Valentine's Day - Køb gaven til din udkårne her!VALENTINE'S DAY - KØB GAVEN TIL DIN UDKÅRNE HER!


Så er det endnu engang den tid på året! Kærlighedens fest er lige om hjørnet, og luften fyldes med amoriner, fyldte chokolader og rosenblade. Det er selvfølgelig Valentine’s Day der er tale om, som fejres d. 14. februar! Valentinsdag opstod engang for længe siden, hvor en præst ved navn Valentin trodsede kejserens ordre og viede unge romerske soldater. Helligdagen er rigtig stor i USA, men mange lande har også taget den kærlige helligdag til sig og Danmark er med på bølgen.  

Er din mand, kone eller kæreste træt af den sædvanlige buket fra blomsterhandlen, de klassiske par sokker, kortet eller rødvinen? Så er en lækker lampe måske lige det rette valg til en Valentins gave, som vil bringe lykke og vise dig fra din kreative side og ikke ham eller hende der den kedelige, som ”bare” køber blomster. Vi har samlet et udvalg, så du kan finde en smuk lampegave til din Valentine!
<hr><font size="+2">1. Formakami - &Tradition</font>


1. Formakami - &Tradition

Punktet hvor fortiden bliver til det nye, er det, der inspirerede designer Jaime Hayon, da han satte blyanten mod papiret og skabte den formidable JH-serie, der også er kendt som Formakami. Lampeserien anvender hints fra de traditionelle og klassiske asiatiske rispapirlamper, men lader dem blive moderne med de atypiske former. Lamperne gør brud med det gamle, men bibeholder det lune lys og det lune udtryk, som rispapirlamper er kendt for. Se flere rispapirlamper her! Den spanske designer har skabt fire forskellige former i serien, og det er muligt at finde Formakami som både pendel og bordlampe.

Se Formakami her!
<hr><font size="+2">2. Kizu – New Works</font>


2. Kizu – New Works

Valentinsdag er over os; en dag hvor man forkæler den, man har kær. Nogle tager ud og spiser, andre tager på ture – og når dagen er omme, er der mange, der håber på at få et kys. Og det er kysset, der har inspireret denne lampe. Den udsøgte Kizu blev tegnet af norske Lars Tornøe i 2015, og er siden udkommet i et hav af afskygninger: små varianter, store varianter, portable varianter og vores helt egen Unique Marble, der kun handles her hos Lampemesteren.

Kizus to geometriske figurer balancerer på hinanden, og pirrer øjet. Det skulpturelle udtryk udfordrer beskueren, og Kizu gør sig bemærket uanset om den er tændt eller slukket. Kysset mellem skærmen og marmorbunden forsvinder ind i et øjensynende mikroskopisk punkt – og uanset om du vælger den mørke, lyse eller grå variant, er du sikret et indretningselement, der nok aldrig går af mode. Læs mere om Kizu og Lars Tornøe her!

Se Kizu her!
<hr><font size="+2">3. Liila – Nuura</font>


3. Liila – Nuura

Den danske designer Sofie Refer har en enormt imponerende og bred portefølje af vidunderlige designs i enhver afskygning, og det er også derfor, at du med den vidunderlige Liila-lampeserie ved, at du får et designmæssigt produkt i topklasse.

Nuura producerer lampen, og i sand Nuura-ånd er Liila lamperne inspireret af naturens naturlige æstetik i hele sin overdådighed. Lamperne kombinerer klassiske materialer, og når du monterer en Liila-lampe – uanset om det er med enkelt lyskilde, i opalglas, klart glas, guld eller bart metal – får du en lampe, der kan definere hele lokalet omkring sig.

Se hele Liila-serien her!
<hr><font size="+2">4. Eos – Umage</font>


4. Eos – Umage

Eos-serien fra Umage er i sandhed en unik serie af lamper. Skabt i ægte gåsefjer kombinerer det danske brand Umage klassisk belysning med atypiske materialer – i hvert fald atypisk, når det gælder lamper!

Lampeserien er tegnet af Søren Ravn Christensen, der er kreativ direktør hos Umage, og de sjove gåsefjerslamper er blevet synonym med den altid nytænkende tilgang til lamper, som Umage har. Eos er fantastisk over spisebordet – men den er bedst i hjemmets mest hyggelige rum; dagligstuen og soveværelset.

Se alle Eos-modellerne her!

