HURRA - Poul Henningsens fødselsdag!

9. september 2019
HURRA - Poul Henningsens fødselsdag!
Den 9. september 1894 blev den ikoniske Poul Henningsen født - søn af Agnes Henningsen og Carl Ewald. Han er i dag bedst kendt for hans klassiske designs og især PH lampen.

Nysgerrighed og lyst til livet hører til de værdier, som Poul Henningsen fik fra opvæksten. Han var tidlig begavet med en håndværksmæssig kunnen og opfindsomhed som fik indflydelse på hans designs. Som 16-årig opfandt han den selvpumpende cykel, som blev belønnet med "Det Hielmstierne-Rosencroneske legat for opfindere" og han havde dermed fået vækket lysten til at løse, praktiske problemer på en visionær måde.

Hans klassiske PH lampe er resultatet af hans arbejde med forholdet mellem lysstrukturer, skygger, blænding og farvegengivelse, samt hans fascination af menneskets behov for både lys og mørke. Det startede som en irritation over lyset fra den elektriske pære – et lys, der ikke havde det varme skær som man kendte fra petroleumslampen og som havde tendens til at blænde.

Fordi Poul Henningsen var lidt af en rebel, der hellere ville bryde op med traditionen end at acceptere status quo, oprettede han en tegnestue i hjemmet. Her gik i gang med at konstruere en lampe, der reducerede den ubehagelige blænding og forbedrede det elektriske lys i forhold til menneskets behov.
Derved opfandt han ikke bare en ny lampe, men et nyt system der ændrede lampens historie. Det er i dag sendt som ”treskærmsystemet” og er hele idéen bag PH Lampen.

Poul Henningsen var og er fortsat den mest betydningsfulde designer for Louis Poulsen. Ideerne bag hans ikoniske design ligger i bred grad til grund for virksomhedens belysningsprofil.

Specialudgaver – kun i 2019!


I anledningen af Poul Henningsens 125års fødselsdag hylder Louis Poulsen den ikoniske designer. Ikke kun for hans ikoniske lamper, men også for hans store indflydelse på hvordan mennesket er i fokus, når der designes lys. De har derfor valgt en række af hans klassikere, som er lanceret i nye udgaver i forbindelse med 125års fødselsdagen.

Den ikoniske PH Artichoke (Koglen) Kobber Rosa blev oprindeligt designet til Langelinie Pavillonen i København på bestilling fra ejerne af restauranten i 1958. Poul Henningsen skabte dengang lampen i massiv messing med en rosa-finish på indersiden. Kombinationen af farver og materialer gav den skulpturelle form et varmt og reflekterende lys. Louis Poulsen har valg at lancerer PH Artichoke i den originale materiale og finish i en fødselsdagsversion, der kun kan købes i 2019. Som en markering af fødselsdagen, leveres specialudgaven med PHs signatur indgraveret.

Selvom det er 60 år siden PH 5 Pendlen blev lanceret, er det fortsat en af de mest populære lamper verden over. Den oprindelige version måler 50 cm. i diameter, men på grund af den store popularitet, valgte man i 2017 at lancere PH 5 Mini, med en diameter på 30 cm.
I forbindelse med 125års fødselsdagen, har Louis Poulsen lanceret udgaverne PH 5 Brass og PH 5 Mini Brass, som er de to populære lamper i versioner med det smukke materiale, messing.

Se alle de skønne lamper fra Poul Henningsen her, hvor du også finder PH 3/2 Ravfarvet glas Gulvlampe – Limited Edition 2019 – en specialudgave, der ligesom de overstående kun er tilgængelig i 2019.