Louis Poulsen nyhederNYHEDER FRA LOUIS POULSEN
NYHEDER 2023
2023 har været et helt særligt år med både mørke- og lyse perioder. Krig raser fortsat i Europa, varme- og kulderekorder sættes i flæng og store områder af kloden har været hærget af naturbrande – men vi har også kunne fejre nye medlemmer i NATO, udvidelser af Schengen zonen og sprit nye Louis Poulsen lamper
Keglen 175 Væglampe

Keglen 175 Væglampe

Bjarke Ingels Group – kendt som BIG – tegnede i 2017 den oprindelige kegle, og i 2023 udvidede de kegle-serien til at inkludere en udsøgt væglampe. Væglampen kan købes i samme nuancer som de oprindelige lamper – og kan købes med enten en fast lystemperatur fra den indbyggede LED-lyskilde på 3000 kelvin eller med dim-to-warm teknologi. Kegle-væglampen har samme koniske skærm som bordlampevarianten med en opaliseret skærm, der sikrer, at du ikke bliver blændet af lampens lys.

Se Keglen 175 væglampe her!
AJ Garden

AJ Garden

Lige som vi begyndte at stille havemøblerne ud i foråret 2023 overraskede Louis Poulsen alle lampeentusiaster med nye tilføjelser til designlegenden Arne Jacobsens lampeportefølje. Klassikerlampen AJ er nemlig kommet i en variant, der er tiltænkt uderummet. Formen og silhuetten er præcist den, du kender – men nu kan du altså tilføje den smukke Arne Jacobsentegnet skulptur til dit uderum.

AJ Garden findes i forskellige størrelser og typer

Se dem alle her!
AJ – Nye Farver

AJ – Nye Farver

Foruden en havelampeopdatering til den udsøgte AJ serie kan Louis Poulsen også imponere med et sæt nye nuancer till de vellidte modeller. Electric Orange, Soft Lemon, Warm Sand, Dusty Blue og Warm Grey, hedder de, og skal virkeligt opleves.

Farverne tilføjes til AJ Væglampe, AJ Gulvlampe, AJ Bordlampe og AJ Mini Bordlampe.

Se alle AJ lamperne her!
AJ Oxford

AJ Oxford

Foruden alle opdateringerne er der også en ny genudgivelse af en gammel lampe fra Arne Jacobsen. I 1962 tegnede han Oxford-lampen til St. Cathrine’s College i den engelske universitetsby – og besøger man stedet i dag vil man stadigt se de smukke lamper brugt i både undervisningslokaler og studieboliger.

Genudgivelsen af Louis Poulsen ændrer ikke i det oprindelige design, og du kan derfor nu blive den heldige ejer af en indtil nu ofte overset Arne Jacobsen lampe. Modellen findes i to størrelser og med sort og opalfarvet overskærm.

Se alle lamperne her
Patera Ø30

Patera Ø30

Patera-pendlerne er sande klassikere i Louis Poulsens sortiment fra den store finske designer Øivind Slaato. De smukke pendler anvender et geometrisk design med diamantformede celler, der reflekterer lyset nedaf – og den imponerende konstruktion er af den type, der bliver et midtpunkt i indretningen.

Mange har dog savnet muligheden for at eje en Patera i en mindre formfaktor – og deres bønner er blevet hørt at Louis Poulsen, der i 2023 har udgivet en særlig version med kun 30 centimeter i diameter.

Se Patera Pendel Ø30 her!
VL 56 pendlerne

VL 56 pendlerne

Vilhelm Lauritzen tegnede oprindeligt VL 56 til Folkets Hus på Vesterbro i København. Lampen var en del af det helhedskunstværk, som bygningen blev for Lauritzen, hvor han tegnede alt fra møbler til dørgreb – og besøger man huset i dag, der nu er kendt som spillestedet Vega, kan man stadigt se de smukke pendler, der har været en del af bygningen siden den åbnede i 1956.

Takket være Louis Poulsen kan du nu eje din egen Vilhelm Lauritzen pendel, der er magen til originalen på nær små justeringer. Modellen kan fås i krom- og messing.

