/Chrome fra Lucande

Byd det ekstraordinært elegante indenfor i hjemmet! Fra Lucande kommer her Hayley seriens topmodel, nemlig Hayley 9 pendlen! Hayley 9 er egentligt en klyngependel, men i sin eksklusivitet og smukke design tangerer den absolut en lysekrone. Som navnet løfter sløret for, så har lampen 9 lyskilder – men kan fås med færre, hvis man ønsker – og de ni lyskilder befinder sig i ni runde glaskupler, der snedigt er belagt med en forkromning så lyset ikke blænder.
Skal det være skørt, vildt, elegant og helt specielt? Så var en Spiral lysekrone designet af Verner Panton fra Verpan måske en mulighed? I forskellige farver og længder, kan en Spiral passe ind i både små og store hjem. Lampen er samlet af en masse spiralformede lameller og har både noget for øjnene og ørene, når man går forbi den, da spiralerne siger en rislende lyd, når de kommer i bevægelse.

Spiral fra Verpan

Er du til et mere naturligt look, er FUN lampen fra Verpan designet af Verner Panton måske noget for dig? Udformet i tynde perlemorsskaller, alle med et unikt look.


Robyn 5 Pendel Smoke/Chrome fra Lindby

I et lunefuldt, stilsikkert og umiskendeligt smukt design kommer her Robyn-serien fra Lindby. Igen er der reelt set tale om en klyngependel – men klyngependler i deres elegance emmer af de samme smukke træk som lysekroner gør, og får de lov at hænge i trappeopgangen eller centralt i stuen er de akkurat ligeså stilfyldte som klassiske lysekroner. Vi har, som med Haylay 9 pendlen, taget topmodellen, og med sine fem lyskilder er Robyn 5 helt på niveau med nogle af de fineste lysekroner.

Se flere smukke klyngependler fra vores ‘værdi for pengene’ sortiment her!
En sjov og anderledes lysekrone er Ball fra Frandsen. Med 7 klassiske Ball pendler sat sammen, skaber lampen et anderledes og tilfældigt og moderne look. Med sit direkte nedadgående lys passer det perfekt over spisebordet, i soveværelset eller måske i hjørnet af stuen?

Ball lysekrone fra Frandsen

SE VORES UDVALG AF LYSEKRONER HER