PH Limited Editions fra Louis Poulsen


KØB DETTE ÅRS LIMITED EDITION HER
(Fra 1. oktober t.o.m. 31. december)

LOUIS POULSEN, LIMITED EDITION

Limited Edition 2023 – PH 2/2 LUNA Bordlampe

PH 2/2 Luna er 2023s Limited Edition fra Louis Poulsen. Lampen, der oprindeligt blev designet af Poul Henningsen som en sengebordslampe, kan karakteriseres af sit kurvede stel og smukke detaljer. Lampen anvender det velkendte og højtelskede treskærmssystem, som Poul Henningsen opfandt tilbage i 1926. Det børstede messing komplimenterer smukt de tre mundblæste skærme, og lampens smukke krop, der omfavner lyset, skaber en vidunderlig og funktionel belysningsgenstand.

Oprindeligt var modellen mindre, end den er i dag – kun 23 cm høj – men med genudgivelsen forstørrer Louis Poulsen figuren, så den i stedet måler 32 cm. Samtidigt tilføjes der yderligere funktionalitet med et drejbart hoved, som gør, at du kan pege lampens lys alt efter dine belysningsbehov. Begge opdateringer gør lampen mere anvendelig til det moderne hjem.

Lampen blev som sagt oprindeligt tænkt som en sengebordslampe, men kan nemt anvendes andre steder. PH 2/2 Luna er vidunderlig på en skænk som en pyntegenstand i stuen – men også i den dybe vindueskarm og på hjemmekontorets skrivebord.

Køb den smukke bordlampe her - i en begrænset periode

Limited Edition 2022 - PH 3/2 Bordlampe + PH 3/3 pendel

Året 2022 byder på en masse spændende nye lanceringer fra Louis Poulsen, hvor hele TO nye PH Limited Editions i en udsøgt sammensætning af opalglas og messing er iblandt. Den allerførste PH-lampe så dagens lys for første gang i 1927, efter at den indflydelsesrige designer Poul Henningsen havde skabt det ikoniske treskærmssystem i 1924. Igennem sin livslange karriere med Louis Poulsen lancerede de utallige PH-udgaver til samlingen – og sidenhen også nye Limited Edition udgivelser hvert år, hvor 2022 naturligvis ingen undtagelse er.


I denne omgang forkæler Louis Poulsen alle os lampeentusiaster, ved at introducere hele to nye PH Limited Editions i form af en PH 3/3 pendel og PH 3/2 bordlampe i en klassisk farvekombination. Denne sammensætning af smukke og klassiske materialer giver lamperne et yderst æstetisk samt autentisk retro touch, der gør dem ligeså dekorative som funktionelle i indretningen. De varme metalliske toner fra messingen kan desuden integreres i enhver indretningsstil, hvor de tilføjer en afslappet og behagelig stemning foruden et atmosfærisk lys. Treskærmssystemet er nemlig nøje designet således at det sørger for et blødt, behageligt og blændfrit lys, der sikrer en overordnet lyskomfort i rummet, hvor også PH 3/3 pendlens originale underskærm sørger for et overordentligt behageligt lys.
De nye PH Limited Editions emmer af øjeblikkelig varme, hygge og utvivlsom elegance takket være opalglasset og messingen, der grundet sin upoleret finish får en naturlig patina igennem årene, hvilket udelukkende gør lamperne endnu mere smukke og enestående med tiden. Ønsker du derimod at vedligeholde den originale finish, kan du forsigtigt polere messingen.

Fælles for begge de nye Limited Editions er også det raffinerede og eksklusive touch, som Poul Henningsens indgraverede signatur giver dem. Ligeledes tilføjer det faktum, at lamperne kun er tilgængelige i en begrænset periode til deres indiskutable eksklusivitet samt gør dem til eftertragtede samlerobjekter.

Pryd derfor dit hjem med et enestående dansk designikon, der tilføjer en god fortælling og et fantastisk stykke håndværk til din bolig, som aldrig går af mode!Limited Edition 2021 - PH 2/2 “The Question Mark” Bordlampe

I 1931 designede Poul Henningsen den karakteristiske og dekorative PH 2/2 ”Question Mark” Bordlampe. Lampen blev produceret indtil midt i 1950’erne og er for første gang siden, sat i produktion i 2021 – dog som en Limited Edition der kun sælges i en begrænset periode.

