MADE BY HAND er designerlamper ‘Made by hand’

På et lokalt værksted står Kresten Berg, i færd med at dreje en værkstedslampe – Ved drejebænken arbejder han med en helt rolig hånd, mens jernspåner flyver omkring lampen. Skaftet, på det værktøj han anvender, har han naturligvis drejet selv. Det passer derfor perfekt til hans hænder og den måde han arbejder på. Kresten har mere end 50 års erfaring som metaltrykker, hvor han blandt andet har været ansat hos Louis Poulsen. Det var her, han første gang drejede en værkstedslampe, så det er spændende for ham at lave værkstedslampen igen.

De håndlavede lampeskærme har lidt ujævnheder – hver gang Kresten starter og stopper sit arbejde, kommer der en lille vulke eller bule, som ses når man kigger hen over lampens overflade. Den er derfor ikke snorlige, som hvis den havde været lavet på en maskine. Hans arbejde vidner om en stolt skandinavisk håndværkstradition, hvor alt er udarbejdet i hånden og i høj kvalitet. En håndværkstradition, der er baseret på tidligere generationers værdier, erfaringer og teknikker - opøvet og lært gennem mange århundrede
.
<h4>Fra værkstedspendel til designbrand</h4>

Fra værkstedspendel til designbrand

Med udgangspunkt i den velkendte værkstedspendel Workshop Pendel, blev Made By Hand grundlagt i 2014. Det danske designmærke hylder det gode skandinaviske håndværk, der bygger på viden, som har overlevet fra generation til generation. Med en forkærlighed for naturlige materialer, godt håndværk og langvarig kvalitet, skaber de personlige design med smukke detaljer.

Made By Hand har også hentet inspiration, den årtusinder gamle håndværkstradition, keramikhåndværk. Lampeserien Porcelight er en helt enkle porcelænslampe, der blev designet af Erik Magnussen. Han var keramiker og designer hos Bing & Grøndahl i slutningen af 1960’erne og var med til at sætte sit præg på keramikkens historie indenfor traditionshåndværk i norden. Den håndlavede lampeskærm er smuk og hvid i dagslyset, mens den giver et gyldent og blød lys, når den er tændt.

Endnu en håndværkstradition, der har inspireret Made By Hand er Strik. Deres Knit Wit serie, består af et skelet af tynde stænger, der er betrukket med en tynd skærm i strik. Lampens lyskilde er skjult indeni skærmen, så lyset skinner gennem mønstret i skærmen. Man får derved et 360 graders blød og stemningsfuld belysning i rummet. Den strikkede lampe var i øvrigt nomineret til en ’Design Award’ i 2017 under kategorien ’Lamp of the Year’ og var i 2018 med til at præge den hyggelige stemning i studiet hos aftenshowet på DR1.

Made By Hand er et godt eksempel på hvordan traditioner, der rækker langt tilbage i tiden, kan kombineres med innovation og kreativitet. Der er brug for dygtige håndværkere som Kresten, til at omsætte tanker til praksis. I en tid, hvor der er stor fokus på boglige evner, er det vigtigt ikke at glemme værdien af et godt håndværk. Udover lamper, har Made By Hand udvidet deres sortiment til enkelte møbler, hvor de traditionelle håndværkstraditioner ligeledes skinner igennem. Robuste materialer, skandinavisk design og høj kvalitet er et gennemgående og tydeligt, på tværs af alle deres produkter.

Se udvalget af autentiske lamper fra Made By Hand her.