Louis Poulsen udvider populær lampeserie med to lamper - Se Keglen i nye udgaver her

11. juli 2022
Louis Poulsen udvider populær lampeserie med to lamper - Se Keglen i nye udgaver her
Sommeren nærmer sig, og her hos Lampemesteren glæder vi os – både til sommeraftener med grill på terrassen, is på stranden og badeture i bølgen blå. MEN mest af alt, så glæder vi os til, at der kommer så mange dejlige nyheder fra den danske belysningsvirksomhed Louis Poulsen. De har blandt andet valgt at introducere hele TO nye lampedesigns til den velkendt og ikoniske serie; Keglen.

I 2017 samarbejdede Louis Poulsen for første med den anerkendte tegnestue BIG Ideas om Keglen designet med arkitekt Jakob Lange i spidsen. Det innovative designteam har tegnet en lang række af prisbelønnede bygninger over hele verden, hvilket har gjort dem til en eftertragtet samarbejdspartner på et globalt plan. Arkitekterne hos BIG stræber efter at give andre de rette værktøjer til at forbedre deres bygningsmiljøer, hvilket i høj grad er tilfældet med Keglen.

Det velkendte design kom til live, da BIG Ideas og Louis Poulsen gik sammen om at udvikle en pendel til Tirpitz-museet i Blåvand, som en er bygning, BIG selv har tegnet til Vardemuseerne. Museet blev åbnet i 2017 med en pendel, hvis rå og galvaniserede overflade reflekterer museets både fine og robuste arkitektur, der forenes med det vestjyske klitlandskab. Ønsket var at skabe en unik og enkel lampe med fokus på geometri og essens, hvilket resulteret i en lampe, hvis enkelthed, elegance og funktionalitet kan overføres til alle boligindretninger.

I 2022 er samarbejdet fortsat stærkt mellem de to indflydelsesrige designenheder, og i denne omgang har det affødt to nye lampedesigns til samlingen. Nu består serien ikke blot af enestående pendler men også af bord- og gulvlamper. Disse nye Louis Poulsen lamper bærer det samme præg som det originale design med et strømlinet, minimalistisk og elegant udtryk i kraft af velkendte, koniske lampeskærm. Præcis som de eksisterende lamper, har de nyeste skud på stammen også en buet afskærmning i lampeskærmen, som sørger for en behagelig, blød og blændfri belysning, samt giver lampen en grafisk og minimalistisk æstetik, der aldrig går af mode. Præcis som de øvrige lamper i serien kommer de nye bord- og gulvlamper også i enten en skøn sort eller hvid farve med en mat, vådlakeret overflade, der smukt reflekterer lyset og ligeledes afspejler omgivelserne om dagen uanset om lampen er tændt eller slukket.

Keglen er forankret i den skandinaviske designtradition med sit forenklede design i sorte og hvide nuancer samt høje funktionalitet, hvor hver eneste detalje har et formål, hvilket gør samarbejdet med Louis Poulsen særdeles naturligt. Keglen kan placeres alle steder i hjemmet, hvor stuen, køkkenet og soveværelset blot er nogle af de mest oplagte placeringer, og da bordlampen både kan monteres på fod og pin, er den yderst velegnet til arbejds- og studiomiljøer. Uanset hvilken model eller placering, du vælger, så er du garanteret et ikonisk design til hjemmet, der sikrer glæde og beundring blandt dig, din familie og dine gæster.

Se hele Keglen serien her