Philips

Helt tilbage i 1891 købte Frederik Philips en lille beskeden fabrik i Eindhoven, hvor målet var at skabe glødepærer, til alle der havde brug for det. Allerede dengang var missionen, at gøre hverdagen lettere for alle og at teknologi og mennesker skulle kunne gå hånd i hånd.

Det lykkedes, og idag er Philips et verdensomspændende firma der producerer meget mere end belysning.

Se vores udvalg af Philips lamper og pærer herunder.
Viser 36 ud af 207 produkter

Mere om lamper fra Philips

Siden har Philips konstant udviklet produkter, der har forbedret vores liv.

I 1891-1915 blev de, de største producenter af glødepærer i Europa og især Rusland var store aftagere. Heriblandt var Zaren fra Rusland, som skulle have oplyst sit vinterpalads.

Philips blev et aktieselskab i 1912 og i 1914 etablerede de et forskningslaboratorium, som i dag er en af verdens største private forskningsinstitutter.

I 1918 lancerede de det første røntgenrør og dette var startskuddet til, at Philips udvidede deres sortiment fra blot at fremstille glødepærer, til at udvikle andre elektriske apparater. Det blev til de første radioer i 1927 hvorefter de indenfor 5 år blev de største producenter af radioer i verden.

I 1938 fremviste de deres første TV på en messe i Utrecht og et år senere kom den banebrydende elektriske Philishave barbermaskine.

1963 blev igen et banebrydende år, da de her indførte Compact Audio Cassette.

Op igennem 1970’erne fortsatte ligeledes udviklingen inden for billeder, lyd og data. I 1983 kunne de så lancere Compact Disc, som de havde udviklet sammen med Sony og som pludselig gav os muligheden for at tage vores CD’er med på farten. Ligeledes forskede de i disse år, i energibesparende lamper.

I 1990'erne skete der store ændringer hos Philips, da de begyndte at fokusere på sundhedssektoren. De ville gøre det lettere for personalet på hospitalerne at bruge produkterne og gøre det mere behageligt for patienterne.

Derudover fortsatte de forskningen og udviklingen inden for billeder, lyd og data og indførte i 1997 DVD’en i samarbejde med Sony.  

Udviklingen inden for sundhedssektoren fortsatte også og op igennem 00’erne og 10’erne blev det til forbedringer inden for hospitaler og patientpleje.

I 2006 introducerede de den første 3D CT-scanner og i 2012 lancerede de Philips Alluta Clarity – et helt ny røntgen system.

Inden for belysning har forskningen resulteret i Philips Hue

Philips Hue, som er en helt ny måde at tænke belysning på. Igen er Philips’ fokus på, at teknologi og mennesker skal gå hånd i hånd blevet til et brugbart produkt som gør hverdagen lidt lettere.
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.