Parachilna Lamper

Det spanske brand Parachilnas lampekollektion Aballs er indbegrebet af kvalitetsmaterialer og godt håndværk. Både væglamper, pendler og bordlamper er skabt af håndlavet keramik og glas. Alle lamper i Aballs-serien består af en rund glasskærm i en diffus mat-hvid farve og keramik i enten hvid, sort, platin, guld eller kobber. Glasset og keramikken holdes sammen af et messingbånd i midten.

Aballs er designet af den anerkendte designer Jaime Hayon. Han har samarbejdet med mange interiørproducenter verden over og har bl.a. også designet lamper for &Tradition – se den her. Lige som Arne Jacobsen gjorde det med alle værelserne i 1960, har Jaime Hayon også indrettet et værelse på Radisson Blu Hotel i København (det gamle SAS royal). På værelset hænger den smukke Aballs T GR pendel over sofabordet. Læs mere her.

Aballs – en aktuel art deco lampe


Materialet er eksklusivt og den håndlavede keramiks farver er intense. Den runde form og messingbåndet bidrager også til lampernes udprægede art deco feeling. Lamperne er på én gang detaljerige og simple – et udtryk der fører den historiske art deco stil videre ind i fremtiden og gør lamperne super aktuelle.

Jaime Hayon og Danmark


Værelse 506 på SAS royal Hotel (nu Radisson Blu Hotel) er indrettet af designer Jaime Hayon og der hænger naturligvis også en pendel fra Aballs-serien. I værelsets ene side er der indrettet et mindre sofahjørne med et sofabord. Over sofabordet hænger den store pendel fra Aballs i guld keramik. Den passer flot ind og giver et blidt diffust lys ud i rummet. Jaime Hayon har også designet både lamper og møbler for danske &Tradition og Fritz Hansen. &Tradition er blandt andet kendt for at producere Verner Pantons flowerpot lamper samt Jørgen Utzons JU1 lampe.
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.