Når en væglampe går i et med væggen – Se den >>super normale<< Oplight fra Flos her

18. december 2021
Når en væglampe går i et med væggen – Se den >>super normale<< Oplight fra Flos her
Oplight fra Flos er en super normal væglampe – bogstaveligt talt. Italienske Flos er gået sammen med den legendariske og epokegørende londonfødte designer Japser Morrison, og har i samarbejde skabt væglampen i sin simpleste form.

Jasper Morrison er kendt for at være med til at skabe designudtrykket og bevægelsen Super Normal, der beskriver de ting, der er normale. Objekter, der enten er så allestedsværende, at vi overser dem, og ting, der er designet så anonymt, at vi ikke lægger mærke til dem. BIC-kuglepennen, papirclipsen, Fiskars saksen og svensknøglen.

Morrison mener ikke, at der er tale om dårlige designs, bare fordi de bliver væk i mængden – tvært imod; fordi når designs er Super Normale, så er de ifølge Jasper Morrison fritaget fra designer-ego og alt det hurlumhej, som designere bruger til at præge og danne medieomtale om deres produkter. De designs, vi tager for givet, og som har den super normale selvfølgelighed, overlever. De overlever trends og tidens tendenser, og er i deres form præget af den altoverskyggende funktion. Formålet med designet vægter tungere end designet selv.

Derfor er Oplight i sin simplicitet genial: Morrison anvender lampens funktion og formål som udgangspunkt, og tegner designet omkring den nøgternt og kontant uden at skærme for lampens funktionalitet. Med Oplight er du sikret belysning, der ikke går af mode, og som vil overleve designtrends og mode.

”Oplight er den mest åbenlyse og definitive form, som en væglampe kan have,” siger Jasper Morrison, og fortsætter:

”Jeg undrede mig over hvorfor anonymt designede objekter ofte var bedre end navngivne designeres designs. Min konklusion må være, at der i de navngivne designs er en overlæsning af designmæssigt ego.”

Se lampen på vores webshop her!