Secto

Design lamperne fra Secto bliver rost til skyerne fra alle sider, men de blev født af et reelt behov, der opstod for innovativ brug af træ, samt godt og gedigent håndværk. Samarbejdet mellem Secto Design og den nyuddannede designer Seppo Koho, startede i 1995, da Tuula Juselius søgte en designer til det unge firma, der først og fremmest producerede møbler af limtræ. Allerede fra starten kunne de mærke at de var ligesindede og at de ville det samme. Kundernes ønske om belysning af træ, endte med Secto pendlen, der den dag i dag er rygraden i produktlinjen.
Viser 3 ud af 3 produkter

Mere om Lamper fra Secto

Seppo Koho lavede selv de første prototyper, men springet op til reel produktion var straks et helt andet. Først da man fandt frem til møbelsnedkeren Heikki Saastamoinen fra Heinola, blev der udviklet metoder og teknikker til en serieproduktion i hånden.

Den populære Octo pendel, og alle de andre


Produktionen af møbler fortsatte 90´erne ud hvor de herefter helt forsvandt, presset ud af det der skulle være et tilvalg til den gamle og nu uddøde kerne-produktlinje. Seppo havde her udvidet med lamperne Octo, Victo, Puncto, Kontro, Owalo, og det seneste skud på stammen, den spiralformede Aspiro. Det er ubetinget Octo der er den mest populære lampe i sortimentet, og den har da også modtaget mange designpriser i hele verden, og hænger udstillet mange fornemme steder.

Ægte finsk design lampe


Secto skærmene er lavet i Finland, af PEFC-certificeret, finsk birkefinér i bedste kvalitet. Når træet er blevet formspændt skæres emnerne derefter i lameller, som bliver slebet og til sidst sat sammen ved hjælp af ringe af speciel krydsfiner der normalt benyttes i flyproduktion. Lamellerne limes og sømmes til ringene. Til slut kontrolleres alle lamper grundigt inden de sendes afsted.

Secto lampernes enkle men interessante former er små rum i sig selv og gemmer diskret på lyskilden der koket hænger inde i skyggen for ikke at blænde, med sit varme og hyggelige lys.

Miljø er tænkt solidt ind i alt og der er lamperne originalt tænkt til spare pærer, men der søges konstant efter nye muligheder såsom de nye LED lyskilder der er den oplagte arvtager. Det birketræ som Secto lamperne laves af produceres i det centrale Finland, og transporteres derfor kun korte afstande. Samtidig er der under produktionen stort fokus på genbrug og sortering af materialer, for eksempel bliver savsmuld genbrugt til at lave træpiller til opvarmning.
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.