Se begge nuancer her!
Panthella 250 Portable

Panthella 250 Portable

Den højtelskede Panthella portable fik også en opdatering i 2023. Det smukke design, som Verner Panton tegnede i 1971, er et af de vigtigste designikoner for dansk design, og udkommer nu i en ny størrelse for portable varianten.

250 millimeter måler skærmen i diameter, og det gør den nye Panthella Portable en smule større end den, man kender. Lampen er et oplagt arbejdslys, men også en vidunderlig lampe i vindueskarmen eller i bogreolen.

Se lampen her!
NYHEDER 2022
2022 har i den grad været et begivenhedsrigt år for Danmark! Hendes Majestæt Dronning Margrethe II kunne fejre 50-års regeringsjubilæum og endte også senere på året med at være den længste nulevende regent. Henover sommeren vandt Jonas Vingegaard Tour de France på imponerende vis efter en fænomenal præstation, der vakte national stolthed, og samtidigt kunne de danske festivaler endnu engang byde glade festivalgængere velkommen efter to år med Corona nedlukninger. I efteråret deltog Danmarks Herrelandshold i fodbold i årets største og mest kontroversielle sportsbegivenhed, nemlig VM i fodbold i ørkenstaten Qatar – dog uden det helt store held. Men også hos det anerkendte danske designhus Louis Poulsen har de haft en række begivenhedsmåneder med adskillige spændende lanceringer, såsom VL Studio serien, de nye NJP Mini Bordlamper, de nyeste PH lamper og de nye Keglen lamper og mange, mange flere!
VL Studio så igen dagens lys!

VL Studio så igen dagens lys!

I 2022 blev der for første gang pustet nyt liv i VL Studio-familien hos Louis Poulsen, siden de blev introduceret 1940’erne af arkitekt Vilhelm Lauritzen. Lamperne blev oprindeligt designet i forbindelse med skabelsen af det gamle DR Radiohus i København, som var en af Lauritzens ’gesamtkunstwerk’/funkisbygninger, hvor han designede alle interiører og detaljer i bygningen, heriblandt en række enestående lamper, hvor VL Studio var iblandt. Lamperne blev senere taget ud af produktion, men baseret på det originale lampehoveds design og materialer kom VL Studio Bord/Gulv og VL Studio Væg igen på markedet i 2022. VL Studio lamperne minder i høj grad om Radiohus Pendlen, da de begge skaber et diffust lys gennem opalglasskærmen, hvilket formår at sætte en behagelig og hyggelig belysning og stemning i din boligindretning. VL Studio lamperne fås i enten et flot matsort stel, der giver lampen et moderne, grafisk og eksklusivt look, eller i et nydeligt messing stel, der får indretningen til at emme af varme og hygge.

Se hele VL Studio-serien her
PH-familien fik endnu flere medlemmer

PH-familien fik endnu flere medlemmer

Året 1926 markerede starten for det revolutionerende treskærmssystem af Poul Henningsen, og siden da har dette system været udgangspunktet for en enestående serie af lamper under navnet PH. Disse lamper er fortsat blandt de mest eftertragtede og eksklusive i indretningen på tværs af generationer og nationer, og derfor er det også naturligt, at Louis Poulsen løbende lancerer nye, spændende udgaver af netop dette design.

I 2022 blev PH-serien udvidet endnu engang i form af en ny PH 3/3 Pendel i enten en flot, grafisk sammensætning af matsort metal og opalglas, i All Black metal eller i tre skærme af udsøgt opalglas. Derudover blev en ny PH 5/5 pendel også lanceret i samme moderne og eksklusive sammensætning af matsort metal og opalglas eller i udelukkende matsort metal. Alle de nye PH 5/5 og PH 3/3 pendler formår at give lidt ekstra kant og karakter til din boligindretning grundet det matsorte metal og det nydelige trelagsopalglas, der sørger for en varm udstråling og en blød, blændfri belysning.
NJP bordlampen fik en lillesøster; NJP Mini Bordlampen

