Minimalistisk halvtredser klassiker er tilbage – Tidløs Tripod HM9 Bordlampe

22. juni 2021
Minimalistisk halvtredser klassiker er tilbage – Tidløs Tripod HM9 Bordlampe
Efter den overvældende succes med den lækre Tripod HM8, hvis design oprindeligt stammer helt tilbage fra den danske modernismes guldalder i 1953, har danske &Tradition valgt også at genoplive den dertilhørende bord lampe model HM9. Den danske charme er ikke til at tage fejl af i den omhyggelige balance mellem skarpe stringente linjer og bløde harmoniske kurver. Det lakerede ståls enkle underspillede farve danner tilmed en flot kontrast med de subtile messingelementer, der forbinder fod og skærm til den tværgående lampestang. På trods af de mere end 50 år, siden designet oprindeligt blev udfærdiget, er de danske mestre Hvidt og Mølgaards beherskelse af spillet mellem form og funktion stadig lise så fængslende og forførende som dengang.

Peter Hvidt og Orla Mølgaard arbejde første gang sammen i skyggen af 2. Verdenskrig, hvor de i 1944 sammen designede Portex serien til Foreningen for Møbeleksport, der havde til formål at forsyne det krigshærgede Europas nødboliger og smålejligheder med enkle og spartanske møbler. Det internationale gennembrud kom allerede i 1950 med Ax stolen, der blev honoreret med Diplôme d’Honneur på Triennalen i Milano i 1951. Frem til 1975, hvor de trak sig tilbage, udarbejde Hvidt og Mølgaard sammen intet mindre end 256 møbler og dertil også et flygel. Den præcise og simple æstetik, der fængslede verdens opmærksomhed i forrige århundrede stråler den dag i dag stadig uformindsket af selvsikker skandinavisk stilethed.  

Næsten ethvert hjem vil således med en Tripod HM9 lampe stående på skrivebordet eller måske ved læsekrogen i stuen få et stærk touch af tidløs stil og nordisk kvalitet. Den lækre skærm sørger for at det varme behagelige lys aldrig træffer øjet direkte, men flyder lige nedad, hvor det breder sig udover morgenavisens sider eller spejler sig i aftenselskabets halvtomme vinglas. Det fabelagtige design kommer i tre flotte farver; sort, maroon og moss, hvilket giver en grad af fleksibilitet i valget af den helt rigtige model, der kan få det bedst frem i det moderne såvel som det klassiske hjem.

Se Tripod HM9 i alle de smukke nuancer her