Danser i måneskin – Moonsetter: Vinder af Danmarks Næste Klassiker 2020

1. oktober 2021
Danser i måneskin – Moonsetter: Vinder af Danmarks Næste Klassiker 2020
Præcis som i 2019 var det nybegynderen, der stod på vinderpodiet i 2. sæson af DR’s program Danmarks Næste Klassiker. Anne Boysen havde ligesom sidste års vinder af lampekategorien Isabel Ahm nemlig heller aldrig før prøvet at skabe en lampe. Måske det friske perspektiv på lampedesign er den hemmelig ingrediens i det originale og spændende lampedesign, for resultatet er ikke til at tage fejl af. Inspirationen kom svævende på en stråle af månelys igennem gardinerne ind til Boysens skrivebord, hvor hun eksperimenterede med et væld af overflader, inden hun besluttede sig for, at glas var den rigtige løsning til at sprede lyset mest direkte og dermed skabe rummelighed.

Moonsetter lampen er på én gang bastant, idet den rå aluminiumskonstruktion vejer 20 kg, men samtidig svævende elegant. Den 360 graders roterende skive indbyder de nysgerrige fingre til at lege med lyset, der både reflekteres og diffuseres rundt i lokalet. Den rene minimalistiske æstetik og de enkle geometriske former passer perfekt ind i både det moderne såvel som det mere klassiske danske hjem, hvor den fanger og forfører øjet. Lampen står som en delvist funktionel lyskilde og delvist kunstnerisk skulptur i hjemmet, hvor den blanke overflade leger med rummets andre objekter og lyskilder og giver et spændende dynamisk pust til hele indretningen. Funktionaliteten matcher det smarte formsprog med en justbar rullekontakt, der betjenes med foden, så lyset både kan fintues i styrke og samtidig retningsbestemmes, så det altid passer perfekt til lejligheden.

At Moonsetter er en født klassiker, fremgår tydeligt af, at det er selveste Louis Poulsen, der har sagt ja til i samarbejde med Boysen i produktionen af den smukke lampe. Således kan Moonsetter siges at følge i fodsporene på legender som Koglen og FlowerPot. I første omgang frigives 100 eksemplarer af Moonsetter i danske butikker fra oktober 2021, hvorefter endnu en begrænset serie på 100 lamper også med hver deres serienummer følger. Først derefter sættes Moonsetter i egentlig masseproduktion. Drømmer man derfor om et kunstnerisk touch hånd i hånd med et spændende og kreativt lys, så er Moonsetter og Anne Boysen værd at hold øje med.