PH-serien bliver udvidet med to fantastiske gulvlamper - Se de nye Louis Poulsen lamper her

21. juli 2022
PH-serien bliver udvidet med to fantastiske gulvlamper - Se de nye Louis Poulsen lamper her
Er du også vild med klassisk, ikonisk og tidløst design, der fortæller en god historie. Så er der spændende nyt! Louis Poulsen har nemlig tilføjet to nye gulvlamper til den velkendte PH-familie.

Den indflydelsesrige designer Poul Henningsen tegnede for første gang det ikonske treskærmssystem i 1924, og et par år efter blev de første PH-lamper lanceret i samarbejde med Louis Poulsen til en udstilling i Paris. Det tætte samarbejde fortsatte mellem de to designgenier indtil Henningsens død i 1967, og sidenhen har PH’s treskærmsfamilie kun vokset sig større med flere tusinde modeller – og i 1974 kom der endnu et til samlingen.

PH blev den første lampe til at følge en videnskabelig tilgang til belysning grundet brugen af en logaritmisk spiral som udgangspunkt. På den måde lykkedes det den innovative designer at skabe et design, der kunne opnå en ensartet lysfordeling over hele skærmens krumning. Denne jævne fordeling af lyset kombineret med den diffuse refleksion gennem glasset gjorde det muligt at kontrollere blænding og skygger – og PH 80 er naturligvis også baseret på dette gennemførte treskærmssystem.

Efter Henningsens død markerede Louis Poulsen i 1974 80-årsdagen for designerens fødsel med en PH 80 lampe. Dengang var det originale PH 80 design karakteriseret ved den velkendte røde reflektor, der spreder et intenst, varmt og atmosfærisk lys, hvor opalakrylskærmene tilføjer en visuel friskhed samt sørger for et flot, diffust og blændfrit lys.

I 2022 bliver PH 80 præsenteret i det velkendte design men i en sort eller hvid finish med en glattere overflade på foden sammenlignet med den lidt mere ru overflade på den originale PH 80 udgave. Den sorte PH 80 har en sort overskærm og en hvid topreflektor, hvilket giver den et elegant og moderne look samt en behagelig lysfordeling i rummet. Standen og fatningsholderen er begge i matsort, hvilket står i nydelige kontrast til opalakrylskærmene. Den hvide version tilfører PH 80-serien et minimalistisk og stilrent look takket være sin hvide topreflektor, topplade og stand. Denne ensfarvede farvepalette fuldender PH 80-serien med sit moderne og diskrete alternativ til den klassiske PH 80 gulvlampe. Begge modeller har en hvid reflektor i toppen, som sørger for at smukt reflektere lyset samt giver et rent og elegant look.

Se alle PH 80 gulvlamper her