Plafond Lamper

Plafond lamper bliver ofte omtalt som loftlamper, fordi de som bekendt er monteret på loftet. Kendetegnet ved en plafond lampe er, at den udsender et blødt diffust lys, der har en spredning på 360 grader. Det giver en god grundbelysning, som er noget af det vigtigste når vi ser på belysning. En af fordelene ved en plafond er, at den ikke tager meget plads i rummet. Den kan derfor også monteres på væggen, hvor den har mulighed for at lyse ud i hele rummet. Især i smalle rum eller rum med lavt til loftet, kan man med fordel anvende den flade lampe.

Vi forbinder oftest en plafond med den traditionelle og simple skal, der sidder på loftet i de fleste bryggerser og gangarealer - den gængse lampe er en praktisk og velegnet løsning, hvis man ønsker en god belysning, med et neutralt design der falder godt ind i omgivelserne.
Men en plafond behøver ikke bare være noget der skaber godt lys – der er også dem der skaber stemning, stil og kan være prikken over i'et i indretningen. Uanset hvilken type du foretrækker, finder du den blandt vores Loftlamper. Der er også noget at vælge mellem for dig, der søger en LED plafond, hvor du får det optimale ud af belysning og samtidig sparer på strømmen.

Fokus på den gode grundbelysning

Vi har fortsat øget fokus på at hjemmet skal være et hyggeligt og afslappende sted, hvor vi kan komme hjem og lade op. Det kan være en udfordring, hvis ikke hjemmet er indrettet med en rigtig belysning, der passer til de behov du har i hverdagen. Derfor er det en rigtig god ide, at kigge på din grundbelysning og hér er en plafond et rigtigt godt sted at starte. Med en plafond placeret i loftets centrum, får du en funktionel rumbelysning med en stor belysningsflade, der får hjemmet til at syne lyst og indbydende. Når du har grundbelysningen på plads, kan du let supplere med sekundær belysning i form af pendler, bord- og væglamper. På den måde har du mulighed for at skabe mindre lysrum og ekstra hyggelige områder i dit hjem, afhængig af hvor du nyder at slappe af og hvor du har dine fortrukne arbejdsområder.
Plafond – "Loft" på Italiensk

Plafond – "Loft" på Italiensk

Italien kom i forhold til resten af Europa, sent i gang med den industrielle produktion af design. De begyndte først i starten af 1900-tallet, hvor det primært var malere og kunstnere der satte stilen og de var derfor meget inspireret af fart, maskiner og industri. Den anderledes start på italiensk design betød, at Italien fik en anden tilgang til design, hvilket sidenhen har resulteret i en masse spændende design – også indenfor lampedesign.

Indenfor loftslamper har de heller ikke lagt på den lade side. Er du på udkig efter en simpel plafond i enkelt design, der opfylder behovet for god grundbelysning, skal du især kigge på udvalget fra Studio Italia Design og Flos. To italienske mærker med stor passion for lys, fokus på høj kvalitet og lækkert design.

Søger du derimod den kunstneriske loftslampe, i spændende materialer og iøjefaldende design, så tag et kig på SLAMP og Kartell, der begge har flere imponerende og farverige plafonder i deres sortiment.
Komplimenterer især den skandinaviske stil

Komplimenterer især den skandinaviske stil

Når det gælder indretning sværmer vi stadig for den skandinaviske stil, der bliver forbundet med minimalisme, natur og stilrent design. I Skandinavien er man påvirket af flere mørke end lyse dage – derfor er møblerne og væggene ofte lyse, så der altid fremstår lyst og venligt. Af samme årsag er lyset vigtigt i forbindelse med den skandinaviske indretning og plafond lampen er en strålende løsning. Lampens bløde og diffuse lys giver en naturlig grundbelysning, som får dagene i hjemmet til at virke både længere og lysere.