Italiensk design fra øverste hylde med bæredygtig kant – Se Model 2050 fra Astep her!

7. november 2022
Italiensk design fra øverste hylde med bæredygtig kant – Se Model 2050 fra Astep her!
”Made in Italy” er et anerkendende prædikat for enestående italienske designs, der er noget udover det sædvanlige med hensyn til kvalitet og håndværk. Hos Lampemesteren er vi så heldige at have op til flere designs i vores sortiment, der lever op til denne eftertragtede betegnelse og et af de nyeste designs er Model 2050 pendlen fra Astep.

Den italienske belysningsvirksomhed blev stiftet i 2014 af Alessandro Sarfatti, som var blevet inspireret af både sin far og farfar, der begge var innovative iværksættere inden for belysning. Med Astep ønskede Sarfatti at krydre tidløse opfindelser med den seneste digitale teknologi, som han ønskede skulle have en mere meningsfuld plads i indretningen. Hos Astep er budskabet simpelt: vi skal fremad, et skridt tættere henimod noget, der er mere meningsfuldt, relevant og umagen værd, og det er derfor også naturligt, at navnet ’Astep’ på engelsk referer til netop denne nødvendige og naturlige fremgang. Taget denne devise i betragtning, er det derfor meget naturligt, at netop en tidløs klassiker fra 1963 er blevet relanceret i et æstetisk og bæredygtigt design.

Model 2050 blev første gang introduceret i 1963, da Franco Albini og Franca Helg eksperimenterede med plastik i belysning for virksomheden Arteluce. Dette endte ud i en pendel, der bestod af glas i opal diffuseren, og methacrylat til resten af lampen, et dengang nyt materiale, der var noget lettere og mere modstandsdygtig. Med denne relancering af den ikoniske lampe fortsætter Astep deres ønske om at genskabe italienske mesterværker i den samme pionerånd inden for materialeforskning som Albini og Helg.

I deres proces med Model 2050 har de derfor været særligt miljøfølsomme og brugt Green Cast® materialet, der har de samme egenskaber som klassisk methacrylat, hvor Green Cast® dog er et 100% genbrugt og genanvendeligt materiale, der desuden er patenteret og fremstillet i Italien. Green Cast® er brugt til de nye 2050 diffusere, og med sit børstet finish får lampen en tidløs elegance, der utvivlsomt vil klæde din boligindretning. Model 2050 kommer desuden i forskellige flotte finish, så du har rig mulighed for at vælge præcis den model, der passer i din bolig. Uanset hvilken model eller placering, du vælger, så fungerer den både som en funktionel belysningskilde såvel som et dekorativt indretningselement, der helt sikkert vil fange dine gæsters opmærksomhed!

Så pryd din boligindretning med et tidløst designikon, der hylder bæredygtighed, funktionalitet og æstetik!

Se de to nye 2050 pendler fra Astep her