Ballonlampe er en hyldest til Jules Verne - Se Around the World her!

28. november 2022
Ballonlampe er en hyldest til Jules Verne - Se Around the World her!
”-og når det kommer til vanskeligheder,” svarede Ferguson i en seriøs tone, ”så er de til, for at blive overkommet.”

Danske Umage, der er kendt for godt design og håndværk, står bag den nye Around the World lampe-serie, der indeholder både pendel og skærm. Modellen er skabt i mælkehvidt opalglas med bløde folder, et imødekommende udseegne og en elegant lille metaldetalje i toppen. Formen er organisk, blød og naturlig, og som en omvendt ballon. En luftballon.

Luigi Vittorio Cittadini er designeren bag, og kender man til Cittadinis designunivers, kender man også hans mange litterære referencer – og kender man dette, kan man måske genkende den spritnye Umage-lampe fra en sand klassiker: Fem Uger i Ballon af Jules Verne.

Opdagelsesrejsende Samuel Fergusson, hans ven Dick Kennedy og hans tjener Joe opfordres til at udforske Afrika fra en ballon af Det Kongelige Geografiske Selskab i England – og tværs over Afrika fra Zanzibar og til Senegal udspiller den fiktive bog sig som et klassisk storslået Jules Verne eventyr.

Vernes bøger kan kendes på Vernes kærlighed til videnskaben og de videnskabelige fremskridt – og uanset om det er Rejsen til Jordens Indre, Fra Jorden til Månen eller Fem Uger i Ballon, som der er tale om her, er motoren i fortællingen ofte en fiktiv opfindelse. I Fem Uger i Ballon er det luftballonen uden behov for ballastvægte og gasregulering, der er drivkraften.

Around the World har heller ikke hverken ballast eller gas, og hænger helt af sig selv fra pendelophænget i lokalet. Lampens neutrale form gør, at lampen ikke gør sig unødvendigt bemærket. Det er bare en lampe – men kenderne kender den.

Den mundblæste skærm, metaldetaljen og det bløde lys gør sig velegnet i stuen og køkkenet – men lampen er selvfølgelig allerbedst i et læsehjørne af hjemmet, så du har masser af lys, når du skal læse din Jules Verne samling helt uden problemer.

Skærmen kan kombineres med alle UMAGE E27 stativer, men vi anbefaler især UMAGE Rosette Ophæng, UMAGE Cannonball Cluster og UMAGE Santé.

Se Around the World som pendel og skærm her!