Det ikoniske VL Studio design fra Louis Poulsen vender tilbage!

11. august 2022
Det ikoniske VL Studio design fra Louis Poulsen vender tilbage!
Det er altid utrolig spændende, når Louis Poulsen introducerer nye lanceringer, fordi så ved man, at et nyt og spændende designikon er på vej. I denne omgang har den danske designvirksomhed været i en tur i arkivet og fundet en ikonisk studielampe frem – nemlig VL Studio!

Dette design blev skabt tilbage i 1940’erne af arkitekt og designer Vilhelm Lauritzen, som designede det til DR’s gamle radiohus i København. ’Studio’ navnet blev valgt, fordi nogle af lamperne blev brugt udenfor studioerne for at markere med enten grønt eller rødt lys, om der var en optagelse i gang. Lauritzen var faktisk arkitekten bag hele funkisbygningen, hvor det blev til et ’gesamtkunstwerk’, som betød, at han designede alle interiører og detaljer til bygningen. I samarbejde med Louis Poulsen udviklede han naturligvis også en bred kollektion af lamper, hvor VL Studio lamperne var iblandt. Senere blev disse alle lamper til bygningen dog taget ud af produktion, men sidenhen er flere af lamperne blevet relanceret, hvor VL Studio er den seneste i rækken.

VL Studio designet kan både fås som bord/gulvlampe samt væglampe i forskellige størrelser, så du kan få den helt rette model til dit behov og din stil. Alle VL Studio lamperne er karakteriseret ved den enestående sammensætning af nydeligt trelagsopalglas, som fungerer som et flot modstykke til den polerede messing med et blødt og varm look eller den matsort finish, der giver lampen et moderne og grafisk udtryk. Kontrasten mellem materialerne gør designet yderst æstetisk og spændende at se på, således at den både fungerer som en praktisk belysningskilde såvel som et dekorativt element til indretningen. Væglampens skærm kan desuden drejes 90 grader til enten højre eller venstre, så du bedre kan målrette og styre retningen af det diffuse, behagelige og blændfrie lys.

Pryd dit hjem med et stykke dansk designhistorie med en VL Studio lampe, som aldrig går af mode!

Se den komplette VL Studio serie her