Louis Poulsen nyheder efteråret 2018


I efteråret 2018 med start d. 1. september lancerer Louis Poulsen en række nyheder samt to Limited Edition lamper. Flere af de ikoniske lamper har fået nye visuelle udtryk med spændende nye farver og materialer. Samtidig kommer en helt ny lampe til.

PH 5 pendel & PH 5 Mini pendel lanceres nu i kobber

Poul Henningsens verdensberømte og unikke lampedesign fejres i år med lanceringen af både PH 5 og PH 5 mini i kobber. Anledningen er 60-års-jubilæummet for designet af PH 5. Selv tres år efter er den visionære lampe blandt de mest populære. Kombinationen af intelligent funktion og unikt formsprog har gjort PH pendlen til et designikon igennem seks årtier – og det skal naturligvis fejres!


Oplev den fantastiske repræsentant for Poul Henningsens revolutionerende arbejde med belysning i helt nye klæder. Det kendte og værdsatte femskærmssystem, der eliminerer enhver form for blænding, er fortsat det samme. Men den midterste skærm har fået en ny og varm kobberfinish. De andre skærme er hvide. Det glødende kobber reflekterer smukt sine omgivelser og tilfører ethvert rum øjeblikkelig elegance.

Med den nye kobberfinish opdaterer Louis Poulsen det klassiske design og bringer det videre ind i fremtiden. Pendlen er ideel til den moderne indretning hvor den skaber klare referencer til ét af danmarkshistoriens allerstørste designperioder. Det rene udtryk med fokus på funktionalitet gør lampen til en klassiker – dengang for 60 år siden som i dag – og med den nye lancering er pendlen klar til fortsat at indtage hjem i hele verden.

Med PH 5 videreudviklede Poul Henningsen treskærmsystemet som kendes fra hans tidligere lampedesigns. Årsagen var en ny type pærer. Den var, modsat tidligere tiders helt klare pærer, matteret. Hvor det tidligere treskærmsystem skulle reflektere lyset nedad, var det nu nødvendigt også at oplyse rummet en smule. Som med enhver af hans lamper eliminerer PH 5 al form for blænding.  På den baggrund skabte Poul Henningsen årets jubilar med fem skærme. PH 5 lyser således både nedadrettet og ud i rummet – en helt perfekt kombination over spise- eller sofabordet.

I 2017 skabte Louis Poulsen en PH 5 version på 30 cm, mens den originale pendel måler 50 cm. Det er disse to versioner der i efteråret får ny kobberfinish som markering af tresåret for Poul Henningsens ikoniske design. Både den originale version på 50 cm og den mindre pendel på 30 cm fås allerede i flere farvenuancer. Med den nye lancering fås lamperne for første gang i en varm metalnuance.


Den sofistikerede Enigma pendel får ny farve

Også den moderne og sofistikerede pendel Enigma lanceres dette efterår i en ny farve. Den blev oprindeligt skabt i hvid, men præsenteres nu også i en sort udgave. En farve som på iøjnefaldende vis komplimenterer lampens minimalistiske formsprog.


Formsproget er inspireret af Poul Henningsens klassiske flerskærmssystem. Pendlen er en ny og meget moderne fortolkning af netop dette system. De mange svævende skærme er en diskret hilsen til Poul Henningsens revolutionerende brug af skærmsystemet. Enigma leder med respekt for Louis Poulsens designtradition og arv smukt ”det gode lys” direkte ind i fremtiden.

Præcis som de ikoniske PH-lamper kaster Enigma et blødt og blændfrit lys. Det nedadrettede lys skaber en behagelig atmosfære overalt hvor pendlen monteres. Samtidig er lampen perfekt over spiseborde, i gangarealer og andre opholdsrum da den sørger for også at kaste et diffust lys ud i rummet og oplyse sine omgivelser. Pendlen fås allerede i tre størrelser i hvid og de lanceres nu også i sort. Uanset hvor Enigma monteres findes der en version som størrelsesmæssigt vil passe til rummet og belysningsbehovet.  

Designet er præget af en sofistikeret kombination af den japanske designer Shoichi Uchiyamas yndefulde formsprog og en skandinavisk minimalisme. Den nye sorte farve bidrager kun yderligt til denne iøjnefaldende kombination. De cirkulære og lysfiltrerende skærme lyser smukt op i rummet når pendlen er tændt mens skærmene også i mørke formår at skabe en rolig silhuet.