Ligesom det oprindelige design, kommer lampen med et stel i messing. Kombineret med en skærm i opalglas, har lampen et klassisk udseende, der passer perfekt i enhver form for indretning. Bordlampen har selvfølgelig en PH 2/2 skærm – bygget op efter det legendariske treskærmsystem, som er udtænkt af Poul Henningsen i 1926. De semitransparente skærme har en smuk blank overflade på ydersiden, men indersiden er sandblæst for en mat finish.

PH 2/2 Spørgsmålstegnet, er tro mod det originale design ned til mindst detalje; den diskrete afbryder nederst på basen, det elegante håndtag midt på stellet, der giver mulighed for at vippe den øverste del af lampen, samt messing finish og det legendariske treskærmsystem.

Køb Limited Edition 2021 - PH 2/2 “The Question Mark” Bordlampe her


Limited Edition 2020 - PH 2/1 Bordlampe

Den 1. september 2020 kan du igen erhverve dig en helt unik Limited Edition fra Louis Poulsen. Forudbestil PH 2/1 Bord Rav allerede fra den 1. september 2020, og vær blandt de første til at modtage bordlampen hjemme hos dig.
Lamperne leveres fra den 1. oktober 2020.

2020 Limited Edition er den ikoniske og meget populære PH 2/1 Bordlampe. Her er man i designet gået tilbage til det det hele startede med.

Et 3-skærmsprincip, som Poul Henningsen udviklede som en hyldest til det korrekte lys, og som dengang markerede ham som er verdens største designere inden for belysning. På Limited Edition bordlampen er der 3 skærme, i mundblæst italiensk glas i en smuk og varm ravfarvet nuance. Lampens stander er i rå ubehandlet messing, som over tid vil patinere, og give bordlampen et helt unikt udtryk. På standeren finder du desuden afbryderen, ligesom da den første model af PH 2/1 Bordlampen stod klar for mange år siden – en gennemgangsafbryder, som giver bordlampen et helt særligt touch.

Fra den 1. september 2020 til og med 31. december 2020 kan PH 2/1 Bord Rav bestilles.
Ønsker du hvide skærme til kan du fra den 1. oktober 2020 og frem til 1. november købe et hvidt skærmsæt til en fordelagtig pris.Limited Edition 2019 - PH 3/2 Ravfarvet glas Gulvlampe "The Water Pump"

Louis Poulsen er kendt for deres smukke lamper i klassisk design. I tæt samarbejde med anerkendte designere, som blandt andet Arne Jacobsen, Verner Panton og ikke mindst Poul Henningsen, har de produceret enestående lamper, der ikke bare er en fryd for øjet men også skaber et smukt lys.

Hvert efterår hylder Louis Poulsen, Poul Henningsens geniale arbejde med at forme lyset, ved at producere en ekstraordinær PH lampe ud fra ét af hans eksisterende designs. Det er blandt andet blevet til limited editions af PH 3/2 bordlampen og den populære PH Artichoke (HP Koglen). I 2019 lancerer Louis Poulsen en eksklusiv Limited Edition af hans enestående PH 3/2 gulvlampe – bedre kendt som ”Vandpumpen”. Den nye variant har skærme i mundblæst ravfarvet glas, som fremhæver skærmens organiske former og det smukke stel i messing.

Vandpumpen blev udviklet under krigen og hører til den gruppe af lamper der ”overlevede” krigens knaphed på materialer og nedskæringer på Louis Poulsens store udvalg af PH-lamper. På grund af vippearmen der kan vippe op og ned, fik læselampen hurtigt navnet "Vandpumpelampen" som er det navn vi kender den under i dag.
Den tidligere model af Vandpumpen fra starten af 1940’erne har afbryderen monteret på vippearmen, mens den senere blev den monteret på ledningen. I dag er afbryderen placeret for enden af vippearmen, hvor Poul Henningsens initialer er smukt indgraveret i kontakten.