NJP bordlampen fik en lillesøster; NJP Mini Bordlampen

Louis Poulsen og det anerkendte japanske designstudie Nendo begyndte for første gang at samarbejde i 2015 med skabelsen af NJP bordlamperne, og i 2022 bar dette samarbejde endnu engang frugt. Her blev NJP Mini Bordlamperne nemlig introduceret som en nedskaleret udgave af NJP Bord, som er en moderne fortolkning af en klassisk, fleksibel arkitektlampe. De nye NJP Mini-lamper kommer også med den karakteristiske åbning på bagsiden af lampeskærmen, som giver mulighed for trinløs indstilling af det organiske lampehoved, og da armen samtidig kan rotere 342° om egen fod, er det yderst let at målrette belysningen i de rigtige retninger.

Grundet lampens beskedne størrelse kan du også placere den overalt i private såvel som offentlige rum, hvor den både fungerer som en funktionel belysningskilde og som et dekorativ indretningselement. Udover de klassiske farver i sort, hvid og lys aluminiumsgrå kommer de nyeste tilføjelser til NJP-familien også i en ny varm palet af rosabrun, sart rosa, petroleumsblå og taupe, så der nu er syv fantastiske farver at vælge imellem, som hver især tilføjer en tidløs kant til det moderne design!

Se de forskellige NJP Mini bordlamper her og resten af NJP serien her
Keglen fik flere modeller

Keglen fik flere modeller

Arkitekterne bag BIG Ideas samarbejdede i 2017 med Louis Poulsen om de første Keglen lamper – og i 2022 resulterede dette samarbejde i en spændende videreudvikling af Keglen familien i form af både bordlamper og gulvlamper, hvis enkelthed og elegance ligeledes kan overføres til alle former for boligindretninger. Fælles for alle Keglen lamper er den karakteristiske koniske lampeskærm med indbygget buet afskærmning, der sørger for både en smuk men også blændfri belysning, og som tilføjer en grafisk og enkel æstetik til lampen. Keglens koniske lampeskærm er desuden udstyret med en diskret åbning i toppen, der sørger for et blødt og stemningsfuldt lys, der formår at skabe en behagelig og hyggelig atmosfære. Keglen er tilgængelig i både en sort og hvid farve med en mat, vådlakeret overflade, der sørger for at reflektere lyset såvel som overgivelserne om dagen, uanset om lampen er tændt eller ej.
Mange, mange flere nyheder fra Louis Poulsen i 2022!

Mange, mange flere nyheder fra Louis Poulsen i 2022!

Udover de ovennævnte nyheder har Louis Poulsen også forkælet os med en række AJ bordlamper i nye, flotte farver og materialer. Hvis du ønsker mere information om de nye farver i serien, kan du blandt andet læse mere her eller find din favorit AJ lampe her. PH5 serien blev også udvidet i forskellige unikke nuancer, heriblandt i pastel og monokrom. Derudover kom der også nye Panthella lamper til familien, herunder Panthella Mini bordlamper og Panthella Portable bordlamper i en række skønne farver.

I efteråret 2022 kom den årlige PH Limited Edition også på markedet, og her blev vi forkælet med ikke blot en enkelt men hele to nye, eksklusive specialudgaver i form af en PH 3/2 Bordlampe Limited Edition og PH 3/3 Pendel Limited Edition i en enestående kombination af børstet messing og opalglas, som tilføjer et strejf af tidløs elegance til din bolig.
NYHEDER 2021
Som 2021 går mod ende, er der mange store nyheder, man kan se tilbage på. Joe Biden bliver den 46. præsident af USA, den danske film Druk vinder en Oscar og Angela Merkel må efter 16 år som forbundskansler af Tyskland give stafetten videre til Olaf Scholz – men også fra Louis Poulsen kom en lang række nyheder:


Verner Pantons Pantella fylder år og fejres med jubilæums-størrelser og farver.
I 2021 var det nemlig også 50 år siden, at den legendariske danske designer Verner Panton tegnede Pantella lampen. Da han i en tid, hvor film som Olsen Banden i Jylland og Ballade på Christianshavn rullede over de danske lærreder, tegnede den oprindelige lampe, havde han nok ikke forventet, at vi stadigt ville være akkurat ligeså begejstret for modellen, som vi er i dag.

