Luceplan vinder Red Dot med Illan pendel - Best of the Best

12. april 2021
Luceplan vinder Red Dot med Illan pendel - Best of the Best
Den imponerende Illan Pendel fra Luceplan modtager endnu en pris – ’Best of the Best’- prisen indenfor belysningskategorien, i den prestigefyldte Red Dot Design Award 2021

Illan blev designet af Zsuzsanna Horvath i 2019. Lampen har siden starten fået en del opmærksomhed for det imponerende udtryk, den teknologiske fortolkning og materielle termer. Allerede et par måneder efter lanceringen, modtog Illan ’Design Plus’-prisen af Light + Building 2020 og nu også den eftertragtede ’Best of the Best’ 2021 af Red Dot Design Award.

Red Dot-organisationen forklarer i deres begrundelse, at mere end 60 produkter er blevet vurderet af den internationale jury. Der har været fokus på designets kvalitet og graden af innovation, gennem den langvarige vurderingsproces. Illan Pendlen fra Luceplan har overbevist jurymedlemmerne og er enstemmigt blevet tildelt Red Dot: 'Best og the Best'-prisen i 2021.

Innovativt design, med fokus på bæredygtighed

Udover et æstetisk livligt udseende, er Illan pendlen underlagt en luftig bevægelse. Den lagdelte skærm i tyndt og fleksibelt træ, får hjælpe af tyngdekræften til at skabe den volumen, der giver lampen karakter. Strukturen i træ er certificeret af FSC® (Forest Stewardship Council®). Udover de bæredygtige materialer, anvendes der produktionsprocesser med minimal miljøpåvirkning. Emballagen er begrænset i størrelsen og tillader besparelse på både materialer og forsendelsesomkostninger. Endelig garanterer brugen af højeffektive lysdioder og dæmpningssystemer bemærkelsesværdige energibesparelser.

Det var derfor ikke kun det innovative design, men også fokus på bæredygtighed, der overbeviste Red Dot Juryen om at Illan Pendlen var vinderen af ’Best og the Best’ 2021.

Den smukke Illan Pendel kan bestilles her