FLOS STORIES: Marcel Wanders' Skynest forener teknologi og poesi

29. juni 2024
FLOS STORIES: Marcel Wanders' Skynest forener teknologi og poesi
Marcel Wanders’ kreative og poetiske design får en ny dimension med Skynest, hans seneste belysningsdesign for Flos. Skynest kombinerer formel elegance med teknisk innovation og er både kunstfærdig og sofistikeret. Med en LED-strip vævet ind i et tekstilrør skaber Skynest en kurv-lignende form, der både er æstetisk tiltalende og teknologisk avanceret.

Skynest består af 24 LED-lysstænger, dækket af en tofarvet tekstilstruktur. Lyset udsendes kun fra den hvide side, mens stoffets farve forbliver synlig på ydersiden. Kombinationen af de forskellige lyselementer med 48 farvede stænger på begge sider giver lampen liv. Resultatet er en æterisk, let tilstedeværelse, der tydeligt er inspireret af håndværkets verden, men med en uventet teknologisk twist.

Wanders’ intuitive idé om at bruge vævning som en ny lyskilde er både revolutionerende og overraskende. Mens vævning af lampeskærme næsten er standard i håndværksinspireret belysning, forvandler perspektivskiftet – at gøre kurven til selve lyskilden – Skynest til et innovativt designstykke. Det skaber en bro mellem to verdener, der i stigende grad nærmer sig hinanden i vores moderne tid.

Selve navnet, Skynest, er også stærkt symbolsk: det vækker minder om Wanders’ tidligere mesterværker og fremmaner billedet af en svævende lysrede – en drømmende og poetisk vision. Skynest er også et eksempel på bæredygtigt design. Den er lavet af genanvendt og fuldt genanvendeligt plast (PL). Hver del holdes på plads af specielle mikrostik, og der bruges ingen lim til at samle de forskellige dele. Hele lampen kan nemt skilles ad for reparationer og udskiftninger.

Marcel Wanders’ Skynest er ikke bare en lampe, men en kunstnerisk fortolkning af lys, der smukt forbinder håndværkets traditionelle æstetik med moderne teknologi og bæredygtighed. Dette innovative design bringer nyt liv til belysning og inspirerer med sin kreative og miljøvenlige tilgang.

Se hele Skynest serien fra Flos her

Oprindelig tekst af FLOS i FLOS STORIES