Det charmerende spøgelse – Ghost gulvlampe fra Woud

10. august 2021
Det charmerende spøgelse – Ghost gulvlampe fra Woud
Lad bare ghostbusterne sove, for her har vi et genfærd, som du ikke vil af med. Woud’s smukke og charmerende Ghost er nu kommet i en større gulvlampemodel, der giver nye spændende muligheder for at tilføje hjemmets kroge et elegant og finurligt touch. Med inspiration fra de smukke antikke olielamper, der engang stod på både fyrstens såvel som på fæstebondens natbord, har tyske Andreas Kowalewski iklædt den klassiske form en lækker moderne skærm af gennemsigtigt opalglas.

Derved skabes illusionen af et venligt lysende spøgelse på lur i hjemmets kroge. Hvorfra den udbreder sit smukke diffuse lys. I dagtimerne, hvor lyset er slukket, giver det rillede opalglas udtryk af et let hvidt klæde kastet henover den smalle sorte metalramme. Denne enkle nordiske kontrast mellem sort og hvid gør lampen nem at indpasse i det klassiske hjem, hvori den endvidere let flyttes omkring med det bekvemme håndtag.

Ghost er blevet til som et samarbejde mellem Studio Kowalewski og danske Woud. Den tyske Kowalewski er uddannet tømrer og industriel designer. Hans arbejde dyrker den praktiske minimalisme, der kan skabe meningsfyldte produkter, der både forskønner men samtidig også fungerer i hverdagen. Denne filosofi passer perfekt med danske Woud, der siden grundlæggelsen i 2014 har arbejdet sammen med mere end 30 forskellige designtalenter med en fælles passion for den elegante nordiske minimalisme. En Woud lampe vil altid være til at genkende på den stilrene tilgang, hvor funktionalitet og æstetik afbalanceres nøje, og kvalitet altid er i højsædet.

Denne ærkeskandinaviske designfilosofi er tydelig at se i den flotte Ghost, hvor klassisk og moderne går hånd i hånd og tilsammen skaber et større hele. Det elegante touch af humor og personlighed gør Ghost til et oplivende og fængslende element i ethvert lokale. Lampens lysstyrke kan ydermere dæmpes, så lysudtrykket altid passer optimalt til stemningen i lokalet fra intime middage til hyggelæsning i yndlingslænestolen. Aldrig har en hjemsøgelse været mere velkommen.

Se den smukke og charmerende Ghost i både gulv-og bordmodel her