Pantop Portable Bordlampe – klassiske design i bærbar version

21. oktober 2021
Pantop Portable Bordlampe – klassiske design i bærbar version
Har man været blandt de heldige ejere af en Pantop bordlampe, kender man utvivlsomt frustrationen ved at skulle udvælge et stå sted til det flotte design og dermed berøve resten af hjemmet det lækre lys. Denne frustration er nu fortid. Hos Verpan har de opdateret den ikoniske 80’er lampe med 2020’ernes seneste funktionalitet. I overensstemmelse med Pantons altid fremadsøgende modernistiske ånd er lampen nu blevet bærbar, så den skønne varme glød kan nydes overalt fra køkken til stue til altan eller terrasse. Det indbyggede batteri giver syv timers lys i 3 justbare intensiteter, så Pantop altid bidrager til den helt rigtige atmosfære.

Al denne smarte funktionalitet er pakket ind bag præcis den samme smukke retro-moderne facade, som Verner Panton skabte i 1980. Som altid med Verner Panton har det klassiske danske minimalisme fået et karismatisk overtræk med lækre bløde kurver og stærke farver. Effekten er en lampe, der stråler af charme og personlighed, men ikke desto mindre stadig er let genkendelig som en ægte dansk design klassiker. Pantop er i bund og grund stadig et funktionalistisk design med lyskilden indsat øverste i den klokkeformede skærm, hvorfra lyset glider en blide indirekte bølger ud af den brede bund.  

Med sit nu retro-moderne look er en Pantop således særdeles nem at indpasse i både moderne såvel som mere traditionelt indrettede hjem.  Netop deri bestod Verner Pantons geni. Mens mange af hans samtidige skabte minimalistiske mesterværker i klassiske materialer, havde han et unikt øje for hvordan moderne former skulle kobles med moderne materialer og farver. Med en Panton lampe og i særdeleshed med en Pantop får man således et unikt strejf af originalitet og livlighed, som kun de færreste danske klassikere helt formår at indkapsle. Pantop portable kommer i mange skønne farver fra de sprudlende primære til de mere dæmpede, tilbage er der kun at gå på opdagelse.

Se Pantop Portable i forskellige nuancer her