Shoichi Uchiyamas er den japanske designer bag Enigma-kollektionen. Han er uddannet designer fra Tokyo YMCA-instituttet i 1972 og har siden beskæftiget sig med produktdesign. For sit samarbejde med Louis Poulsen har han modtaget flere internationale designpriser – bl.a. iF Award og ARC.
Lampen hænger allerede overalt i verden. Med Louis Poulsens nye lancering af Enigma i sort opdateres kollektionen og giver den minimalistiske pendel en endnu bredere appel.


PH koglen introduceres i børstet messing med indgravering

Den skulpturelle Artichoke - bedre kendt som Koglen - lancerer Louis Poulsen nu i en ny og smuk jubilæumsudgave i børstet messing med indgraveret PH-signatur.


Som det ægte designikon pendlen er, fornyer den sig naturligvis også i takt med tiden. Det klassiske og elsket design forbliver det samme – og det gør kvaliteten selvfølgelig også. I stedet har lampen fået helt nye klæder i messing. Anledningen er 60-års-jubilæummet for Poul Henningsens design af den ikoniske lampe.

I 60 år har Koglen prydet både danske og internationale hjem, kontorer og offentlige bygninger. I 1958 skabte Poul Henningsen pendlen til restauranten Langelinie Pavillon i København hvor de originale lamper fortsat hænger i dag. Lige siden den første lancering har lampen indtaget pladsen som én af de mest ikoniske og eftertragtede lamper i verden.

Poul Henningsen levede fra 1894-1967. Han blev født i København hvor han også studerede på den tekniske skole og det tekniske universitet. Han færdiggjorde aldrig sin uddannelse som arkitekt men begyndte i stedet at praktisere inden for traditionel funktionalistisk arkitektur. Igennem årene ændrede hans fokus sig fra arkitekturen og mod belysning. Et fokus han efterfølgende bibeholdt resten af sit liv. I 1925 indledte han et livslangt samarbejde med Louis Poulsen hvor han udviklede det revolutionerende treskærmsystem. Poul Henningsen arbejdede hele livet på at optimere det kunstige lys ved hjælp af refleksion og ved at afskærme pæren således lampen blev blændfri. Han udviklede og skabte ”det gode lys” som i dag er inspirationen for Louis Poulsens nye designere.  I dag er PH én af Danmarks mest kendte og elskede designer.

Jubilæumsudgaven er med indgraveret PH-signatur, Artichoke 1958-2018, Anniversary Edition samt et unikt nummer. Den graveret messingversion er kun tilgængelig i 60-året for designet nemlig 2018, men fortsætter uden indgravering i Louis Poulsens sortiment i 2019.


Sanselig indendørs- og udendørsbelysning med den nye Flindt væglampe

I samarbejde med designeren Christian Flindt har Louis Poulsen skabt en helt ny væglampe til både indendørs- og udendørsrum. Den lanceres i efteråret 2018 sammen med de andre spændende nyheder.

Den slanke og elliptiske lampe skaber sanselig belysning med sit reflekteret lys der former en organisk og lysende cirkel rundt om væglampen. Lyskilden udspringer fra lampens top og kaster lyset videre ned foran lampen. Samtidig slipper en smule lys ud gennem toppen og giver en halvmåde-formet belysningen over lampen.

Også selve lampearmaturet er cirkulært med konkave og konvekse former – et universelt formsprog som giver lampen en klassisk og tidløse appel. Det er på én og samme tid en simpel og kompleks væglampe. Det dobbeltrettet og reflekteret lys samt det klassiske cirkulære design former tilsammen en æstetisk og funktionel kombination.

Lampen er skabt til både at kunne hænge indendørs og udendørs. Den bryder med de faste rammer for belysning og træder ind i en moderne forståelse af produktdesign som alsidig og anvendelig til flere formål. Med Flindt Wall lader den skandinaviske tradition for at integrere naturen i indretningen sig nemt gøre. Væglampen kan monteres inde som ude og på den måde skabe en flydende overgang mellem hjemmets indendørs- og udendørsrum.

Christian Flindt har med væglampen udvidet sin Flindt-kollektion for Louis Poulsen. Samarbejdet med Louis Poulsen begyndte i 2006 og har sidenhen resulteret i Flindt 220 gulvlampe, Flindt 220 pendel, Flindt pullerten og senest Grand pendel. Han er uddannet fra Arkitektskolen i Århus i 2003 og har siden dimissionen haft sin egen designvirksomhed. De friske og modige designs viser at han tør gå utraditionelle veje og eksperimentere. Udover belysning skaber Christian Flindt også møbler og har i den produktkategori modtaget hænder med priser som blandt andet Bo bedres designpris. For Flindt-serien i samarbejde med Louis Poulsen har han vundet Bolig Magasinets Design Award.