Endnu en skøn tilføjelse til den æstetiske Globe-serie fra Verner Panton kommer nu i miniudgave

5. januar 2024
Endnu en skøn tilføjelse til den æstetiske Globe-serie fra Verner Panton kommer nu i miniudgave
Siden lampen blev tegnet og udtænkt tilbage i 1969 har Globen stået som et af højdepunkterne inden for dansk design. Hjernen bag den uforlignelige lampe er den ikoniske danske belysningsmester Verner Panton. Pantons ambition for Globen var at designe en lampe, der kunne fange øjet og forene et rum, uanset om den hang alene eller i klynger. Denne målsætning er således resulteret i en utroligt alsidig lampemodel med et klart og koncist designsprog, der både er enkel i sin udformning og detaljerig i sin indretning, og som passer ind i et utal af rum.

Med sine 28 cm. i diameter er VP Globe 28 Alu Pendel den mindste lampe i Globe-serien. Pendlen gør både en smuk figur for sig selv men kan også snildt klynges sammen med de øvrige Globen-lamper, der fås i flere forskellige modeller med varierende størrelse, farve og materialevalg. Derved opstår et spændende spil mellem forskellige størrelser og sammenhængende design.

Den dekorative pendel har sit navn efter den karakteristiske globeform, der i denne udgave kommer i transparent, krystalklart akryl med fem interne reflektorer ophængt af tre stålkæder. Det klare og aluminiumsskinnende farveskema komplementeres af stænk af rød og blå i en smuk schattering, der fremstår så meget desto tydeligere, fordi farverne bruges sparsomt. Når man tænder for lampen, lyser pæren op og reflekterer indersiderne i aluminiumsreflektorerne, så der opstår en indirekte belysning, der fordeles blødt og blændfrit ud i rummet.

Du kan se VP Globe 28 Alu Pendel og alle de andre skønne varianter i Globe-serien fra Verner Panton lige her