Muuto og designer Tom Chung skaber nye perspektiver - Se de finurlige Piton bordlamper her

25. juli 2022
Muuto og designer Tom Chung skaber nye perspektiver - Se de finurlige Piton bordlamper her
Mobilitet, holdbarhed og lethed. Disse er principperne, som designer Tom Chung anvender i sin dedikerede designproces, hvor han har et skarpt fokus på at forbedre de objekter, der danner rammerne for vores indendørsmiljøer. Det er derfor oplagt, at den canadiske designer har valgt at samarbejde med designvirksomheden Muuto, som er karakteriseret ved æstetiske, funktionelle og ærlige designs i høj kvalitet og udsøgt håndværk.

Muuto har rødder i den skandinaviske designtradition med et fokus på fremtiden, hvilket deres navn også antyder, da det betyder ’nye perspektiver’ på finsk. I samarbejde med nøje udvalgte, nutidige designere fortolker de sammen deres designfilosofi og kombinerer designernes talenter med Muutos interne kreative team med et resultat, der repræsenterer det bedste skandinavisk design kan tilbyde. Sammen udvider de Muutos kulturarv gennem brugen af fremsynet materialer, teknikker og en modig, kreativ tankegang, der genererer nye perspektiver på skandinavisk design.

Tom Chung er en selvstændig designer, med et designstudio i Canada, der holder fokus på industrielle objekter og indendørsarealer. Chungs interesse i design er drevet af menneskers opfattelse af rum, hvorefter han fremstiller nutidige industrielle designs, der kombinerer moderne kultur og lokal industri, med et fokus på ydeevnen af produkterne, som er tiltænkt til både hjemlige, industrielle og offentlige miljøer.

Igennem sit samarbejde med Muuto, fik Chung skabt et utraditionelt bud på en batteridrevet bærbar bordlampe med klar reference til formen og funktionen af en typisk lommelygte. Bordlampen er fremstillet i raffineret anodiseret aluminium, som du kan få i to forskellige farver, der begge fremhæver dens elegante form og åbenlyse funktionalitet, som er inspireret af værktøjer, der typisk bruges til bjergbestigning. Piton er en alsidig belysningskilde, som både kan bruges liggende i vindueskarmen, vippende på hylden og stående i entréen. Det er kun fantasien, der sætter grænser for dette design, som du også sagtens kan anvende i dine udearealer, da den har en IP54 tæthedsgrad, som betyder, at den godt kan tåle støv og direkte vand.

Grundet dens alsidighed er du derfor heller ikke tvunget til at sætte dig fast på bare én placering i hjemmet, da du besværet kan flytte den både inden- og udenfor efter dit behov for godt, behageligt og ambient lys. Efter en fuld opladning har lampen en lystid på omkring 6 timer på 100% lysstyrke og 13,5 timer på 50% lysstyrke – og på den måde kan du selv få lov sætte den ønskede belysning og stemning. Piton en bemærkelsesværdig og dekorativ belysningskilde, der oplyser rummet på mere end blot en måde, og den vil derfor med garanti fange dine gæsters opmærksomhed, uanset om den er tændt eller ej.

Se de unikke Piton portable bordlamper her