For at understrege lampens autenticitet og skabe et sofistikeret look, er lampens fod, stander og arm udført i ubehandlet messing. Den varme farve giver en intim og hyggelig stemning til rummet og går hånd i hånd med den moderne indretning, hvor vi sværmer for de metalliske nuancer. Med tiden vil den ubehandlede opnå en naturlig patina og hver enkel lampe vil opnå et helt unikt udtryk.

Den verdenskendte PH-lampe passer perfekt ind i tidens tendenser, hvor der er gået mode i at indrette sit hjem med markante designlamper med historie. Der er stor opmærksomhed på designklassikere i den skandinaviske stil, hvor "Danish Modern" er blevet en udbredt trend.
PH 3/2 Bordlampen – Limited Edition 2018

Den traditionsrige belysningsvirksomhed Louis Poulsen lancerede i 2018 en Limited Edition af PH 3/2 bordlampe. Bordlampen er skabt af den anerkendte og indflydelsesrige arkitekt Poul Henningsen. Igennem hele livet arbejdede han dedikeret med at forme belysning og skabe ”det gode lys”. Hans design er kendt og elsket over hele verden – nu også i den eksklusiv materialekombination; Tre skærme er fremstillet i mundblæst ravfarvet italiensk glas mens stellet er i let børstet messing.

Afbryderen er indbygget og placeret nederst på messingstellet – lige over indgraveringen af Poul Henningsens initialer. En placering som kan spores helt tilbage til 1920’ernes PH-bordlamper. Den originale detalje samt det gennemtænkte formsprog og det eksklusive materiale gør Limited Edition bordlampen til et tidløst værk der øjeblikkeligt tilfører rummet en varm elegance.
PH 3½-3 Pendel fra Louis Poulsen i Limited edition 2017

Den eksklusive PH 3½-3 limited edition pendel med ravfarvet glas og messingstel, er lanceret af Louis Poulsen som en hyldest til Poul Henningsens geniale leg med lyset.  Pendlen er meget tro mod det oprindelige design fra 20'erne, hvor Poul Henningsen designede det legendariske treskæmsprincip. Vi er tilbage i 1926, og det blev allerede i slutningen af 1920’erne introduceret med farvet glas. Designet på messingophænget blev oprindeligt introduceret i 1928.

Den varme ravfarve og glans på skærmenes yderside kombineret med den sandblæste matte underside, giver et meget blødt lys med en ideel diffusion. Når pendlen er slukket, fortsætter den med at spille en dynamisk rolle, da dens blanke overflade spejler omgivelserne. Ophænget i børstet messing er ubehandlet, så det vil danne en unik og naturlig patina med tiden, medmindre det poleres. Det italienske, mundblæste trelagsglas i den klassiske ravnuance understreger pendlens exceptionelt varme glød og menneskelige udtryk. Hver lampe er helt unik og lige så meget et kunstværk som reel funktionel belysning.

Den eksklusive variant er kun tilgængelig fra den 14. oktober til og med den 31. december 2017 og du kan købe den lige her.Ravfarvet glasskærme og messing

Da Louis Poulsen og Poul Henningsen i slutningen af 1920’erne første gang introducerede mundblæst farvet glas var det for at tiltrække nye kunder. Man lagde dengang stor vægt på de naturligt varme farver, med markante udtryk og smukt håndværk. Glasskærmene har den fordel, at de lader noget af lyset skinne igennem og retter det samtidig både nedad, opad og udad. Derved bidrager lampen også til den samlede belysning i rummet og til den hyggelige atmosfære.

Vi ser fortsat en tendens til at bringe de gyldne farver ind i den skandinaviske indretning og der er især fokus på de gule nuancer – helt fra den lyse gule til de mørkegule nuancer. De ravfarvede skærme passer perfekt ind i de tendenser, hvor farven virker utroligt indbydende og giver et varmt og roligt udtryk. Det gyldne lys fra de ravfarvede skærme, minder allermest om lyset fra et stearinlys - en stemningslys som Poul Henningsen var meget optaget af at genskabe i den elektriske lys, for at ramme menneskets behov.