Billede af @Soenderlykkegaard
<hr><font size="+2">5. Tense – New Works</font>


5. Tense – New Works

Som en blød sky svæver Tense gennem lokalet og spreder sit behagelige, lune lys udover omgivelserne. Lampen er tegnet af designerduoen Panter & Tourron, der har designet for både Airbnb, Balenciaga, Hermés, New Works og mange flere. Tense er skabt i det innovative og atypiske materiale Tyvek, som minder om papir, men er meget stærkere. Da den først blev lanceret fandtes den kun som pendel – men siden er der kommet flere pendelstørrelser til, og både bordlampe varianter og en væglampe variant.

Se hele Tense-serien her!
<hr><font size="+2">6. Fun – Verpan</font>


6. Fun – Verpan

Kender man ikke til den legendariske danske designer, kan det være svært at datere hans designs – de er tidløse og evigt moderne – men det var faktisk helt tilbage i 1964, at Verner Panton tegnede denne unikke lampeserie. Ifølge historien omkring dem, blev de tegnet, fordi Panton ønskede at skabe en lampe, der var mere end bare en lampe. Han ville skabe en oplevelse. En sjov oplevelse – deraf navnet Fun.

Verpan producerer i dag de mange forskellige Fun-lamper, og de kan i dag fås i både pendel-varianter, bordlampe-varianter, gulvlamper og væglamper. De smukke og eksklusive lamper fænger øjet, og når de mange skaller, der udgør deres skærm, spiller i lyset, er Fun-lamperne svære at kigge væk fra.

Se hele Fun-serien her!
<hr><font size="+2">7. Arum – ferm LIVING</font>


7. Arum – ferm LIVING

Rene, tydelige og klare linjer kendetegner ferm LIVINGS portefølje, og den smukke Arum-serie fra den danske virksomhed er slet, slet ingen undtagelse. I et smukt design, der er inspireret af kroneblad, skaber ferm LIVING denne serie, som byder på både en behagelig æstetik og et godt lys.

Arum findes som både væglampe, bordlampe og gulvlampe – og alle deler samme skønne lys. Bordlamperne og gulvlampen har en smuk detalje med en fod i marmor – og væglamperne kan smart drejes ud fra væggen, så du kan belyse lige akkurat det, der mangler lys.

Se hele Arum-serien her!
<hr><font size="+2">2097 – Flos</font>


2097 – Flos

I sin levetid fra 1912 til 1985 stod den italienske designer Gino Sarfatti bag designet på mere end 700 armaturer – og det må derfor antages, at han ved en ting eller to om lamper. Dykker man ned i hans udvalg af modeller, er der dog særligt én model, der er blevet verdenskendt: nemlig den smukke 2097.

Modellen blev designet i 1958, og er stadigt i blandt en af de mest populære lysekroner. I dag er det legendariske Flos, der producerer lampen – og som altid fra Flos kan du forvente at få en lampe i verdensklasse. 2097 fås i en række forskellige størrelser og i en række forskellige materialer.

Se 2097 her!
<hr><font size="+2">9. Gatto – Flos</font>


9. Gatto – Flos

Da den legendariske italienske designer Achille Castiglioni forlod arkitekturstudierne, og grundlagde en tegnestue i 1944 med sine brødre Pier Giacomo Castiglioni og Livio Castiglioni, var der ingen, der kunne vide, hvor vigtige de tre brødre ville blive for lampedesign – og selvom Livio trak sig ud af samarbejdet allerede i 1952, er Castiglioni navnet stadigt kendt bredt og vidt i designverden.

Castiglioni er bedst kendt for deres arbejde med Flos, og det er også her, at den smukke Gatto er blevet til. Achille og Pier Giacomo Castiglioni anvendte stålbund og wire til at skabe rammen, og skærmen er en kombination af glasfiber og gummilak. Lyset er blødt og lunt, og lampen egner sig især godt i hjemmets hyggelige lokaler!

Se Gatto bordlamperne her!

Billede af @_likelinda
Så skal din hjertenskær forkæles lidt her til Valentines Day, så er der et hav af muligheder hos Lampemesteren. Du vil helt klart få point for kreativiteten, når du ikke blot dukker op med en kedelig dusk blomster, men med en smuk, klassisk og flot designerlampe! Valentines Dag er d. 14. februar, så vent ikke for længe med at få gaven i hus – Din udkårne vil elske dig for det!