Lysekroner - Klassisk og topmoderne

Historien går langt tilbage


Den første lysekrone kan dateres helt tilbage til middelalderen, og var en meget simpel udgave med vokslys på et trækors, som man hejste op i loftet. I slutningen af middelalderen var man begyndt at eksperimentere med ophæng af ringe og metal, og det begyndte så småt at være de rige og adelige forbeholdt at have en lysekrone. I slutningen af 1600-tallet var lysekronerne blevet store, ornamenterede, gyldne og med masser af lyskilder, og blev skænket til kirkerne af de adelige. Mange af de gamle lysekroner hænger der stadig den dag i dag, og minder om gamle dage. Senere kom prismelysekroner til, og i dag ser vi mange af de ældre prismelysekroner på de gamle teatre og museer.

Fra trækors, over barokperiodens messinglysekroner til i dag – Alt er tilladt! I dag er en lysekrone ikke længere en 7-armet, romantisk, tung og snirklet sag, men kan være både simpel og spinkel, men også overdimensioneret og vanvittig. De kan tilføje kant og karakter til dit hjem, og være et samlingspunkt for din indretning.

Du finder alle vores lysekroner her.


Herunder har vi udvalgt nogle af vores smukke, unikke og  populære lysekroner.
2097 fra Flos

Gino Sarfatti har designet denne fantastiske lysekrone for Flos, og har formået at sammensmelte en klassisk lysekrone med noget nyt og anderledes. Med enten 30 eller 50 led lyskilder, lyser lysekronen smukt op over spisebordet, i hall’en eller måske i stuen? Det er faktisk 60 år siden lampen blev designet, og er i jubilæumsåret lanceret i en ny sort farve, så den nu passer ind i ethvert hjem.


Harrison Chandelier fra Menu


Nytænkende og helt sin egen! Lysekronen fra Menu udfordrer former og traditioner med den enkle og skulpturelle form. Er oplagt til det enkle hjem, som en anderledes men stadigvæk stilren tilføjelse, men passer også perfekt ind, hvis du er til det skøre og skæve look. Fås også i en mindre model med 4 arme og i flere farver.
Spiral fra Verpan

Skal det være skørt, vildt, elegant og helt specielt? Så var en Spiral lysekrone designet af Verner Panton fra Verpan måske en mulighed? I forskellige farver og længder, kan en Spiral passe ind i både små og store hjem. Lampen er samlet af en masse spiralformede lameller og har både noget for øjnene og ørene, når man går forbi den, da spiralerne siger en rislende lyd, når de kommer i bevægelse.

Er du til et mere naturligt look, er FUN lampen fra Verpan designet af Verner Panton måske noget for dig? Udformet i tynde perlemorsskaller, alle med et unikt look.


Ball lysekrone fra Frandsen

En sjov og anderledes lysekrone er Ball fra Frandsen. Med 7 klassiske Ball pendler sat sammen, skaber lampen et anderledes og tilfældigt og moderne look. Med sit direkte nedadgående lys passer det perfekt over spisebordet, i soveværelset eller måske i hjørnet af stuen?
Du finder alle vores lysekroner her.
Om Lampemesteren.dk

Designer lamper online

Hos Lampemesteren.dk har vi samlet de mest eksklusive lamper fra designere og producenter i topklassen.

Kvalitet og design
Vi sætter design og kvalitet i højsædet og vores spændende sortiment er nøje udvalgt.  Det betyder at du hos os kan finde lamper som kan opfylde dit behov, hvad enten du er til det klassiske, moderne eller eksperimenterende. Du vil finde lamper som er tidløse, som kan provokere, inspirere eller berøre - lamper som måske vil kunne følge dig resten af dit liv.
Læs mere

Kundeservice

Åbningstider for support:
Mandag-fredag : 8.30 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +45 96 750 477

E-mail: info@lampemesteren.dk

Lampemesteren.dk er e-mærket

Birkmosevej 18  |  6950 Ringkøbing  |  Tlf. +45 96 750 477  |  info@lampemesteren.dk
0 varer i kurven