Lampen kom i 2021 i en ny jubilæumsstørrelse, der har en diameter på 320mm – og også i metalliseret messing - et finish, som Panthella Mini også findes i.

Se Panthella 320 her!, og se Panthella Mini I metalliseret messing her!

Patera Pendel i nye størrelser
Den altid opmærksomhedsvækkende Patera af danske Øivind Slaatto, der inkorporerer naturens naturlige formler og Fibonacci-sekvensen i sin udførsel, kunne i 2021 fås i en helt ny form. Louis Poulsen lancerede nemlig den organiske og smukke lampe i oval. Den nye form betyder, at Patera også kan hænge i de lokaler, hvor der er lavere til loftet – uden at Øivind Slaatto behøvede at gå på kompromis med det smukke organiske og ikoniske design.

Se Patera I Oval variant her!

Flindt Pullert under åben himmel
2021 blev også et år med tilføjelser til Louis Poulsens udelampe-sortiment. Den prisvindende designer Christian Flindt, der har arbejdet sammen med Louis Poulsen siden 2006, vandt i 2014 ELFORSK-prisen for den oprindelige Flindt Pullert, og kunne i 2021 præsentere lampen i en garden variant.

Den smukke lampe, der kommer i både Corten- og Aluminiumsfinish pynter i næsten alle udemiljøer – uanset om den skal kaste lys langs plænen bag forstadshavens ligusterhæk, i guds frie natur på landet eller i storbyens udearealer. Lampen findes med tre monteringstyper, som gør Flindt Garden Pullert til en utroligt fleksibel udelampe.
Se det smarte Flindt Garden Pullert sortiment her!


NYHEDER 2020
2020 var året hvor COVID-19 for alvor indtog danskernes liv – men trods en global pandemi formåede Louis Poulsen at præsentere en lang række spændende nyheder, blandt andet en hel ny lampeserie.

Louis Poulsen | BIG Ideas – Keglen
Den største lampenyhed i 2020 var helt sikkert, da Louis Poulsen med BIG Ideas skabte Keglen. BIG Ideas blev grundlagt i 2005 af arkitekt Bjarke Ingels, og med arkitekt Jakob Lange i spidsen for teknologidrevne specialprodukter ønsker de at skabe lamper og digitale produkter, der passer til den måde vi lever på.

Med Keglen må det siges, at projektet er lykkedes. Lampen er født med et helt unikt og organisk formet glas, der sidder som en vanddråbe, hvis overfladespænding nægter at lade den give slip fra lampens koniske skærm. Lampens lys spreder sig elegant fra glassets naturlige form – og i en enkelt søjle fra skærmens top, hvorfra lyset undslipper et elegant lille hul.

Keglen blev en øjeblikkelig klassiker – og findes allerede i et væld af størrelser og former, alle i farverne sort eller hvid.

Se Keglen på vores webshop her

60 år med PH 5-pendel fejres med livlige nye farver
Sammenligner man dansk lys-design med Rock n’ Roll, så er Poul Henningsen Elvis – og så er PH 5 Elvis Presleys julealbum; den absolutte bestseller. Derfor gav det god mening at Louis Poulsen fejrede det stort, da PH 5 fyldte 60 i 2020.
Lys-virksomheden præsenterede PH 5 i en lang række nye nuancer, kendt fra PH 5 Mini’s lancering i 2017. Pendlen har dog akkurat den samme smukke form, og er stadig en skulpturel manifestering af balance mellem kunst og teknologi. Lampen er den bedst-sælgende lampe i hele Louis Poulsens sortiment – og den ikoniske form er ikke at tage fejl af.  

Se den smukke tidløse PH 5 her!

Relanceringen af PH Septima
I efteråret 2020 var PH 5’s nye farvepallet ikke de eneste gode nyheder til alle Poul Henningsens fans – PH Septima blev nemlig relanceret. Det helt unikke syvskærmede design i skiftevis klart og mat borosilikatglas, hvorfra navnet Septima også kommer, giver et helt specielt behageligt lys.