Den første lysfilosofi – Tankerne bag den ikoniske PH lampe
I 1907 så den danske designer, arkitekt, forfatter og kulturkritiker Poul Henningsen for første gang elektrisk lys. i 1920 havde halvdelen af alle danske husstande elektrisk lys, men han syntes at den elektriske pære kastede et umuligt lys – enten var lyset alt for skarp eller også slugte skærmen det meste af lyset. Han arbejdede derfor på at udvikle en lampeskærm, der sendte lyset ud i rummet med sin fulde styrke, uden at blænde og dedikerede dengang det meste af hans liv til at tæmme og raffinere fænomenet. ”Det synes, som om de lysstyrker, teknikker i de sidste år har skaffet os for billige penge, er skaffet på bekostning af lysets kvalitet, skønhed og sandhed" – Poul Henningsen. "Tænk hellere på, i gamle dage, hvor meget fint og minutiøst arbejde de kunne lave - filigran-arbejdere, urmagerværker osv., ved lyset fra en enkelt flamme".

Teknikerne havde ifølge Poul Henningsen en drøm om at lave nat om til dag – en drøm der ifølge ham var både ukunstnerisk og forkert, idet mennesket ikke var i stand til at undvære døgnets rytme. "På en vinterdag, hvor dæmringen og skumringen, næsten mødes midt på dagen, kan man have lyset tændt døgnet rundt - men det skal naturligvis ikke være et lysstofrør, som er i familie med lyset på en sommerdag kl. tolv-middag". Det var tanker som disse, der gav Poul Henningsen ønsket om at konstruere en lampe, der reducerede den ubehagelige blænding og forbedrede det elektriske lys i forhold til menneskets behov.

Ifølge myten fik han allerede tanken om et nyt skærmsystem tilbage i 1915, da hans mor, forfatter Agnes Henningsen, var fortvivlet over at se sig selv i spejlet. Hun var meget forfængelig og opfattede sig selv som grim i elpærens kolde lys og savnede det varme skær fra petroleumslampen. Derved opstod hans ønske om at konstruere nye lamper til hjemmet og begyndte derfor at eksperimentere med diverse pærer, reflektorer og skærme. Uanset hvad der triggede ham, var Poul Henningsen meget optaget af idéen om at skabe et bedre lys.
Poul Henningsen og Louis Poulsen

Poul Henningsen og Louis Poulsen

Poul Henningsen arbejde over flere år med at konstruere PH-lampen. Han forsøgte sig, med sin første kuglelampe med lameller i 1921 og tegnede samme år PH gadelygten, som blev kendt som "Slotsholmslygten". Nogle år senere gav hans nyvundne erfaring ham adgang til en udstilling af moderne kunsthåndværk i Paris. Det skete på baggrund af hans lampeskærme, der var konstrueret så lysstrålernes retning og refleksion blev fordelt meget præcis.

Det var hér lampeproducenten Louis Poulsen fik øjnene op for Poul Henningsens design og gav ham opgaven at fremstille ti forskellige lamper til udstillingen. Lamperne blev udstillet under navnet "Systéme PH" og vandt top-priser i alle seks klasser af belysningsarmatur. Sidenhen har samarbejdet ført til mange store designklassikere. Eksempelvis Poul Henningsen Koglen, PH5 og ikke mindst PH Snowball.

Med udgangspunkt i egne erfaringer og nye beregninger af lysrefleksion, udviklede Poul Henningsen i 1926 en lampe med 3 krumme skærme – PH-lampen! Lampen var konstrueret, så der var samme vinkel mellem skærmen og lysets stråler. På den måde slap det direkte lys ikke ud, men reflekterede i stedet i den retning man ønskede. Han beskrev selv skærmene som en tallerken, en skål og en kop i proportionerne 4:2:1. Siden da har Louis Poulsen præsenteret flere hundrede forskellige PH-lamper, fra lysekroner til stander-, væg-, loft-, og bordlamper. Alle bygget på det samme enkle treskærmssystem.