NYHED - 16PLUS fra designbrandet Mazo

10. januar 2020
NYHED - 16PLUS fra designbrandet Mazo
Byd velkommen til det danske designbrand; Mazo. Mazo blev lanceret i foråret 2019, hvor de samtidig præsenterede deres første lampekollektion 16PLUS.

Mazo producerer og relancerer ikoniske internationale designklassikere. Med de eksklusive rettigheder til at fremstille og lancere møbler fra den danske arkitekt Magnus Læssøe Stephensen (1903-1984), tror de på at de mest fremsynede design, skabes ved at omfavne fortidens oplevelser. De skaber nye design i kvalitetsmaterialer i samarbejde med nye og dedikerede designere, der ligesom Mazo, har en forkærlighed for det nordiske og japanske design, samt forstår balancen mellem funktion og skønhed.

16PLUS blev oprindeligt designet i 1979 af den danske/japanske designer Snorre Læssøe Stephensen. Snorre fandt sin vej ind i ler- og porcelænsverdenen, i et legende samarbejde med hans far Magnus Læssøe Stephensen. I en længere periode var Snorre bosat i Japan, hvor han studerede japansk porcelænstradition, samt japansk brugskunst.

Serien af lamper består af to typer væglamper, to pendler og en bordlampe – alle er bygget op omkring den elegante lampeskærm i benporcelæn, der på én gang er både skrøbelig i udtrykket og skåner øjnene for at blive blændet. På grund af styrken i benporcelæn, kan det fremstilles tyndere end traditionelt porcelæn, hvilket gør det lettere og mere elegant i udtrykket.

Gennem det tynde porcelæn skinner et blidt lys, med en stemningsgivende effekt mens den samtidig tillader et direkte lys fra skærmens åbning. Både bordlampen, væglamperne og den ene pendel, kan justeres i position, så man får maksimalt udbytte af det direkte lys.

Se hele 16PLUS serein her.