PH Septimas oprindelige tegninger var udgangspunktet til PH Artichoke, også kendt som koglen – men Septima er og bliver helt unik, og anses som værende en af Poul Henningsens mest raffinerede pendler.

Se PH Septima I vores webshop her!

AJ Bord Mini lampen og AJ Royal pendlen vender tilbage
Da SAS Royal Hotel i 1960 blev indviet, var det Københavns første rigtige skyskraber – og besøgte hotellets gæster Panoramaloungen på den 21. etage, kunne gæsterne, foruden den fantastiske udsigt over hovedstaden, se den ikoniske AJ-pendel hænge. Det er i år 2020 60 år siden, og det markerer Louis Poulsen med en genintroduktion af både AJ-pendlen - der nu hedder AJ Royal – men også AJ Bordlampen i Mini. AJ Royal findes i et væld af farver, og Mini bordlampen kommer i både de klassiske farver og tre nye special-edition nuancer.

AJ Mini bordlampen kan ses her, og AJ Royal Pendel kan ses her!
NYHEDER 2019
2019 bød på et væld af nyheder fra Louis Poulsen – både relanceringer, special-editions, nye varianter og helt nye lamper.

OE Quasi Light
I 2019 kunne Louis Poulsen bryste sig på at byde lampen OE Quasi Light velkommen til deres sortiment af lamper. Lampen blev offentliggjort på Milano Design Week, hvor beslysningsbrand Louis Poulsen og den dansk-islandske kunstner og designer af lampen Olafur Eliasson stolt præsenterede den helt unikke geometriske form.

Lampen består af to lag – en aluminiumsramme og en indsats af polycarbonat. Lampens lys kastes ind i kernen af en række LED-lys, hvorfra lyset spredes og reflekteres ud i lokalet. Formen er åben til fortolkning – og når man iagttager lampen kan man se uendeligt mange perspektiver. OE Quasi Light er helt noget for sig selv, og bør opleves af alle.

Se den utrolige OE Quasi Light her!

Toldbod i nyt størrelsesforhold
Har man en sen aften vandret gennem nogle af de boligområder, der med jævne mellemrum ligger spredt udover Storkøbenhavn, har man muligvis stiftet bekendtskab med Poul Henningsens udendørslampe Ellipse, der siden 1966 har ageret lysgiver til gangstier og fællesarealer.

Det var Ellipse der oprindeligt lagde inspiration til Toldbod, som Louis Poulsen udviklede i. Lampen har et specifikt lysmønster takket være den elliptiske skærm, der giver en utrolig ensartet lysfordeling.

Lampen kom i 2019 i fire nye størrelser; Ø170, Ø250, Ø400 og Ø550. De små størrelser kom i alle de afdæmpede farver, man i forvejen kender fra Toldbod – og de store kom i sort og hvid.

Se Toldbods-udvalget i vores webshop her!

Meget mere messing
2019 stod for alvor i messingens tegn hos Louis Poulsen. Den gyldne legering af kobber og zink indtog en lang række modeller, og både de klassiske lamper PH 5, PH 5 Mini og Yuh kunne nu købes i messing.

Se Yuh i messing her! og Se PH-serien her!
NYHEDER 2018
I efteråret 2018 med start d. 1. september lancerer Louis Poulsen en række nyheder samt to Limited Edition lamper. Flere af de ikoniske lamper har fået nye visuelle udtryk med spændende nye farver og materialer. Samtidig kommer en helt ny lampe til.

PH 5 pendel & PH 5 Mini pendel lanceres nu i kobber
Poul Henningsens verdensberømte og unikke lampedesign fejres i år med lanceringen af både PH 5 og PH 5 mini i kobber. Anledningen er 60-års-jubilæummet for designet af PH 5. Selv tres år efter er den visionære lampe blandt de mest populære. Kombinationen af intelligent funktion og unikt formsprog har gjort PH pendlen til et designikon igennem seks årtier – og det skal naturligvis fejres! Oplev den fantastiske repræsentant for Poul Henningsens revolutionerende arbejde med belysning i helt nye klæder. Det kendte og værdsatte femskærmssystem, der eliminerer enhver form for blænding, er fortsat det samme. Men den midterste skærm har fået en ny og varm kobberfinish. De andre skærme er hvide. Det glødende kobber reflekterer smukt sine omgivelser og tilfører ethvert rum øjeblikkelig elegance.

