NYHED - Gå ikke glip Louis Poulsens PH Limited Edition 2020 - PH 2/1 bordlampen

1. september 2020
NYHED - Gå ikke glip Louis Poulsens PH Limited Edition 2020 - PH 2/1 bordlampen
Som en hyldest til Poul Henningsens geniale lysfilosofi, lancerer Louis Poulsen hvert efterår en ny Limited Edition, ud fra et af hans eksisterende designs. I 2020 kan man derfor købe den enestående Limited Edition 2020 - PH 2/1 Ravfarvet glas Bordlampe fra 1. oktober til 31. december.

De tre glasskærme er mundblæste i ravfarvet glas, som er med til at give en varm gylden belysning i rummet. Kombineret med et stel i ubehandlet messing, opnår lampen et sofistikeret og indbydende udseende, der tilfører rummet en varm elegance.

Det velkendte treskærmsystem er udtænkt af Poul Henningsen i 1926. Han var ikke tilfreds med lyset fra den nye glødepære, der for alvor havde indtaget de danske hjem. Han savnede den varme glød, som man kendte fra den gamle petroleumslampe. Han besluttede sig derfor for at udvikle en ny lampeskærm, der reducerede den ubehagelige blænding og samtidig forbedrede lyset fra den elektriske pære. Han opfandt ikke bare en ny lampeskærm, men et system der ændrede lampens historie.

Det er mere end 90 år siden Louis Poulsen fik øjnene op for Poul Henningsen lamper og siden da er der produceret adskillige Louis Poulsen lamper med initialerne PH. I dag er Poul Henningsen fortsat en af de fortrukne lampedesigner. Hans arbejde med forholdet mellem lysstruktur, skygger, blænding og farvegengivelse, samt hans fascination af det menneskelige behov for både lys og mørke, er fortsat fundament for Louis Poulsens belysningsfilosofi.

Se PH 2/1 Ravfarvet glas Bordlampen her, hvor den er tilgængelig fra 1. oktober til 31. december 2020