Flos-fremtidsklassiker i flot ny farve: Coordinates kommer i Moon Grey

21. marts 2022
Flos-fremtidsklassiker i flot ny farve: Coordinates kommer i Moon Grey
Året er 1972. Den 19 december klokken 18:33 dansk tid lægger tre tapre mænd fra land. Eugene A. Cernan, Ronald E. Evans og Harrison H. Schmitt hedder de, og de er ombord på Apollo CSM-114. Missionen hedder Apollo 17, og bliver den sidste bemandede mission til månen.

I år er det 50 år siden, at en jordbo satte fod på vores store ostelignende himmellegeme – og her hos Lampemesteren markerer vi dette med helt nye spændende colorways på nogle af de mest spændende lamper fra Flos: nemlig Coordinates. Den sjove lampeserie fejrer videnskaben, og fremstår som punkter og linjer i et kartesisk koordinatsystem – sat med rette vinkler og videnskabelig præcision. Hidtil har serien kun kunne fås i champagnefarvet aluminium, men nu kommer den i den smukke Moon Grey.

Farven opkaldt efter Månen klæder det i forvejen stringente design – og de smukke rør, der krydser X, Y og Z akser i koordinatsystemet, kaster som altid et enormt smukt lys af sig. Kunstnerisk formår den cypernske designer Michael Anastassiades at inkorporere det videnskabelige i det æstetiske, og det elegante og sofistikerede i lampens design, der kommer heraf, er ikke at tage fejl af.

Det lune og indbydende lys er i kontrast til det stringente og næsten kolde design. Michael Anastassiades er foruden en enormt dygtig designer også civilingeniør, og det mærkes i hans fremgangsmetode når han krydser kunsten med det geometriske og matematiske i Coordinates, der oprindeligt blev tegnet til den historiske restaurant i hotellet ”The Four Seasons” i New York.

Den videnskabelige tilgang er en overskift i Anastassiades’ design, på samme måde som videnskab altid er overskiften på månelandinger. Under Apollo 17 skulle de tre astronauter undersøge geologien på Månen, såvel som at undersøge effekterne af rumrejse på fem levende mus ved navn Fe, Fi, Fo, Fum og Phooey. Under missionen begår landingsholdet hele tre månevandringer og tilbagelægger over 35 kilometer i månebilen, før de tre astronauter vender hjem.

Hele Flos Coordinates serien fås nu i Moon Grey - både gulvlampen, de mange pendler, væglampen - og hele serien vil med sikkerhed pynte i både stue, køkken og soveværelse. Kombiner de forskellige modeller med hinanden – eller brug en enkelt Coordinates til at give dit lokale space-age fantasme og fantasi.

Fejr 50-års jubilæet for den sidste bemandede rummission til månen med en Coordinates lampe i Moon Grey – og fejr det punktum, der blev det sidste i det klassiske rumkapløb. Apollo 17 missionen var også den længste bemandede landing på månen - astronauterne brugte 12 en halv dag på månen – og så slog holdet rekorden for længste afstand til landingsfartøjet under missionen, nemlig hele 7.6 kilometer.

Se den nye farve fra Flos her!