Med den nye kobberfinish opdaterer Louis Poulsen det klassiske design og bringer det videre ind i fremtiden. Pendlen er ideel til den moderne indretning hvor den skaber klare referencer til ét af danmarkshistoriens allerstørste designperioder. Det rene udtryk med fokus på funktionalitet gør lampen til en klassiker – dengang for 60 år siden som i dag – og med den nye lancering er pendlen klar til fortsat at indtage hjem i hele verden.

Med PH 5 videreudviklede Poul Henningsen treskærmsystemet som kendes fra hans tidligere lampedesigns. Årsagen var en ny type pærer. Den var, modsat tidligere tiders helt klare pærer, matteret. Hvor det tidligere treskærmsystem skulle reflektere lyset nedad, var det nu nødvendigt også at oplyse rummet en smule. Som med enhver af hans lamper eliminerer PH 5 al form for blænding.  På den baggrund skabte Poul Henningsen årets jubilar med fem skærme. PH 5 lyser således både nedadrettet og ud i rummet – en helt perfekt kombination over spise- eller sofabordet.

I 2017 skabte Louis Poulsen en PH 5 version på 30 cm, mens den originale pendel måler 50 cm. Det er disse to versioner der i efteråret får ny kobberfinish som markering af tresåret for Poul Henningsens ikoniske design. Både den originale version på 50 cm og den mindre pendel på 30 cm fås allerede i flere farvenuancer. Med den nye lancering fås lamperne for første gang i en varm metalnuance.

Den sofistikerede Enigma pendel får ny farve
Også den moderne og sofistikerede pendel Enigma lanceres dette efterår i en ny farve. Den blev oprindeligt skabt i hvid, men præsenteres nu også i en sort udgave. En farve som på iøjnefaldende vis komplimenterer lampens minimalistiske formsprog. Formsproget er inspireret af Poul Henningsens klassiske flerskærmssystem. Pendlen er en ny og meget moderne fortolkning af netop dette system. De mange svævende skærme er en diskret hilsen til Poul Henningsens revolutionerende brug af skærmsystemet. Enigma leder med respekt for Louis Poulsens designtradition og arv smukt ”det gode lys” direkte ind i fremtiden.

Præcis som de ikoniske PH-lamper kaster Enigma et blødt og blændfrit lys. Det nedadrettede lys skaber en behagelig atmosfære overalt hvor pendlen monteres. Samtidig er lampen perfekt over spiseborde, i gangarealer og andre opholdsrum da den sørger for også at kaste et diffust lys ud i rummet og oplyse sine omgivelser. Pendlen fås allerede i tre størrelser i hvid og de lanceres nu også i sort. Uanset hvor Enigma monteres findes der en version som størrelsesmæssigt vil passe til rummet og belysningsbehovet.  

Designet er præget af en sofistikeret kombination af den japanske designer Shoichi Uchiyamas yndefulde formsprog og en skandinavisk minimalisme. Den nye sorte farve bidrager kun yderligt til denne iøjnefaldende kombination. De cirkulære og lysfiltrerende skærme lyser smukt op i rummet når pendlen er tændt mens skærmene også i mørke formår at skabe en rolig silhuet.

Shoichi Uchiyamas er den japanske designer bag Enigma-kollektionen. Han er uddannet designer fra Tokyo YMCA-instituttet i 1972 og har siden beskæftiget sig med produktdesign. For sit samarbejde med Louis Poulsen har han modtaget flere internationale designpriser – bl.a. iF Award og ARC.
Lampen hænger allerede overalt i verden. Med Louis Poulsens nye lancering af Enigma i sort opdateres kollektionen og giver den minimalistiske pendel en endnu bredere appel.

