OYOY ser fremtiden i nostalgi - Nyt dansk brand på Lampemesteren

12. september 2022
OYOY ser fremtiden i nostalgi - Nyt dansk brand på Lampemesteren
Besøger du en flyveplads i Danmark, vil du hurtigt opdage, at alle de civile fly har noget tilfælles. Foruden vinger, motorer og haler er der nemlig noget, der altid gør sig gældende på de danske flyvemaskiner – nemlig bogstaverne OY hen langs siden.

Siden 1929 har det været et krav, at man tydeligt maler sit flys registreringskode langs siden af karosseriet, og er flyet dansk, skal denne kode starte med bogstaverne OY.

Der er ingen officiel forklaring på hvorfor, at det netop er det femtende og det femogtyvende bogstav i alfabetet, der fik lov at repræsentere Danmark og de danske fly, men bogstaverne gør, at man altid kan se, hvis et fly tilhører Danmark – og det er netop derfor, at OYOY Living Design hedder, som de gør.

Ti år undervejs


Det var i TEKO-centrets cirkulære bygninger et stenkast udenfor Hedens Hovedstad, Herning, at de første spæde spadestik til OYOY blev taget for ti år siden. Designer Lotte Fynboe skabte den ikoniske hængeskål Pif Paf Puf i forbindelse med et designprojekt på designskolen, og den 12. januar 2012 stiftede hun OYOY Living Design.

I 2018 kom Søren Anker Hansen med ombord på skibet som medejer og navigatør, men Lotte Fynboe er stadigt den kreative styrmand bag virksomhedens designmæssige ror i dag. Dykker du ned i OYOYs hav af boligtilbehørsprodukter, vil du også opdage, at det er Fynboes navn, der bobler frem igen og igen.

At genkalde barndomsminder og at skabe nye


Når du kommer under overfladen på OYOY Livings Store Portefølje, vil du med sikkerhed også opdage en følelse af nostalgi. En elegant velbekendthed den moderne familie kan bruge som anker og omgive sig med. Kønne kreative kulisser der kan genkalde barndomsminder, og fylde manegen og scenen som livet udspiller sig i.

Hele herligheden henter inspiration fra den danske designtradition, og det er også derfor, at OY bruges. Det kan ses, at OYOY Living Design laver danske designs, og det kan ses, at firmaets produkter tilhører Danmark – præcist som flyvemaskinerne, med OY langs siden.

Tag som eksempel Toppu-serien, der indeholder vase, fad, skål og lampe. Toppu er af stentøj, og er malet med striber, der giver de forskellige genstande i serien en genkendelighed og et smukt grafisk udtryk. De varme farver og former giver lunefuldt boligtilbehør, der i sand skandinavisk stil giver luftighed og elegance til omgivelserne omkring sig. De klassiske linjer, som Lotte Fynboe anvender, er tidløse og uden periodeafslørende kendetegn. Det er svært at se, om Toppu blev tegnet i tresserne eller i år 2022.

Toppu-tingene findes i forskellige naturlige jordnære toner, og passer fantastisk sammen på kryds og på tværs med hinanden. Den håndværksmæssige udførsel er i top, og det er tydeligt, at Lotte Fynboe og Søren Anker Hansens OYOY Living Design forstår at forme noget af det bedste boligtilbehør på markedet nu – det er derfor heller ikke tilfældigt, at Toppu betyder at stræbe efter det bedste på japansk.

De håndlavede produkters små uperfektheder giver dem masser af personlighed og eksklusivitet. ”In crafting there are no mistakes, just unique creations,” skriver OYOY Living Design selv på deres hjemmeside, og det er netop disse Bob Ross-esque uperfektheder og ”små glade uheld,” der giver det danske designfirmas produkter menneskelighed og sjæl.

Udforsk OYOY Living Designs boligtilbehør her