FLOS STORIES: Almendra - Naturens nye lysende magi

24. februar 2024
FLOS STORIES: Almendra - Naturens nye lysende magi
I en fortryllende symfoni af design og natur skaber den spanske designer Patricia Urquiola et mesterværk af lys - Almendra. Dette modulære belysningssystem hylder mandeltræets former og farver på en måde, der nærmest fremmaner poesi i luften. Et ambitiøst projekt, der ikke kun omfavner æstetik, men også bæredygtighed, alt støttet af enestående design og teknologi.

Patricia Urquiolas vision for fremtiden
"Almendra er både frøet og lyset, og det bor inde i skallen, som en lille hytte, et rum der indeholder frøet og beskytter det. Jeg ønskede at udforske mandlers energi. Lampen er stadig et mekanisk objekt, men i den nære fremtid forestiller jeg mig en lampe, der åbner og lukker, som har sin egen mobilitet."

Poesi, lys og bæredygtighed i en smuk syntese
Almendra findes i 3 forskellige modeller: Almendra Arch, Almendra Organic, der minder om træets grene, og Almendra Linear, sammensat af modulære blade, hvor 3, 4 eller 6 moduler kan grupperes sammen på kryds og tværs.

På vejen mod bæredygtighed
Almendra overholder International Sustainability & Carbon Certification (ISCC) protokollen og er designet med bæredygtighed for øje. Dens blade og diffusorer er lavet af et specielt polykarbonat, der stammer fra et biprodukt af papirproduktion, og der bruges ingen lim til at samle produktet. Almendra kan fuldstændigt adskilles, hvilket betyder, at hver del kan genanvendes.

Naturfarvernes palet
Patricia Urquiola har valgt en meget naturlig farvepalette inspireret af mandeltræets farver. Smukke matte finish, såsom Off-White, Nude, Ocher, Anthracite suppleres med to metalliske farver, Bay Blue Metallized og Lilac Metallized.

Modulær og justerbar belysning
Alle Almendra-modeller tillader ændring af lysretningen under installationen. Hvert blad kan drejes i trin af 60º for at opnå en anden konfiguration og belysningsstemning. Bladene kan arrangeres i de angivne positioner (A-B-C-D-E-F), så længe apparatets symmetri respekteres, så lampen forbliver balanceret, når den er samlet.

Giv dit hjem et strejf af naturlig magi med Almendra - Se hele serien her

Oprindelig tekst af FLOS i FLOS STORIES