PH koglen introduceres i børstet messing med indgravering
Den skulpturelle Artichoke - bedre kendt som Koglen - lancerer Louis Poulsen nu i en ny og smuk jubilæumsudgave i børstet messing med indgraveret PH-signatur. Som det ægte designikon pendlen er, fornyer den sig naturligvis også i takt med tiden. Det klassiske og elsket design forbliver det samme – og det gør kvaliteten selvfølgelig også. I stedet har lampen fået helt nye klæder i messing. Anledningen er 60-års-jubilæummet for Poul Henningsens design af den ikoniske lampe.

I 60 år har Koglen prydet både danske og internationale hjem, kontorer og offentlige bygninger. I 1958 skabte Poul Henningsen pendlen til restauranten Langelinie Pavillon i København hvor de originale lamper fortsat hænger i dag. Lige siden den første lancering har lampen indtaget pladsen som én af de mest ikoniske og eftertragtede lamper i verden.

Poul Henningsen levede fra 1894-1967. Han blev født i København hvor han også studerede på den tekniske skole og det tekniske universitet. Han færdiggjorde aldrig sin uddannelse som arkitekt men begyndte i stedet at praktisere inden for traditionel funktionalistisk arkitektur. Igennem årene ændrede hans fokus sig fra arkitekturen og mod belysning. Et fokus han efterfølgende bibeholdt resten af sit liv. I 1925 indledte han et livslangt samarbejde med Louis Poulsen hvor han udviklede det revolutionerende treskærmsystem. Poul Henningsen arbejdede hele livet på at optimere det kunstige lys ved hjælp af refleksion og ved at afskærme pæren således lampen blev blændfri. Han udviklede og skabte ”det gode lys” som i dag er inspirationen for Louis Poulsens nye designere.  I dag er PH én af Danmarks mest kendte og elskede designer.

Jubilæumsudgaven er med indgraveret PH-signatur, Artichoke 1958-2018, Anniversary Edition samt et unikt nummer. Den graveret messingversion er kun tilgængelig i 60-året for designet nemlig 2018, men fortsætter uden indgravering i Louis Poulsens sortiment i 2019.

Sanselig indendørs- og udendørsbelysning med den nye Flindt væglampe

I samarbejde med designeren Christian Flindt har Louis Poulsen skabt en helt ny væglampe til både indendørs- og udendørsrum. Den lanceres i efteråret 2018 sammen med de andre spændende nyheder. '

Den slanke og elliptiske lampe skaber sanselig belysning med sit reflekteret lys der former en organisk og lysende cirkel rundt om væglampen. Lyskilden udspringer fra lampens top og kaster lyset videre ned foran lampen. Samtidig slipper en smule lys ud gennem toppen og giver en halvmåde-formet belysningen over lampen. Også selve lampearmaturet er cirkulært med konkave og konvekse former – et universelt formsprog som giver lampen en klassisk og tidløse appel. Det er på én og samme tid en simpel og kompleks væglampe. Det dobbeltrettet og reflekteret lys samt det klassiske cirkulære design former tilsammen en æstetisk og funktionel kombination.

Lampen er skabt til både at kunne hænge indendørs og udendørs. Den bryder med de faste rammer for belysning og træder ind i en moderne forståelse af produktdesign som alsidig og anvendelig til flere formål. Med Flindt Wall lader den skandinaviske tradition for at integrere naturen i indretningen sig nemt gøre. Væglampen kan monteres inde som ude og på den måde skabe en flydende overgang mellem hjemmets indendørs- og udendørsrum.

Christian Flindt har med væglampen udvidet sin Flindt-kollektion for Louis Poulsen. Samarbejdet med Louis Poulsen begyndte i 2006 og har sidenhen resulteret i Flindt 220 gulvlampe, Flindt 220 pendel, Flindt pullerten og senest Grand pendel. Han er uddannet fra Arkitektskolen i Århus i 2003 og har siden dimissionen haft sin egen designvirksomhed. De friske og modige designs viser at han tør gå utraditionelle veje og eksperimentere. Udover belysning skaber Christian Flindt også møbler og har i den produktkategori modtaget hænder med priser som blandt andet Bo bedres designpris. For Flindt-serien i samarbejde med Louis Poulsen har han vundet Bolig Magasinets Design Award.