Silhuet Pendel – En hyldest til Jo Hammerborg

2. juni 2020
Silhuet Pendel – En hyldest til Jo Hammerborg
Johannes Hammerborg Nielsen (1920 – 1982) designede lamper med fokus på to grundlæggende faktorer; lys og form. Hans forståelse for lys kombineret med erfaringerne fra hans arbejde som sølvsmed, resulterede i mange smukke lamper, under hans kunstnernavn; Jo Hammerborg. Mere end 180 lamper, skabte han gennem hans karriere, hvoraf flere af den har modtaget internationale designpriser. Produktionen af hans designs stoppede i 90’erne og blev først genoptaget i 2013, hvor Fritz Hansen indgik et samarbejde med Hammerborg- familien.

I forbindelse med Jo Hammerborgs 100års jubilæum har Fritz Hansen relanceret ét af hans klassiske design fra 1977; Den smukke Silhuet Pendel er kendt for dens bløde – næsten hypnotiske - linjer og den varme messing. Vælg mellem versionen i poleret messing, hvis skinnende overflade skaber et smukt spil med hjemmets lysindfald. Udgaven i børstet stål, tilfører hjemmet et varmt og eksklusivt look, der går hånd i hånd med den skandinaviske indretning.

Lampens form er inspireret af naturen – den har fået form efter en regndråbe, der langsomt løber ned af vinduet. Den simple form giver lampen et tidløst look, der ligesom lampens finish i messing, passer let ind nutidens tendenser, såvel som 1970’ernes. Anvend lampen som belysning over spisebordet eller over det fortrukne arbejdsområde i køkkenet. Lampens nedadgående lys, reflekteres i det varme messing og skaber en atmosfærisk belysning i hjemmet.

Se Silhuet Pendlen her, hvor du også finder Jo Hammerborgs Orient Pendel