Mazo

Mazo er et dansk designerbrand der blev lanceret i foråret 2019. Sammen med lanceringen udkom deres første lampekollektion 16 PLUS, der er inspireret af de nordiske materialer og kombineret med næsten tusinde år gamle japanske traditioner indenfor keramik. Lampekollektionen består af to typer væglamper, en bordlampe samt to forskellige pendler. Udover belysning arbejder Mazo indenfor møbler til hjemmet. De producerer og relancerer ikoniske internationale designklassikere, samt de skjulte perler der oprindeligt kun er produceret i et lille antal.

De har fokus på at skabe smukt funktionelt design, med et simpelt formsprog og sanselige udtryk. Lampens skrøbelighed kommer til sin ret, når den på én gang lader det varme lys skinne igennem lampens keramiske skærm og beskytter øjnene mod at blive blændet. Som en kontrast hertil, står det robuste og formspændte egetræ, der giver lampen et roligt og nordisk udtryk.
16PLUS Bordlampe Hvid - Mazo
Før DKK 2.495,00
Varen er på lager
Viser 1 ud af 1 produkter

Snorre Læssøe Stephensen

Lampekollektionen 16PLUS i benporcelæn og egetræ blev oprindeligt design i 1979 til en udstilling af samme navn, på Designmuseum Danmark. Bag designet står den dansk/japanske keramiker Snorre Læssøe Stephensen, som fortsat fremstiller sin keramik i sit studio og butik i Nordsjælland. Han fandt sin vej til arbejdet med porcelæn og ler, i samarbejde med hans far; designer og arkitekt Magnus Læssøe Stephensen. Magnus’ design er ligeledes repræsenteret i Mazos kollektion i form af unikke møbeldesigns.

Snorres inspirationskilder og teknikker, har rødder næsten tusinde år tilbage fra japanske traditioner. Alligevel har hans karakteristiske design et moderne udtryk, der forbliver simpelt og delikat. Han boede i en lang periode i Japan, hvor han studerede de japanske keramiktraditioner og japansk brugskunst. Efterfølgende designede han selv til den Kongelige Porcelænsfabrik og senere stod han for den daglige ledelse af afdelingen for keramik på den Danske Designskole.

Bag Mazo står Snorres søn; Magnus Stephensen, sammen med Louise Buus og Magnus Sangild. De har fokus på at skabe tidløs design, der stadig er relevant om 50 år. Selv fortæller Magnus Stephensen at; ”forudseende og før sin tid, som min farfar var, da han fx tegnede vores WNG Chair, ligeså vigtigt er det, at alle vores designs kan bestå gennem generationer og er anvendelige i fremtiden”
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.