Ikonisk lampe kommer nu i farver med de smukke nye tilføjelser til Wire-serien af Verner Panton

13. december 2023
Ikonisk lampe kommer nu i farver med de smukke nye tilføjelser til Wire-serien af Verner Panton
Siden Wire-serien blev udtænkt tilbage i 1971, har den smukke lampekollektion stået som et lysende forbillede for dansk design. Serien er udtænkt af det danske designikon og nationalklenodie Verner Panton, der er kendt for sine sindrige designs med klare linjer og bløde streger. Panton specialiserer sig i plastik som medium til at skabe levende og dynamiske former, ofte i slående farver, der er kendetegnende for den karakteristiske 60’er-stil.

Nu kommer Wire-seriens gulv- og bordlamper i et flot farveudvalg, der fanger blikket og fremhæver det i forvejen smukke design på skønneste vis.

Sindrighed og simplicitet i en skøn forening


Den gnidningsfri kombination af enkelhed og kompleksitet og af nonchalance og dybde er netop det, der giver Wire sin særlige genkendelsesværdi. Foden udgøres af en forkromet trådramme, der har givet serien sit navn, og en farvet plastskærm med en blød og ubrudt runding, der dækker for lyskilden. Dette skaber tilsammen et dekorativt look, hvor de lette og industrielle elementer samt de mættede og neutrale farvetoner afbalancerer hinanden. Gulv- og bordlamperne fungerer derfor fint både individuelt og i kombination med hinanden.

Gennemtænkt design, der sikrer en lyseffekt af matchende kvalitet


Da lyspæren er skjult af skærmen, er man sikret et blændfrit skær til alle tider. Fatningen er omsluttet af en metalreflektor med samme forkromede overflade som foden, så lyset ledes opad og ud gennem plastskærmen, der lyser smukt op i en indirekte belysning. Med de farvede skærme i serien fremhæves farven og får en slående karakter, når lampen er tændt. Den indirekte lystype gør sig eminent som baggrundslys til at supplere den overordnede belysning i rummet.

Se hele Wire-serien fra Verner Panton lige her