Ny dansk klassiker - Musling Pendlen

1. september 2021
Ny dansk klassiker - Musling Pendlen
Danmark er kendt for deres designarv, der rummer utallige af ”klassikere”. Netop betegnelsen ”klassiker” bliver flittigt brugt, når vi taler om interiør, møbler og design. Ofte afspejler en klassiker datidens behov, mens den samtidig er både stilsikker og tidløs. Indenfor belysning er PH-lamperne et lysende eksempel på en ægte designklassiker. Sammen med Lamper fra blandt andet Verne Panton og Arne Jacobsen har de gennem de sidste mange år, skabt lys i indretningen af både offentlige og private rum.

Danmarks Næste Klassiker
Det er aldrig til at forudse, hvornår et produkt bliver en ægte klassiker, men man kan have en mavefornemmelse. Et godt bud på en ny dansk klassiker er den imponerende Musling Pendel fra Fritz Hansen. Lampen er kendt fra det danske tv-program; Danmarks Næste Klassiker, hvor Isabel Ahm for første gang præsenterer den smukke pendel. ”Jeg håber at det er tydeligt for dommerne, at lampen er tegnet ud fra lyset, snarere end ud fra dét at være et objekt”

Smuk, forenklet og med et historisk forankret formsprog. ”Det er som om at man har set den før, men det har man jo ikke” – er blandt andet ordenen fra programmets tydeligt begejstrede dommere. Lampen vinder indenfor kategorien; Lampen, hvor opgaven lød på; at skabe en pendel, der skulle passe over et spisebord.

Udover at være smuk, er lampen også funktionel. Den nederste af de to skaller i opalglas, kan justeres i højden, så man skaber et mellemrum mellem de to skaller. Herved tillader man en kegle af lys, at skinner over spisebordet, men naturligvis uden at man bliver blændet.

Se Musling Pendlen her, der bestemt har potentialet til at blive Danmarks Næste Klassiker.