Byd velkommen til en britisk designklassiker fra Coolicon Lighting

30. marts 2020
Byd velkommen til en britisk designklassiker fra Coolicon Lighting
Coolicon lampen blev første gang produceret i 1933, hvor dens primære formål var at oplyse værksteder og fabrikker i Storbritannien. Den fandt hurtigt vej til Londons undergrund, hvor den skabe lys i baglokalerne og på billetkontoret, hvor nogle af lamperne stadig hænger.

Lampe produceres fortsat i England, hvor Coolicon Lighting er fuldstændig tro overfor den originale version. I dag er lampen især populær i den private bolig, hvor den giver et fantastisk lys over spisebordet, eller arbejdsområdet på kontoret, såvel som i køkkenet. Den ses ofte på Cafeer og restauranter, hvor den ikke blot giver et godt lys, men bidrager med en hyggelig stemning.

London Underground version


Samme år som den første Coolicon lampe blev produceret, blev det velkendt Underground Kort designet. Bag det nye design, stod den tekniske tegner; Harry Beck. Han var på daværende tidspunkt ansat på London Undergrunds signalkontor, hvor han længe havde forsøgt at sætte det omfattende netværk i system. Det lykkedes for ham i 1933, hvor det velkendte undergrunds-kort – samme år som Coolicon lampeskærmen for første gang blev produceret.  

Som en hyldest til den fælles start, samt lampens velkendte optræden i Londons undergrund, fås pendlen i dag i en undergrunds-version, hvor kortet vises på lampens top eller inden i lampen. Derudover findes lampen i to forskellige størrelser og flere forskellige farver. Lamperne blev produceret og flittigt anvendt frem til 1980’erne, og er nu igen blevet sat i produktion hos Coolicon Lighting. Lampernes industrielle look, er i dag yderst populære i den skandinaviske indretning, hvor de ikke blot bidrager med et behageligt lys, men også giver en personligt touch til den minimalistiske stil.

Se de forskellige størrelser og farver her - både med og uden ‘Underground Map’.