Paavo Tynell Lamper – GUBI Genopliver Finsk Mid-Century Legende

PAAVO TYNELL LAMPER – GUBI GENOPLIVER FINSK MID-CENTURY LEGENDE
I en fusion af fortidens elegance og nutidig belysningsinnovation har det anerkendte danske designfirma GUBI besluttet at relancere en ikonisk kollektion af lamper skabt af den legendariske designer Paavo Tynell. 1965, 9602, 5321 og 9464 er alle lamper, der fremviser Tynells æstetiske vision, og som alle bringer hans unikke design til nutidens boligindretning.
GUBI genopliver Paavo Tynells lamper
GUBI, der er kendt for deres øje for tidløst design og kvalitetsprodukter, har besluttet at relancere nogle af Paavo Tynells ikoniske lamper. Denne beslutning er et kærkomment skridt for at bringe Tynells vision tilbage til rampelyset og give nutidige designentusiaster mulighed for at opleve hans værker. GUBIs genoplivning af Tynells lamper bevarer nøje de oprindelige designs og kvaliteten af håndværket, og det nøje udvalgte udvalg fremviser fint alt det, der gjorde Tynell til et stort navn i hele verden. Se alt fra GUBI her!​​​
5321- Tynell Bordlampe

5321- Tynell Bordlampe

5321 er en charmerende lille bordlampe, der tager tydelig inspiration af naturen med sin muslingeformede lampeskærm. I smukt messing former designeren den lille funktionelle belysningsgenstand – og som en fin lille detalje skinner pæren inde i muslingeskallen som en smuk perle.
​Se 5321 bordlampen her!
9602- Tynell gulvlampe

9602- Tynell gulvlampe

9602 er den ældste lampe i serien – den er nemlig designet allerede i 1938. Den ”kinesiske hat,” som lampen blev kendt som, beviser at Paavo Tynell kunne meget mere end -bare- metal – og den smukke, luftige skærm, der kan købes i både kanvas og flettet pil, giver en blød og lun belysningsgenstand, der aldrig går af mode.
Se 9602 gulvlampen her!
1965 Tynell pendel

1965 Tynell pendel

1965 blev oprindeligt designet i 1948 til Finland House i New York som så mange andre af den finske designers værker. Pendlen er et eksempel på Tynells fremragende evne til at skabe lette og elegante messingkreationer, og bærer det trekantede perforeringsmønster, som Tynell ofte brugte i sine belysningsobjekter. Den er udstyret med en matteret glasdifuser, der blødgør lyset og skaber en subtil og rolig atmosfære. Pendlen findes både i messing såvel som hvid, sort og Chianti-rød – og sågar i en variant, hvor den hænger med en modvægt, der gør det let at ændre hængehøjden.
Se 1965 pendlen her!
9464- Tynell Væglampen

9464- Tynell Væglampen

9464 blev tegnet i de tidlige 1950’ere, og er et godt eksempel på Paavo Tynells evne til at transformere belysning til kunst. Endnu engang får perforeret messing lov at spille hovedrollen – og designerens store materialeerfaring skinner igennem hele lampen, på samme måde som lyset gør gennem de mange små perforerede huller.
​Se 9464 væglampen her!

Historien om Paavo Tynell

Historien om Paavo Tynell

Paavo Tynell var en finsk belysningsdesigner, hvis karriere blomstrede i midten af det 20. århundrede. Født i 1890 var han en sand pioner inden for sin tid, og hans unikke tilgang til design og passion for at udforske materialer og teknikker satte ham i en liga for sig selv. Tynell, der oprindeligt var plademetals-arbejder, blev kendt for at skabe lamper, der kombinerede elegance, funktionalitet og kunstnerisk håndværk på en enestående måde, som blev en milepæl for Mid Century Modern bølgen i både Finland og USA.
Genoplivningen af Paavo Tynells lamper af GUBI er en fejring af en sand mester inden for belysningsdesign. Tynells visionære tilgang og æstetiske følsomhed har sat et dybt præg på industrien og fortsætter med at inspirere designere og designelskere i dag. Med GUBIs indsats vil nutidens hjem blive beriget med den tidløse elegance, der kun kan opnås gennem Tynells ikoniske belysning. Ved at bringe fortiden ind i nutiden opretholder GUBI en bro mellem historie og innovation og sikrer, at Paavo Tynells arv lever videre i mange år fremover.

Se alle GUBI-lamper fra Paavo Tynell her!