Tidløs innovation – Model 2065 fra Astep

28. juni 2019
Tidløs innovation – Model 2065 fra Astep
Model 2065 fra Astep bygger på Gino Sarfattis design fra 1950’erne. Han var kendt for at eksperimentere med materialer, belysningsteknologi og produktteknikker - Det var ofte hér han hentede inspiration.

Model 2065 er fremstillet i materialet Methacrylat, som er et plastmateriale, der er meget stærkere og lettere end glas. Da Gino Sarfatti første gang modtog prøver af materialet i 1949-50, førte hans eksperimenterende tilgang frem til den tidløse pendlen Model 2065.

Den består i sin enkelthed af to tallerkenformede skærme af opal merhacrylat, som sammensat giver en enkel form. Formen minder allermest om en UFO og med det sortmalede aluminiumsrør i forlængelse af ledningen, synes pendlen også svævende i rummet. Kombinationen af den opale skærm og den sorte aluminiumsrør giver lampen et stringent og tidløst udtryk.

Ved relanceringen i 2016 blev den oprindelige glødepære udskiftet med 5 LED-pærer, som sikrer et jævnt lys hele vejen rundt. Det behagelige lys fra den opale skærm, giver en behagelig og blød belysning til rummet og tilfører rummet en hyggelig atmosfære.
I samme forbindelse præsenterede Astep en ny version, hvor den øverste ”tallerken” har fået en sort soft touch belægning. Det giver et skarpt grafisk udtryk, mens det nedadgående lys, skaber et mere intimt lysrum, som indbyder til nærhed og hyggeligt samvær omkring spisebordet.

Se de tre versioner af Model 2065 her