Finsk pæon pendel med sjæl og skønhel - Se den nye Pilke Pioni her

14. december 2021
 Finsk pæon pendel med sjæl og skønhel - Se den nye Pilke Pioni her
”Mit mål er nået, når en form har en smule sjæl og skønhed.”

Sådan fortæller den finske designer og ingeniør Janne Uusi-Autti, der har stået bag alverdens ting – blandt andet en forstærkerindpakning og en bionedbrydelig kam – om sit design, og hvordan han nu kaster sig over lampedesign hos Pilke i det sydlige Finland.

Janne har fattet sin præcise og skarpe ingeniør-pen og produceret pendlen Pioni. Navnet er finsk og betyder pæon, blomsterslægten der blandt andet indeholder stauden og bonderosen, og som en stor blomst hænger lampen let i lokalet og spreder lys og velbehag.

Lampen leverer samtidig på Pilkes værdier, og i bæredygtigt birk, fældet knap 200 kilometer fra Pilkes produktion, formes Pioni i en kombination af traditionelt finsk håndværk og moderne computerdesign. I enormt tyndt birketræ bukkes og bøjes blomstens blade, og den færdige konstruktion samles uden brug af metalskruer og lim.

De tynde sider betyder at lampens lys undslipper træet og skaber glød i åre og knaster, der giver skærmen en naturlig tekstur. Ud springer pendlen og svæver let og elegant ind i din indretning, hvor den vil sprede velbehag og hygge, som altid har været Pilkes mission – for som de siger på den sydfinske lysfabrik: ”kun mestre af mørke kan være mestre af lys.”

Lampen findes i hvid og sort, og kommer i to størrelser med vingefang på henholdsvis 52 og 38 centimeter. Den lette konstruktion betyder en lampe på kun godt et halvt kilo, der både er stærk som et finsk birketræ men sart og fin som en bonderose i baghaven.

Find den Pilke Pioni pendel der passer i dit hjem her!