Ingo Maurer med moderne LED-teknologi og nye lamper

5. september 2022
Ingo Maurer med moderne LED-teknologi og nye lamper
Kender du Ingo Maurers univers, behøver vi slet ikke sige noget – gør du ikke, kan du betragte dette som en introduktion til den sydtyske designer og det Bajerske firmas spændende univers. De der siger, at tyskerne ikke har humor, tager generelt fejl, men kender i hvert fald slet ikke Ingo Maurer. Lysets poet, som han kaldes, forlod os i 2019 – men firmaet omkring ham sørger for, at vi stadigt kan få hans udsøgte og humoristiske designs.

I Ricchi Poveri


I Ricchi Poveri betyder de rige fattige, og er en serie af sjove lamper, der i bedste Maurer stil anvender pæren som noget aktivt i kunsten. De oprindelige I Ricchi Poveri anvender halogenpærer, og derfor var firmaet nød til at opfinde en ny pære, der imiterer det halogenlys, som Ingo Maurer havde i tankerne, da han tegnede dem. Ambient hedder pæren, og er en LED pære med indbygget Dim-to-warm funktionalitet.

Tre varianter af I Ricchi Poveri genudkommer nu – og alle kan med sikkerhed give din indretning et fornuftigt indspark af glimt i øjet, attitude og anti-selvfølgelighed.

Den første hedder Bzzzz, og er en bordlampe med en pære på stilk og en guldsmed i aluminium, der flyver omkring. Den næste heder Monument for a Bulb, og er som en monumentplads for en elpære komplet med bittesmå mennesker, der betragter lyskilden. Den sidste hedder Toto, og er en pære på stilk med runde øre. Da Disney bad Ingo Maurer designe et stykke kunst tilbage i 2016 til The Walt Disney Company, var det slet ingen tvivl om, at Maurers yndlingskarakter Mickey Mouse skulle være i centrum – og da han tegnede denne lampeserie, var der slet ingen tvivl om, at han igen skulle have gang i musen.

Lucellino


Ingo Maurers måske mest kendte serie genudkommer nu – nemlig Lucellino, den smarte lampeserie hvor pærerne har vinger. Lucellino er skabt i en kombination af glas, messing, plastik – og vingerne er håndlavet i ægte gåsefjer. Serien indeholder mange forskellige lampetyper, og vi er sikre på, at du kan finde en Lucellino, der passer perfekt hjem til dig!

Max


Skal det være lidt mindre sjovt men akkurat ligeså elegant, kan vi anbefale den smarte Max serie, der også udkommer igen nu. Max minder om en arkitektlampe med sin skærm, der peger lyset, og sin krop, der er bevægelig, og som let kan styres. Max findes både som bordlampe, en stor gulvlampe og en smart pendel, der også er bevægelig og pege-bar.

One From The Heart


Det sidste design, du nu kan få igen, er den hjertevarmende One From The Heart. En lille bordlampe hvis skærm er et stort hjerte, der kommer gående mod dig på sine små fødder. Det store hjerte kaster lyset opad, hvor det rammer et hjerteformet glasspejl, der kaster lyset ud i lokalet. Den søde lampe er skabt i en kombination af metal, plastik og glas.

Se alle Ingo Maurer nyhederne her!